Mustafa Kemal'in dayısının adı nedir?

İçindekiler:

  1. Mustafa Kemal'in dayısının adı nedir?
  2. Mustafa Kemal'in dedesi kim?
  3. Kızıl Hafız Ahmet Efendi babası kim?
  4. Mustafa Kemal'in babası kim?
  5. Atatürk'ün dedesi kaç yılında doğdu?
  6. Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi değil mi?
  7. Atatürk hangi derste başarılıydı?
  8. Atatürk dayısının yanına nereye gitti?
  9. Atatürk'ün soyu nereye dayanıyor?
  10. Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey ne iş yapıyordu?
  11. Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin babası kimdir?
  12. Atatürk nasıl bir öğrenciydi?
  13. Mustafa Kemal Manastır Askeri Idadisinde hangi dersten eksik puan almıştır?

Mustafa Kemal'in dayısının adı nedir?

Hüseyin Mustafa Kemal Atatürk/Amcaları/Dayıları

Mustafa Kemal'in dedesi kim?

Baba tarafından dedesi, Kızıl Hafız Ahmet Efendi; anne tarafından dedesi ise, Sofuzâde (Sofizâde) Feyzullah Efendi'dir. Mustafa Kemal'in hem baba hem de anne tarafından soyu Rumeli'nin fethinden sonra buraların Türkleştirilmesi için Anadolu'dan göç ettirilerek iskan edilen Yörük (Yürük) veya Türkmenlerden gelmektedir.

Kızıl Hafız Ahmet Efendi babası kim?

Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin köyü olarak ünlenmiştir. Kocacık köyünde Ali Rıza Efendi'nin babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi dünyaya gelmiştir. 2014 yılında TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) katkılarıyla köyde bir Ali Rıza Efendi anı evi yaptırılmış ve hizmete açılmıştır.

Mustafa Kemal'in babası kim?

Ali Rıza Efendi Mustafa Kemal Atatürk/Babalar

Atatürk'ün dedesi kaç yılında doğdu?

Ali Rıza Efendi
Doğum1839 Selanik, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm18 (49 ya da 54 yaşında) Selanik, Osmanlı İmparatorluğu
Diğer ad(lar)ıAli Rıza Bey
MeslekMemur
5 satır daha

Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi değil mi?

Ali Rıza (d. 1839, Selanik - ö. ?, Selanik), Osmanlı Gümrük Muhafaza Teşkilâtı'nda bir memur, kereste tüccarı. Zübeyde Hanım'ın eşi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Makbule Atadan'ın babasıdır.

Atatürk hangi derste başarılıydı?

Kendisinin en başarılı olduğu ders matematikti.

Atatürk dayısının yanına nereye gitti?

Ancak Mustafa Kemâl babasını çok küçük yaşlarda kaybetti (1888). Bu nedenle okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Mustafa ve annesi dayıları ile birlikte yaşamak üzere taşraya Rapla Çiftliği'ne gittiler.

Atatürk'ün soyu nereye dayanıyor?

Dedesi Feyzullah Efendi'in taşıdığı "Sofu-zade" (Sofular) lâkabı, yerleştikleri Sarıgöl bölgesindeki yer adları ve ailedeki hatıraların gösterdiği üzere, Mustafa Kemal Atatürk'ün anne soyu Karaman'dan Rumeli'ye gelen ve bundan dolayı da "Konyarlar" olarak Rumeli'de anılan Yörük Türkmenlerdendir.

Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey ne iş yapıyordu?

İlkokulu Abdi Hafız Mahalle Mektebi'nde okumuştur. Selanik'te Evkaf İdaresi'nde kâtiplik , sonra da Gümrük Muhafaza Teşkilatı'nda gümrük memurluğu yapmıştır.

Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin babası kimdir?

Osmanlı Devleti döneminde Manastır Vilayeti'ne bağlı Debre-i Bala Sancağı'nın Kocacık Nahiyesi (Köyü)'ne yerleşen aile takriben 1830'larda Selanik'e göçmüştür. Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi burada 1839'da dünyaya gelmiştir. Babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi, annesi Ayşe Hanım'dır.

Atatürk nasıl bir öğrenciydi?

Mustafa Kemal, annesinin ısrarı sonucu önce Mahalle Mektebine başlamış, kısa bir süre sonra da Şemsi Efendi'nin yeni metotlarla eğitim öğretim yaptığı özel okula devam etmiştir. ... Altı ay kadar süren çiftlik yaşamından sonra Selanik'e gelen Mustafa, Mülkiye Rüştiyesine (ortaokulu) başlamıştır.

Mustafa Kemal Manastır Askeri Idadisinde hangi dersten eksik puan almıştır?

Manastır Askerî İdadîsinde Mustafa Kemal'in ilk seneye ait öğrencilik hayatı hakkında resmî bir belgeye sahip değiliz. Fakat 1897 Aralık ayında ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçerken yalnız, kitabet ve Fransızcadan 45 üzerinden birer not eksiği ile 44 aldığını ve 52 mevcutlu sınıfı üçüncü olarak bitirdiğini biliyoruz.