Yas tutmak kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Yas tutmak kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Yas ve matem eş anlamlı mı?
  3. Yaş kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  4. Yaş eş sesli kelime midir?
  5. Barış kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Yemin kelimesinin eş anlamı nedir?
  7. Savaş kelimesinin eş anlamı nedir?
  8. Fakirin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  9. Yaş hangi anlamlarda kullanılır?
  10. Islak eş sesli bir kelime midir?
  11. Barış eş ve zıt anlamlısı nedir?
  12. Sulh ve barış eş anlamlı mı?
  13. Savaşın eş ve zıt anlamlısı nedir?

Yas tutmak kelimesinin eş anlamı nedir?

Daha çok yas tutmak yani bu dönemi üzüntü ile geçirmek şeklinde tabir edilebilmektedir. Peki, yas eş anlamlısı nedir? Yas kelimesinin eş anlamı olan sözcükler. TDK'ya göre yas kelimesinin eş anlamlısı, 'matem' şeklinde karşılık bulunmaktadır.

Yas ve matem eş anlamlı mı?

Matem kelimesinin eş anlamlısı yas sözcüğüdür.

Yaş kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Argoda da kullanılan bir kelime olan yaşın karşılığı ise kötü olmaktadır. Yaş kelimesinin bir biri ile alakası olamayan farklı anlamlara geldiğini çünkü sesteş bir kelime olduğunu daha önce söylemiştik. Islak kelimesinin karşılığı olan yaş kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü ise kuru olmaktadır.

Yaş eş sesli kelime midir?

Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Barış kelimesinin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelimeler aynı anlam barındırdığı için birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Barış kelimesinin yakın anlamı ve eş anlamı ise sulh, hazar, musalaha kelimeleridir.

Yemin kelimesinin eş anlamı nedir?

Yazılışları farklı ancak anlamları aynı olan bu iki kelime birbiri ile anlamdaş olma özelliği taşır. Yemin Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Nelerdir? Yemin kelimesinin, birçok kaynağa göre en sık kullanılan eş anlamı 'ant' kelimesidir.

Savaş kelimesinin eş anlamı nedir?

Buna göre savaş kelimesinin yerine kullanılabilecek ve cümlede kullandığımız zaman anlam bütünlüğünü bozmayacak olan diğer savaş eş anlamlısı kelimeler ise; Cidal, Mücadele, Kavga, Uğraşma şeklinde sıralanabilir. Harp ve Cenk kelimelerini de günlük hayatta oldukça sık duymaktayız.

Fakirin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Fakir Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? TDK sözlüğünde Fakir kelimesi; geçimini zorlukla sağlayan, fukara, yoksul zengin karşıtıdır. Birkaç farklı anlamı daha bulunur. Fakat fakir kelimesi ile aynı anlamı yoksul ve fukaradır.

Yaş hangi anlamlarda kullanılır?

yaş için 8 adet anlam bulundu. Doğuştan beri geçen ve yıl birimi ile ölçülen zaman, sin (II). Hayatın çeşitli evrelerinden her biri, çağ. Bir kurum, bir kuruluş, düzen vb.nin kurulduğundan bu yana geçen zaman.

Islak eş sesli bir kelime midir?

Islak Kelimesinin anlamlısı nedir sorusunun cevabı sulanmıştır. Bir diğer eş anlamlı olan kelime ise yaş kelimesidir. Bu kelimeler oldukça sık kullandığımız ve ıslak kelimesi ile aynı anlama sahip olan kelimelerdir. Bu kelimeleri birbirinin yerine kullanmanızda yanlışlık yoktur.

Barış eş ve zıt anlamlısı nedir?

Barış kelimesinin zıt anlamlısını savaş kelimesi oluşturur. Barış kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Barış kelimesinin anlamını ise sulh kelimesi oluşturmaktadır. Zıt anlamlı kelime bir kelimenin karşıtı, tam tersi anlamına gelen, o kelimenin ifade edilmemesidir.

Sulh ve barış eş anlamlı mı?

Sulh kelimesinin eş anlamlısı barış kelimesidir. Bu iki kelimede birbirlerinin yerine kullanılabilir.

Savaşın eş ve zıt anlamlısı nedir?

SAVAŞ ZIT ANLAMLISI Barış kelimesi Türk Dil Kurumu'nca sulh, karşılıklı anlayış, uyum ve hoşgörüyü ifade etmektedir. Savaş kelimesinin zıt anlamlısı "barış" olarak kabul edilirken barış kelimesinin zıt anlamlısı da "savaş" olarak kabul edilmektedir.