Türkiyede kaç Hamza var?

İçindekiler:

  1. Türkiyede kaç Hamza var?
  2. Ahmet Türkçe bir isim mi?
  3. Ahmet ne demek analiz?
  4. Ahmet kuranda geçiyor mu?
  5. Türkiye'de Mahmut isimli kaç kişi var?
  6. Kuranda Azra ismi nerede geçiyor?
  7. Azra ismi kimin lakabı?
  8. Azra ismi verilir mi?

Türkiyede kaç Hamza var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 108.405 tane Hamza ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 482 sırada. Yani Türkiye'de her 2,265 kişiden biri Hamza. İstanbul'da ise toplam 20.060 tane.

Ahmet Türkçe bir isim mi?

Arapça bir isim olan Ahmet isminin ilk anlamı Övülmüş olan ve övülmeye layık olandır. Aynı zamanda Ahmet ismi beğenilmiş anlamını da taşımaktadır.

Ahmet ne demek analiz?

Ahmet isminin anlamı: 1. Allah'a şükreden. 2. Övülmeye layık, övülen.

Ahmet kuranda geçiyor mu?

Ahmet isminin Kuran'da geçip geçmediği de en merak edilip araştırılan isimlerden biri oluyor. İslam peygamberinin isimlerinden biri olması ile Ahmet ismi Kuran'da geçmektedir. Kuran'da bulunan Saf suresinin altıncı ayetinde Ahmet ismi geçmektedir.

Türkiye'de Mahmut isimli kaç kişi var?

Arapça kökenli Mahmut'u Türkiye'de 192.521 kişi kullanmaktadır.

Kuranda Azra ismi nerede geçiyor?

AZRA İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU? Azra, Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Arapça kökenli bir isimdir. Medine şehrinin diğer adı olarak da kullanılmaktadır.

Azra ismi kimin lakabı?

Azra ismi dini açıdan Medine'nin diğer adı ve Hz. Fatima (s.a.) ve Hz. Meryem'in lakapları olarak kullanılmaktadır. Azra isminin genel anlamları da el değmemiş bakire kız, delinmemiş inci, ayak basılmamış kum ve masal kahramanı Vamık'ın sevgilisi anlamlarını taşımaktadır.

Azra ismi verilir mi?

Azra ismi caiz mi? Azra ismini çocuğuma koymakta herhangi bir sıkıntı var , çocuğuma koymak uygun mu ve dinen caiz mi diye aklınıza gelen soruların cevabına aşağıdan ulaşabilirsiniz. ... Azra ismini kullanmakta dinen de herhangi bir sıkıntı yoktur yani caizdir.