Tezin özet kısmı nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Tezin özet kısmı nasıl yazılır?
  2. Tez Özet nasıl olmalı?
  3. Tez öz nedir?
  4. Giriş kısmı nasıl yazılır?

Tezin özet kısmı nasıl yazılır?

Tez İçin Abstract (Özet) Nasıl yazılmalıdır? Yazacağınız bir bitirme tezinde çalışmamız hakkında (problem, amaç, yöntem, bulgular, yargılar ve sonuçtan) kısaca yer verilir. Tez çalışmasının tamamı bittikten sonra tezin abstract yani özet bölümü yazılmalıdır.

Tez Özet nasıl olmalı?

TEZ ÖZETİ NASIL YAZILMALIDIR?

  1. KONU HAKKINDA BİLGİ İÇERMELİDİR. Tez özeti yazılırken, en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi konu ile alakalı olması gerekliliğidir. ...
  2. SIKICI YA DA UZATILMIŞ OLMAMALIDIR. ...
  3. ÖZGÜN VE AÇIKLAYICI CÜMLELER KULLANILMALI. ...
  4. ANAHTAR KELİME KULLANIMI ÖNEMLİ

Tez öz nedir?

Yüksek Lisans Tez Özeti Örneği, Doktora Tez Özeti Örneği, Yüksek Lisans Abstract Örneği ve Doktora Abstract Örneği ektedir. Kılavuzda "öz" terimi, özü hazırlayanlar tarafından (yazar ya da abstraktör) bir belgenin içeriğinin eleştiri ve yorum katılmadan bazı kurallara uyularak özetlenmesi anlamında kullanılmıştır.

Giriş kısmı nasıl yazılır?

Makaleye küresel çapta bir erişimin olacağı düşünülürse, “Girişkısmı her çeşit özel terim ve kısaltmaların tanımlanacağı en uygun yerdir. Bu nedenle, eğer “Giriş” bölümünde bir terimin kısaltması kullanacak ise, giriş bölümünde önce terim yazılır sonra yanına parantez içinde kısaltması yazılır.