Comparative nedir ve örnekleri?

İçindekiler:

  1. Comparative nedir ve örnekleri?
  2. Ingilizce kıyaslama nasıl yapılır?
  3. Türkçede karşılaştırma ne demek?
  4. Superlative cümleleri nasıl kurulur?
  5. Ingilizce karşılaştırma cümleleri nasıl yazılır?
  6. Ingilizcede er eki ne demek?
  7. Ingilizce er eki nedir?

Comparative nedir ve örnekleri?

Comparative” kelimesinin anlamı, “compare” fiilinden gelmektedir. Compare kelimesi karşılaştırmak anlamına gelir. ... Örnek: Bir çocuğun bir arkadaşına “Benim babam senin babandan daha güçlü.” diye bir cümle kurması, iki çocuğun babalarının güç konusunda mukayese edilmesi anlamına gelir.

Ingilizce kıyaslama nasıl yapılır?

“Compare” yani “karşılaştırmak” kelimesinden türetilmiş comparative adjectives, iki şeyi birbiri ile karşılaştırmak, mukayese etmek için kullanılmaktadır. I am better than you. (Ben senden daha iyiyim.)...
  1. Önce karşılaştırdığımız iki şeyden birincisini yazıyoruz. ...
  2. Hemen sonrasında fiili yazıyoruz. ...
  3. THAN yazıyoruz.
Daha fazla öğe...

Türkçede karşılaştırma ne demek?

Birden fazla varlık, kavram ya da durumun karşılaştırıldığı cümlelerdir. Karşılaştırmada benzerlik, farklılık, üstünlük gibi değişik durumlar ifade edilir. Karşılaştırma ilgisi “gibi, kadar, en, daha, çok, göre, fazla” gibi sözcüklerle kurulur.

Superlative cümleleri nasıl kurulur?

Gelin formülümüze bir göz atalım: İsim (özne durumunda) + fiil + the + üstünlük bildiren sıfat yani superlative sıfatımız + isim (nesne ama obje anlamında nesne değil, cümlenin nesnesi anlamında nesne)....
  1. Önce üstün olduğunu anlattığımız şeyi yazıyoruz. ...
  2. THE yazıyoruz. ...
  3. Hemen sonrasında fiili yazıyoruz.
Daha fazla öğe...

Ingilizce karşılaştırma cümleleri nasıl yazılır?

1- Ayşe is harder than Aslı. / Ayşe, Aslı'dan daha çalışkan. 2- My cat is sweeter than yours. / Benim kedim seninkinden daha tatlı. 3- Woman are like shoping more men / Kadınlar alışveriş yapmayı erkeklerden daha çok sever. 4- My mom is shorter my father. / Babam annemden daha kısa.

Ingilizcede er eki ne demek?

Compartive yapıda sıfatlar ve zarflar, hece sayısına göre “-er” son eki ya da kelimenin öncesinde “more” kullanılır. Tek heceli olanlarda “-er”; çok heceli olanlarda “more” kullanılır.

Ingilizce er eki nedir?

Compartive yapıda sıfatlar ve zarflar, hece sayısına göre “-er” son eki ya da kelimenin öncesinde “more” kullanılır. Tek heceli olanlarda “-er”; çok heceli olanlarda “more” kullanılır.