Hafta sonu DYK kursu var mı?

İçindekiler:

  1. Hafta sonu DYK kursu var mı?
  2. Destekleme ve Yetiştirme Kursları ne demek?
  3. Destekleme ve Yetiştirme Kursları pazar günü açılır mı?
  4. DYK başvuru e-kurs nasıl yapılır?
  5. Öğretmenlerin kurs ücreti ne kadar?
  6. DYK kursları kaç ek ders?
  7. DYK kurslarına kimler başvurabilir?
  8. Destekleme kursları Haftasonu Açık mı?
  9. Destekleme kursları açılacak mı?
  10. DYK kurs öğrenci başvurusu nereden yapılır?
  11. DYK öğretmen başvurusu nereden yapılır?

Hafta sonu DYK kursu var mı?

8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dahil devam edilecektir. Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları ne demek?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. ... Destekleme ve Yetiştirme Kursları, belirli zaman dilimlerinde öğrenciler için ekstra destek eğitimi için verilmektedir.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları pazar günü açılır mı?

ders saatinden az olamaz. (2) Örgün eğitim kurumlarında açılan kurslar, çalışma günlerinde ders saatleri dışında saat 22:00' ye kadar yapılabilir. İhtiyaç duyulması halinde cumartesi, pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde de açılabilir. Bir kursun saatinin süresi 40 dakikadır.

DYK başvuru e-kurs nasıl yapılır?

DYK başvurusu https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilecek.

Öğretmenlerin kurs ücreti ne kadar?

Devlet okullarında çalışan ücretli ve kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 21,46 TL oldu. 2021 yılı destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti Temmuz ayında memurlara yapılan zamla birlikte belli oldu. Buna göre, DYK öğretmen ek ders ücreti, 42,41 TL oldu.

DYK kursları kaç ek ders?

destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında maximum 15 saat ders alabilir. Maaş karşılığını doldurmayan öğretmenin DYK Kapsamında hafta içinde okuttukları ders saati öncelikli olarak aylık karşılığında değerlendirilmektedir. Maaş karşılığını doldurmayan öğretmenin hafta sonu kursu ise her türlü ek ders sayılmaktadır.

DYK kurslarına kimler başvurabilir?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden 8'inci ve 12'nci sınıflar ile mezun öğrenciler başvurabilecek.

Destekleme kursları Haftasonu Açık mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen geneleye göre, 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime devam edilecek, 12'nci sınıflar ve mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kursları cumartesi ve pazar günleri de sürdürülecek.

Destekleme kursları açılacak mı?

Öğretmen başvuruları 20-23 Ağustos'ta, öğrenci başvuruları 24-30 Ağustos'ta tamamlanacak. Kurs sınıfları ise 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında oluşturulacak. Destekleme ve Yetiştirme Kursları 'de başlayacak, 10 Haziran 2022'de dersler son bulacak.

DYK kurs öğrenci başvurusu nereden yapılır?

DYK ÖĞRENCİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir.

DYK öğretmen başvurusu nereden yapılır?

DYK öğretmen başvuruları https://e-kurs.meb.gov.tr veya https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar internet adresinden e-kurs modülü üzerinden yapılıyor. Örgün eğitim öğrencileri okudukları okul veya kurumlarından aldıkları EBA şifresi ile e-kurs modülü üzerinden tercih yapabilir.