TB neyin kısaltması?

İçindekiler:

  1. TB neyin kısaltması?
  2. TB Instagram ne demek?
  3. TB Make ne demek?
  4. Eski fotoğrafları paylaşmaya ne denir?
  5. Reçete bid ne demek?
  6. TB ne demek tıp?
  7. Sosyal medya TBT ne anlama gelir?
  8. Instagramda eski fotoğraf paylaşırken ne yazılır?
  9. TBT neden perşembe günü?
  10. Bid ne demek tip?
  11. Reçete de PO ne demek?
  12. Fotoğraflarda TBT ne demek?
  13. Tüberküloz teshisi nasil konur?
  14. Verem nerede olur?

TB neyin kısaltması?

TBT, kavram itibariyle Perşembe gününü belirtirken 'TB' kavramı Perşembe günü haricindeki günlerde paylaşım yapmayı belirtir. 'TB' kısaltması Throw Back yani Geçmişe Dönüş anlamını taşır.

TB Instagram ne demek?

tb nedir? tbt hashtag'inin kullanımı bu nedenle hayli yaygın; ancak tbt dışında sadece tb hashtag'i de görmüş olabilirsiniz. tb doğrudan ThrowBack kavramını karşılıyor. Yani perşembe günü dışında paylaşım yapacağınız zaman tb hashtag'ini kullanabilirsiniz.

TB Make ne demek?

TBT, uzun süredir karşımıza çıkan bir kavramın kısaltması aslında. ... TBT, Throw Back Thursday yani Perşembe'ye Dönüş ibaresinin kısaltmasıdır. TBT, kullanıcıların daha önce çektiği, yani güncel olmayan fotoğraflarını paylaşırken kullandığı bir kavramdır, hashtag'dir.

Eski fotoğrafları paylaşmaya ne denir?

İngilizce kökenli Throw Back Thursday'ın kısaltması olan TBT, daha çok Perşembe günleri kullanılıyor. Eski fotoğrafları paylaşmak için kullanılan bu hashtag sayesinde Instagram kullanıcıları daha önceden çekilmiş fotoğraflarını paylaşabiliyor.

Reçete bid ne demek?

Bis in die, defa anlamına gelmektedir. Genelde antibiyotik kutularının üzerinde yer alan bu ifade ilacın sabah ve akşam (12 saat ara ile) kullanılması gerektiğini belirtir. Bu ifadenin yer aldığı ilaçlara örnek vermek gerekirse; Augmentin-BID film tablet, Amoklavin-BID film tablet, Amoksilav-BID film tablet…

TB ne demek tıp?

Verem hastalığı, yani tıbbi adıyla tüberküloz (TB) hava yoluyla bir bireyden diğerine yayılan, bulaşıcı bir akciğer hastalığıdır. Verem hastalığı Mycobacterium Tuberculosis isimli bakterilerden kaynaklanır. Verem hastalığı tedavi edilebilir ve verem aşısı ile önlenebilir bir hastalıktır.

Sosyal medya TBT ne anlama gelir?

Bu kısaltmanın ne anlama geldiğini bilmeyen internet kullanıcıları, Instagram'da TBT nedir, TBT'nin açılımı ne anlama gelir gibi sorularla bu konuyu araştırıyor. #tbt etiketiyle ve “Throwback Thursday “ ifadesiyle paylaşılan eski fotoğraflar Instagram'da dikkat çekiyor.

Instagramda eski fotoğraf paylaşırken ne yazılır?

İngilizce kökenli Throw Back Thursday'ın kısaltması olan TBT, daha çok Perşembe günleri kullanılıyor. Eski fotoğrafları paylaşmak için kullanılan bu hashtag sayesinde Instagram kullanıcıları daha önceden çekilmiş fotoğraflarını paylaşabiliyor.

TBT neden perşembe günü?

Ayrıca TBT'nin açılımını merak ediyorsanız İngilizcesi Throw Back Thursday olarak belirlenmiştir yani kısacası, her perşembe TBT'nin günü olduğundan dolayı çok sevdiğiniz veya özlemini çekmiş olduğunuz herhangi bir eski bir anınıza ait fotoğrafı paylaşma anlamını taşımaktadır.

Bid ne demek tip?

BID: Günde 2 (iki) kere; Genellikle antibiyotik olarak kullanınan ilaç kutularının bazılarında bulunan “BID” kısaltması, ilacın 12 saat ara ile günde 2 (iki) defa alınması gerekliliğini ifade eder.

Reçete de PO ne demek?

reçetelerde yazılı olan ilaçların yanında görebileceğiniz po kısaltmasının açılımı. ağızdan alınır manasına getirilebilir.

Fotoğraflarda TBT ne demek?

İşte TBT'nin açılımı! ... İşte TBT'nin açılımı! İngilizce kökenli Throw Back Thursday'ın kısaltması olan TBT, daha çok Perşembe günleri kullanılıyor. Eski fotoğrafları paylaşmak için kullanılan bu hashtag sayesinde Instagram kullanıcıları daha önceden çekilmiş fotoğraflarını paylaşabiliyor.

Tüberküloz teshisi nasil konur?

Akciğer tüberkülozunun kesin tanısı balgam incelemesi ile konulur. Doğru tanı için, balgamda verem mikrobunun gösterilmesi önemlidir. Bunun için mikroskobik muayene ve kültür testi yapılmalıdır.

Verem nerede olur?

Tüberküloz solunum yoluyla alındığı için en sık akciğerlerde hastalık yapar, ama bunun dışında vücudun diğer bütün organlarında tüberküloz hastalığına yol açabilmektedir. Böbrek karaciğer, dalak, göz, beyin zarında yani bütün organlarda görülebilmektedir.