Kedimin hamile olduğunu nasıl anlarım?

İçindekiler:

  1. Kedimin hamile olduğunu nasıl anlarım?
  2. Kediler Çiftleşince hemen hamile kalır mı?
  3. Kediler hamile olunca kusar mi?
  4. Dişi kedi kaç günde hamile kalır?
  5. Dişi kedi çiftleştikten sonra ne yapar?
  6. Kedi dogumu yaklastigini nasil anlariz?
  7. Kediler en erken ne zaman doğurur?

Kedimin hamile olduğunu nasıl anlarım?

Kedilerin hamile olduğunu anlamak için en önemli durumlardan biri karnının şişmesidir. Özellikle 5 haftadan sonra kedinin karnı belirgin bir oranda şişmeye başlar. Üstelik bu durum doğum yapıncaya kadar devam eder ve daha fazla şişer. Ayrıca davranışlarında belirgin oranda değişiklikler yaşanmıştır.

Kediler Çiftleşince hemen hamile kalır mı?

İki östrus dönemi arasındaki süre ortalama 3-4 aydır. Zaman zaman hormonal bozukluklar, hastalıklar, stres, iklimsel faktörler gibi sebeblerden dolayı bu süre artabilir veya azalabilir. Dişi kediler östrus döneminin herhangi bir gününde çiftleşebilir ve çiftleşme sonunda gebelik meydana gelecektir.

Kediler hamile olunca kusar mi?

Gebeliğin ilk günlerini kedinizdeki sabah bulantısı belirtilerinden anlayabilirsiniz. Birçok kedi hamileliğin ilk günlerinde sabahları mide bulantısı yaşar. Kusması normaldir. Ancak kusma yoksa kedi mamasının başına gittiğinde tiksindiğini belirten hareketler yaparsa bulantısı olduğunu anlayabilirsiniz.

Dişi kedi kaç günde hamile kalır?

Dişi kediler ortama 2 ay hamile kalır. Yani, hamilelik süresi 57- 67 gün arası olan kedilerin çoğunlukla hamilelik dönemi ortalama 63 gün sürer. Bir batında doğan ortalama yavru sayısı 2 ila 5 arasındadır. Cins kedilerde doğum genellikle tekir kedilere oranla daha zor geçebilir.

Dişi kedi çiftleştikten sonra ne yapar?

Dişiler çiftleşme eyleminden sonra hızlı bir şekilde yerde yuvarlanmaya, pozisyon değiştirmeye, genital bölgelerini ve sırtlarını yalamaya başlarlar.

Kedi dogumu yaklastigini nasil anlariz?

Kedi artık doğumun yaklaştığının farkındadır ve hareketleri oldukça ağırlaşmıştır. Memeleri kızarır ve büyür, son günlerde sütü gelmeye başlayabilir. Son hafta geldiğinde kedi evde doğum yapmak için uygun gördüğü bir yer aramaya başlar. Koltuk yatak altları, dolap içleri kedilerin doğum için ilk tercihi olacaktır.

Kediler en erken ne zaman doğurur?

Kediler yaklaşık olarak 6 ila 9 ay arasında cinsel olgunluğa ulaşmaktadır. Tabii bu durum bazı zamanlar daha erken ya da daha geç yaşanabilmektedir. Dillerde hamilelik süresi ise 58 ile 65 gün arasında değişkenlik göstermektedir. Yani genel olarak 2 ay içerisinde kediler doğum gerçekleştirir.