Doğal fermente Elma sirkesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Doğal fermente Elma sirkesi nasıl yapılır?
  2. Elma sirkesi nasıl yapılır?
  3. Sirke anası Elma sirkesi nasıl yapılır?
  4. Ev yapımı sirke ne zaman süzülür?
  5. Elma sirkesi olduğu nasıl anlaşılır?
  6. Elma sirkesi yaparken içine neler konur?

Doğal fermente Elma sirkesi nasıl yapılır?

Elmaları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarıyla ve çekirdekleriyle birlikte küçük küçük doğradıktan sonra bir kavanozun içine alın. Kavanozun yarısını elma ile doldurun. Üzerine elmaları geçecek kadar içme suyu koyun ama kavanozu tamamen doldurmayın, kavanozun ağzı 3-4 parmak boş kalmalı.

Elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Elmalarınızı güzelce yıkayın. ...
  2. Önceden temizlenmiş ve içi kuru büyük boy cam bir kavanoza elma dilimlerini yerleştirin.
  3. Elma dilimlerinin üzerine içme suyunu ekleyin. ...
  4. Kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatıp iple ya da lastikle sıkarak sabitleyin.
Daha fazla öğe...

Sirke anası Elma sirkesi nasıl yapılır?

Sirkenin kurulacağı cam kavanoz iyice temizlenir ve içine dilimlenen, doğranan meyveler koyulur. Meyvelerin arasına sirke anası eklenir ve cam kavanozun üzeri klorsuz su ile doldurulur. Kavanoz, tülbent benzeri porlu yapıya sahip materyalle kapatılarak karanlık, serin ve kuru bir alanda 2 ay kadar bekletilir.

Ev yapımı sirke ne zaman süzülür?

Mayalanma için karışımın hava alması gerekir. 30 – 45 gün beklemeye bırakılır. Arada bir tahta kaşıkla karıştırmak faydalı olur. Sirke sinekleri oluşmaya başladığı zaman, elma posası süzülüp atılır.

Elma sirkesi olduğu nasıl anlaşılır?

Sirkenin bozulduğu nasıl anlaşılır? Sirkenin tam anlamıyla bozulması için asidik özelliğini kaybetmesi gerekir. Sirkenizin asit oranı düşmüş ise tüketmeniz önerilmez. Dahası, eğer rahatsız edici, sirkenin normal kokusunun çok dışında bir koku alırsanız sirkeyi atın.

Elma sirkesi yaparken içine neler konur?

Elmaların kabuğunu soymamanız sirkenizin kalitesi ve fermantasyonu açısından önemlidir. Elmaların ardından kavanoza bal, bulgur ve nohut ekleyin. Daha önceden elinizde sirke anası varsa, bal koymak yerine sirke anası kullanarak da sirke kurabilirsiniz. Tüm malzemeleri ekledikten sonra üzerini suyla tamamlayın.