Kekik fidesi kaç para?

İçindekiler:

  1. Kekik fidesi kaç para?
  2. Kekik fidesi ne zaman ekilir?
  3. Kekik bitkisi nasıl yetiştirilir?
  4. Kekik fiyatları ne kadar?
  5. Kekik ekimi nasıl yapılır?
  6. Kekik bitkisi nerede yetişir?
  7. Dağ kekiği tohumu ne zaman ekilir?
  8. Tarlada kekik nasıl yetiştirilir?
  9. Kekik ne zaman ve nasıl ekilir?
  10. Dağ Kekiğinin kilosu kaç lira?
  11. 1 dönümden kaç kg kekik çıkar?
  12. Kekik kac gunde yetisir?
  13. Türkiye'de en iyi kekik nerede yetişir?
  14. Dağ kekiği nereden alınır?
  15. Kekik kilo fiyatı ne kadar?
  16. Dağ kekiği hangi ayda çıkar?
  17. Dağ kekiği tohumu nasıl ekilir?
  18. Saksıda kekik nasıl ekilir?

Kekik fidesi kaç para?

kekik fidesi, yerörtücü kekik fidesi, yayılıcı kekik fidesi - 6,90 TL.

Kekik fidesi ne zaman ekilir?

Fide dikimleri ilkbaharda don riski ortadan kalktıktan sonra bölgelere göre Mart sonu ile Mayıs ayı ortalarına kadar yapılır. Fideler dikim makinası ile tarlaya şaşırtılır ve dikiminden sonra mutlaka can suyu verilmelidir. Kekik yetiştiriciliğinde 45*20 cm dikim mesafesi uygundur.

Kekik bitkisi nasıl yetiştirilir?

Evde kekik yetiştirmek
  1. Evde kekik yetiştiriciliği yaparken fazla derin olmayan, yayvan, dikdörtgen veya kare saksılar tercih etmelisiniz. ...
  2. Kekik yetiştireceğiniz saksının altı mutlaka delik olmalıdır. ...
  3. Kekik toprak seçmez, ama özellikle killi, gübreli ve kumlu karışımlı bir toprakta iyi gelişme gösterir.
Daha fazla öğe...

Kekik fiyatları ne kadar?

  • Arifoğlu Kekik 25 G. 4,25 TL.
  • Baharat Dünyası Kekik 20 G. 1,50 TL.
  • Bağdat Kekik 25 G. 4,95 TL.
  • Arifoğlu Kekik 70 G. 9,95 TL.
  • Bağdat Kekik 60 G ( Ekonomik Boy ) 9,90 TL.
  • Arifoğlu Kekik Cam 15 G. 8,95 TL.
  • Bağdat Kekik Tuzluklu Cam 13 G. 8,45 TL.
  • Knorr Kekik 20 G. 3,50 TL.
Daha fazla öğe...

Kekik ekimi nasıl yapılır?

Kekik tohumu, kış sonuna doğru kapalı ortamlara ekilerek üretim yapılabilir. Tohum yatağını ve saksılarını iyi bir toprak karışımı ile doldurmak gerekir. Genellikle çiftçiler toprağa nehir kumu karıştırır. Bu karışımın içine ekimi toprak yüzeyine yapılması ve üzerinin hafif bir şekilde toprak ile örtülmesi gerekir.

Kekik bitkisi nerede yetişir?

En iyi kekik Toros Dağları'nda yetişiyor Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli olan ve Akseki'de bitki türleri üzerine araştırma yapan Prof. Dr. Oktay Yeğen ise kekiğin güneşli iklime sahip yüksek rakımlı ve taşlı Toros Dağları'nda yetiştiğini söyledi.

Dağ kekiği tohumu ne zaman ekilir?

Fidelerin tarlaya dikim zamanı çok önemlidir. Dikim, ilkbaharda mümkün olduğu kadar erken yapılmalıdır. En uygun şaşırtma zamanı Mart ayı ile Nisan ayı başıdır.

Tarlada kekik nasıl yetiştirilir?

Tarlaya Dikim : Erken İlkbaharda Mart sonu, Nisan başında fideler, 8-10 cm. olunca fidelikten sökülmeli, tarlaya 45 x 15 cm. aralıkla bekletilmeden dikilmelidir. Dikim karık içine tütün veya sebzede olduğu gibi plantuvar kullanılarak yapılmalıdır. Dikimden hemen sonra can suyu verilmelidir.

Kekik ne zaman ve nasıl ekilir?

Kekik tohumunu yılın her ayında balkonunuzda, serada ya da cam önünde ekebilirsiniz. Kekik tohumları oldukça küçüktür. Bu nedenle tarlaya ekilmesi oldukça çok zordur. Fide zamanı geldiği zaman fideliğin içine birebir ölçülerde kum, toprak, yanmış ahır gübresi karıştırmak önemlidir.

Dağ Kekiğinin kilosu kaç lira?

Dağ Kekiği Kekik 1 kg Fiyatı 39,90 TL.

1 dönümden kaç kg kekik çıkar?

İlk yıl ürün dekardan 20-50 Kg arasında değişir. Birinci yıl ürün az olsa da gelecek yıllar bitkinin iyi gelişmesi için mutlaka biçim yapılmalıdır.Birinci yıldan sonra kurak şartlarda dekardan ortalama 150 Kg. Ürün alınır.

Kekik kac gunde yetisir?

Kekik Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Kekik tohumlarında aşırı sulama, mantar hastalığına neden olabileceği için hafifçe sulamak gerekir. Tohumların çimlenme süresi ise, 2 haftadan bir aya kadar sürebilir. Kekik bitkileri sağlam bir kök sistemine sahip olduğu için 15 cm yüksekliğe ulaştığı zaman dikim için hazır hale gelir.

Türkiye'de en iyi kekik nerede yetişir?

En iyi kekik Toros Dağları'nda yetişiyor Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli olan ve Akseki'de bitki türleri üzerine araştırma yapan Prof. Dr. Oktay Yeğen ise kekiğin güneşli iklime sahip yüksek rakımlı ve taşlı Toros Dağları'nda yetiştiğini söyledi.

Dağ kekiği nereden alınır?

Kekik ile aynı familyadan yabani bir ot olan dağ kekiği, kara kekik ya da zahter olarak da bilinir. Türkiye'nin güneyinde, özellikle ilkbaharda Kilis ve Antakya civarında yetişir.

Kekik kilo fiyatı ne kadar?

Dağ Kekiği Kekik 1 kg Fiyatı 39,90 TL.

Dağ kekiği hangi ayda çıkar?

Dağ kekiği yıllık bir bitki olduğundan yılın farklı zamanlarında toplanabilmektedir. Ama genel bir zaman verecek olursak İlkbahar mevsiminin ilk ayları olan Mart- Nisan gibi toplanır diyebiliriz.

Dağ kekiği tohumu nasıl ekilir?

Tohumları geçirgen, humuslu, nemli toprak yüzeyine ekip, üzerlerini hafifçe toprakla örtün. Bol güneş alan yerde, 19/21 °C derecede, 3-6 günde çimlenir. Çimlenme toprağını nemli tutun. Filizler elle alınabilir boya geldiklerinde dikkatlice, kök çevresi toprağını bozmadan daha geniş 7 cm çaplı saksılara alarak şaşırtın.

Saksıda kekik nasıl ekilir?

Tohumdan üreteceğiniz kekiği; toprak yüzeyinden çok derine ekmemelisiniz. Mümkün olduğu kadar saksı üst yüzeyine yakın yükseklikten tohumları ekin ve tohumların çabuk çimlenmesi için üstüne kapatıcı toprak serin. Yüzeye hafif bir şekilde bastırın ve süzgeçli sulama kapları ile sulayın.