Domates en çok hangi ilde yetişir?

İçindekiler:

  1. Domates en çok hangi ilde yetişir?
  2. Türkiyede domates nerede yetişir?
  3. Muz en çok hangi ilde yetişir?
  4. Italyan domates ağacı nerede yetişir?
  5. Türkiye domates en çok nerede yetişir?
  6. Salatalık en çok hangi ilde yetişir?
  7. Türkiye'de en iyi domates nerede yetişir?
  8. Dünyanın en lezzetli domates nerede yetişir?
  9. Muz en cok nerede?
  10. Fındık çok hangi ilde yetişir?
  11. Domatesler kaç yıl yaşar?
  12. Domates hangi toprak çeşidinde yetişir?
  13. Domates en çok nerede yetişir 2020?
  14. Incir en çok hangi ilde yetişir?
  15. Salatalık hangi ülkeye ait?
  16. Salatalık hangi aile?
  17. Dünyanın en iyi domates nerede yetişir?
  18. Türkiye'de en iyi domates nerede yetiştirilir?
  19. Muzun ana vatanı neresidir?

Domates en çok hangi ilde yetişir?

ÜRETİMDE ANTALYA 1. SIRADA. Domates üretiminin il bazında dağılımı incelendiğinde Antalya'nın 2 milyon 410 bin tonla (yüzde 19,1) ilk sırada yer aldığı görüldü. Bu ili 1 milyon 575 bin tonla (yüzde 12,5) Bursa, 975 bin tonla (yüzde 7,7) Manisa, 945 bin tonla (yüzde 7,5) İzmir ve 941 tonla (yüzde 7,5) Mersin takip etti.

Türkiyede domates nerede yetişir?

Türkiye'de domates genellikle Ege, Akdeniz ve Marmara kıyılarına dağılmış durumdadır. BU bölgeler dışında Tokat ve Şanlıurfa illerinde de domates yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Domates yetiştiriciliğinde ülkemizde ilk sırayı yaklaşık ,6 ile Antalya ili alır. daha sonra ,2 ile Bursa, %7,8 ile İzmir ili gelir.

Muz en çok hangi ilde yetişir?

Türkiye'de ise muz yetiştiriciliğinin yapıldığı iller Mersin, Antalya, Alanya, Bozyazı, Gazipaşa'dır. Türkiye'de en yoğun muz yetiştirilen ve muzuyla ünlü olan yerimiz ise Anamur'dur. MUZ HANGİ MEVSİMDE YETİŞİR?

Italyan domates ağacı nerede yetişir?

Domates ağacı ülkemizde en fazla Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Akdeniz bölgesinde yoğun miktarda domates ağacı üretilir. Domates ağacı mahsulü iyi varan bir ağaç türüdür.

Türkiye domates en çok nerede yetişir?

Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde 2016-2017 arasında ortalama %78 üretimi yapılmış olan domates en çok Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yapılan bir meyvedir. Akdeniz Bölgesi'nde Ege ve Marmara Bölgesi izler. 2013 yılında Akdeniz Bölgesi üretiminin %98'i sofralık domates üretimini gerçekleştirmiştir.

Salatalık en çok hangi ilde yetişir?

Ülkemizde salatalık üretimi en çok İç Anadolu Bölgesinde olduğu için bu bölgedeki illerde daha çok salatalık yetişmektedir. Ancak İstanbul'da yetişen Çengelköy salatalığı da meşhurdur.

Türkiye'de en iyi domates nerede yetişir?

Akdeniz Bölgesi'nde Ege ve Marmara Bölgesi izler. 2013 yılında Akdeniz Bölgesi üretiminin %98'i sofralık domates üretimini gerçekleştirmiştir. Türkiye'de domates üretimi en çok Akdeniz Bölgesi'nde gerçekleşmektedir. Akdeniz Bölgesi'nin Ege daha sonra Marmara bölgeleri izler.

Dünyanın en lezzetli domates nerede yetişir?

Dünyanın En Lezzetli Domatesi Karacabey'de Yetişiyor Karacabey Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen ve içeriğinde yer alan çeşitli organizasyonlar sayesinde de büyük ses getiren 'Rengârenk Karacabey' etkinlikleri kapsamında açılan Ekolojik Ürünler Pazarı, katılımcıların yoğun ilgisine sahne olurken, köylü ...

Muz en cok nerede?

Güneydoğu Asya'nın tropikal alanlarında yetişen muz, ülkemizde en çok Anamur ve Bozyazı çevresinde yetiştirilir.

Fındık çok hangi ilde yetişir?

Ülkemizde fındık üretimi Karadeniz bölgesinde yoğunlaşmıştır. Doğu Karadeniz bölgesinde Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin illerinde yetişen fındık, Orta ve Batı Karadeniz'de ise Kastamonu, Sinop, Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Samsun ve Zonguldak'ta yetişmektedir.

Domatesler kaç yıl yaşar?

Bitkinin ömrünün de uzadığına dikkati çeken Yapıcı, normal kokteyl domatesin ömrünü 5 ya da 6 ayda tamamladığını, geliştirdiği bitkinin ise ömrünün 2 yıla kadar çıktığını söyledi. Ürünün raf ömrünün de uzadığını dile getiren Yapıcı, 'Tüketicilere raf ömrü 45 gün olan, lezzetli, kaliteli domates sunuyoruz' dedi.

Domates hangi toprak çeşidinde yetişir?

Toprak isteği: Domates seçici olmamakla beraber süzek, humus ve organik maddece zengin, su tutma kabiliyeti iyi, tınlı topraklardan hoşlanır. Kumlu-tınlı topraklarda erkencilik gösterir.

Domates en çok nerede yetişir 2020?

DOMATES ÜRETİMİNDE ANTALYA VE BURSA ZİRVEDE Bu ili 1 milyon 575 bin tonla (yüzde 12.5) Bursa, 975 bin tonla (yüzde 7.7) Manisa, 945 bin tonla (yüzde 7.5) İzmir ve 941 tonla (yüzde 7.5) Mersin takip etti.

Incir en çok hangi ilde yetişir?

Özellikle Ege bölgesinde üretimi fazla olan incir Türkiye'de en fazla Aydın yöresinde yetiştirilir. (Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.) incir ülkemizin özellikle Ege ve Akdeniz bölgeleri olmak üzere birçok bölgesinde yetişen bir üründür. Aydın en önemli incir üretim merkezimizdir.

Salatalık hangi ülkeye ait?

Üretimi
Salatalık ve kornişon üretimi, 2019
Ülke(milyon ton)
İran0.9
World87.8
Kaynak: Birleşmiş Milletler'in FAOSTAT'ı
4 satır daha

Salatalık hangi aile?

Kabakgiller Salatalık/Familya

Dünyanın en iyi domates nerede yetişir?

Çin Halk Cumhuriyeti, yılda 61.631.581 ton üretim ile dünyanın en büyük domates üreticisidir.

Türkiye'de en iyi domates nerede yetiştirilir?

Akdeniz Bölgesi'nde Ege ve Marmara Bölgesi izler. 2013 yılında Akdeniz Bölgesi üretiminin %98'i sofralık domates üretimini gerçekleştirmiştir. Türkiye'de domates üretimi en çok Akdeniz Bölgesi'nde gerçekleşmektedir. Akdeniz Bölgesi'nin Ege daha sonra Marmara bölgeleri izler.

Muzun ana vatanı neresidir?

Anavatanı Güneydoğu Asya ve Uzak Doğu olan muz 1930'lu yıllarda Türkiye'de yetiştirilmeye başlandı. Muz, Akdeniz Bölgesi'nin hafif don olaylarının görüldüğü Mersin'in Anamur, Bozyazı, Antalya'nın Gazipaşa ve Alanya ilçelerindeki çiftçilerin en önemli geçim kaynağı arasında yer alıyor.