Elinden düşürmek deyiminin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Elinden düşürmek deyiminin anlamı nedir?
  2. Eline bakmak anlamı ne?
  3. Baş göz ne demek?
  4. Dolap çevirmek ne anlama geliyor?
  5. Ele avuca sığmaz ne demek?
  6. Elden ayaktan düşmek ne demek?
  7. Gözüyle bakmak ne demek?
  8. El değiştirmek deyiminin anlamı ne?
  9. Neden baş göz etmek denmiş?
  10. Başı bağlı olmak ne demek?
  11. Ağzından çıkanı kulağı duymamak ne anlama gelir?
  12. Ele almak deyiminin anlamı nedir?
  13. Acısını çıkartmak nedir?
  14. Faka düşmek ne demek?
  15. Taviz almak nedir?
  16. Tereciye tere satılmaz atasözünün anlamı nedir?
  17. Elinden tutmak ne demek?

Elinden düşürmek deyiminin anlamı nedir?

Eline Düşmek deyiminin anlamı:Birine muhtaç olmak, yakalanmak, düşmanın ya da kendisine hıncı bulunan birinin hâkimiyetinde kalmak anlamlarına gelmektedir.

Eline bakmak anlamı ne?

(birinin) Eline Bakmak » Deyimler 1) bir kimsenin yardımıyla geçinmek. Örn: Bir senedir burada oturuyorlar, o küçüğün eline bakıyorlar. -P. Safa. 2) ne getirdi diye gözlemek.

Baş göz ne demek?

Baş Göz Etmek deyiminin anlamı:Evlendirmek anlamında kullanılan bir deyimdir.

Dolap çevirmek ne anlama geliyor?

Bu yazımızda sizlere Dolap çevirmek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Dolap çevirmek deyiminin anlamı:Hile, düzen ve dalavere ile iş yapmak.

Ele avuca sığmaz ne demek?

Ele Avuca Sığmamak deyiminin anlamı:Şımarık davranmak, söz dinlememek, kural tanımamak, zapt edilememek anlamlarında kullanılmaktadır.

Elden ayaktan düşmek ne demek?

Bu yazımızda sizlere Elden Ayaktan Düşmek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Elden Ayaktan Düşmek deyiminin anlamı:Yaşlılık, hastalık sebebiyle iş yapamaz, yürüyemez, kendi işini göremez duruma gelmek, anlamlarına gelmektedir.

Gözüyle bakmak ne demek?

Gözüyle Bakmak anlamı nedir? Yerine koymak. Örn: Kardeş gözüyle bakmak.

El değiştirmek deyiminin anlamı ne?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Kullanımı ya da mülkiyeti bir kimseden başka bir kimseye geçmek. "Bu ev üçüncü kez el değiştirdi."

Neden baş göz etmek denmiş?

Baş Göz Etmek deyimi, birini evlendirmek demektir. Bu deyim, birinin evlenmesine yardım etmek ve gelin - damat arasında arabuluculuk yapmak anlamına da gelir. TDK'ya göre baş göz etmek deyimi ''Başını Bağlamak'' deyimi ile eş anlamlı olup birini evlendirmek demektir.

Başı bağlı olmak ne demek?

Başı Bağlı Olmak deyiminin anlamı:Evli ya da nişanlı olmak, serbest, özgür olmayan, bir yere bağımlı olan anlamlarında kullanılır.

Ağzından çıkanı kulağı duymamak ne anlama gelir?

Düşünmeden, kızgınlıkla, ağır sözler söylemek. Sözlerini tartmadan, düşünmeden, öfke içinde, nereye varacağını hesaplamadan konuşmak.

Ele almak deyiminin anlamı nedir?

Bu yazımızda sizlere Ele Almak deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Ele Almak deyiminin anlamı:Bir şey üzerinde çalışmaya başlamış olmak, incelemek, araştırmak veya tenkit etmek anlamlarına gelmektedir. Ele almak daha çok art niyet taşıyan bir deyimdir.

Acısını çıkartmak nedir?

Acısını Çıkarmak deyiminin anlamı:Acılığını yok etmek, önceden uğradığı maddi ve manevi zararı sonradan gidermek, öc almak anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Faka düşmek ne demek?

Faka basmak deyimi; oyuna getirilmek, aldatılmak, tuzağa düşmek, aldanmak veya hileye kanmak manasında cümlelerde kullanılmaktadır.

Taviz almak nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Ödün vermek, müsamaha göstermek. "Hayatım, çocuklara bu kadar taviz vermen doğru değil." "Öğrencilere fazla taviz verip şımartmayın."

Tereciye tere satılmaz atasözünün anlamı nedir?

Tereciye tere satılmaz atasözünün anlamı şu şekildedir; Bir husus hakkında kendinizden daha bilgili ve tecrübeli olan kimselere akıl vermeye ve yön göstermeye kalkarsak gülünç bir hale düşeriz.

Elinden tutmak ne demek?

Elinden tutmak deyimi bir konuda yol göstermek veya yardım etmek demektir.