Vahhabi inancı nedir?

İçindekiler:

  1. Vahhabi inancı nedir?
  2. Vehhabilik hangi mezhep?
  3. Selefi kimler?
  4. Suudi Arabistan hangi mezhep?
  5. Vahhabilik nerede ortaya çıkmıştır?
  6. Vehhabiliğin kurucusu kimdir?

Vahhabi inancı nedir?

Vahhabîlik ya da Vehabilik, kökeni Selefilik'e dayanmakla birlikte tam olarak 18. yüzyılda Muhammed bin Abdülvehhâb tarafından kurulmuş olan görüşlerini Hanbeli mezhebinden alan dinî-siyasi hareket (akım) olarak kabul edilir. ... Bu dini akımda hakim görüş “Allah'tan başka ilah yoktur” dur.

Vehhabilik hangi mezhep?

Vehhabîlik ya da Vehabilik (Vehabizm ve Vahabizm olarak da bilinir), kökeni Selefilik'e dayanmakla birlikte tam olarak 18. yüzyılda Muhammed bin Abdülvehhâb tarafından kurulmuş olan dinî-siyasi hareket (akım) ya da mezhepdir. Ancak Vahhabilik ismi daha çok kendilerine muhalif kimselerin onları andığı isimdir.

Selefi kimler?

Selefiyye "geçmiş insanlar, soy, fazilet ve ilim bağlamında önce gelip geçenler" anlamındadır. Selef, terim olarak ilim ve fazilet açısından müslümanların önderleri sayılan ashap ve tâbiîn için kullanılır.

Suudi Arabistan hangi mezhep?

Suudi Arabistan, Sünni Suud ailesi tarafından mutlak monarşi ile yönetilen ve halkının yüzde 90'ı Sünni olan bir Krallık. İran İslam Cumhuriyeti halkının yüzde 95'inin ise İslam'ın Şii mezhebine bağlı olduğu biliniyor. Her iki ülke de bölgedeki en büyük petrol üreticilerinden.

Vahhabilik nerede ortaya çıkmıştır?

Vehhâbîlik; Vahhabîlik veya Vahabilik olarak da bilinen Selefi kökenli bir akımdır. 18. yüzyılda Suudi Arabistan'da Muhammed bin Abdülvehhâb tarafından ortaya atılan fikirlerin temelinde kurulmuştur. Dini ve siyasi bir hareket, akım veya mezheptir.

Vehhabiliğin kurucusu kimdir?

12'inci yüzyılda yaşayan İbn-i Teymiyye'nin öğretilerine dayanan ve İslam'ın en köktendinci yorumlarından biri sayılan Vehhabilik, bir Hanbeli imamı olan Muhammed bin Abdülvahhab tarafından 17'inci yüzyılda kuruldu. İngiliz ajanı olduğu iddia edilen Abdülvahhab, bugünkü Suudi hanedanının atasıydı.