Portakal reçeli evde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Portakal reçeli evde nasıl yapılır?
  2. Portakallı Reçel nasıl yapılıyor?
  3. Portakal reçeli nasil yapılır kabuğundan?
  4. Şeker ilavesiz Portakal reçeli nasıl yapılır?
  5. Portakal receli nasil Yapilirlır nefis yemek tarifleri?
  6. Portakal kabuğu reçeli kaç dakika kaynatılır?
  7. Düdüklü tencerede portakal reçeli nasıl yapılır?
  8. Turunç reçeli ne kadar kaynatılmalı?
  9. Şeker ilavesiz portakal reçeli nasıl yapılır?
  10. Portakal reçeline limon sıkılır mı?
  11. Reçel yaparken tencerenin kapagi kapatilir mi?
  12. Koyu reçel nasıl Cıvıtılır?

Portakal reçeli evde nasıl yapılır?

Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.

Portakallı Reçel nasıl yapılıyor?

Portakallarımızı ortadan ikiye ayıralım ve orta kısmındaki beyaz kısmı da çıkartalım. Daha sonra portakallarımızı iri küpler halinde doğrayalım. Doğradığımız portakallarımızı uygun bir tencereye alalım, üzerine toz şekeri ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve bu şekilde 1 gece serin bir yerde bekletelim.

Portakal reçeli nasil yapılır kabuğundan?

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Portakalların kabuklarını doğrayın. ...
  2. Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın.
  3. Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın. ...
  4. Ardından kabukları soğumaya bırakın.
  5. Bu esnada şerbeti hazırlayın.
Daha fazla öğe...

Şeker ilavesiz Portakal reçeli nasıl yapılır?

Bir tencereye rondodan geçirdiğiniz karışımı, portakal içlerini ve portakal suyunu koyarak, 20 dakika kadar kaynatın. Dilerseniz içerisine aroma katması adına tarçın ve vanilya da ilave edebilirsiniz. Altını kapadıktan sonra kavanozlara doldurun. Gönül rahatlığıyla yiyin, afiyet olsun.

Portakal receli nasil Yapilirlır nefis yemek tarifleri?

Haşlanmış portakal ve kabuklarının üzerine 4 çorba kasesi şeker ilave ediyoruz. Su ilave etmeden kaynamaya bırakıyoruz. 10-15 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu ilave ediyoruz. Limon suyu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz. Koyulaşan reçeli ocaktan alıyoruz.

Portakal kabuğu reçeli kaç dakika kaynatılır?

Bu arada aynı tencerede şeker, su ve portakal suyu karıştırılıp kaynatılır. Daha sonra portakal kabukları ve karanfiller de tencereye katılır, kısık ateşte 45 dakika kaynatılır. Biraz kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenir.

Düdüklü tencerede portakal reçeli nasıl yapılır?

Portakalları yıkayın ve bütün olarak düdüklü tencereye koyun. Üstünü 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika haşlayın. (Düdük öttükten sonra 10 dakika) Haşladığınız portakalların suyunu süzün ve su ekleyerek 1 saat kadar dinlendirin.

Turunç reçeli ne kadar kaynatılmalı?

Şeker ve suyu ısıtarak eritip (bu yöntem buradaki Arap-Hristiyanların pişirme yöntemi, klasik şekilde şeker dökülüp, su ekleme yöntemi değil), ipe dizilmiş turunçları bu şerbete atarak önce harlı, sonra kısık ateşte 60-70 dk pişiriyoruz.

Şeker ilavesiz portakal reçeli nasıl yapılır?

Bir tencereye rondodan geçirdiğiniz karışımı, portakal içlerini ve portakal suyunu koyarak, 20 dakika kadar kaynatın. Dilerseniz içerisine aroma katması adına tarçın ve vanilya da ilave edebilirsiniz. Altını kapadıktan sonra kavanozlara doldurun. Gönül rahatlığıyla yiyin, afiyet olsun.

Portakal reçeline limon sıkılır mı?

Limonlada aynı yöntem yapılır. Limon suyu son kaynama esnasında eklenir. Acısı çıkan limon şekerde daha fazla kaynarlır sarısı çıksın diye. limon suyu limon tuzu yerine geçeceğinden sona bırakın.

Reçel yaparken tencerenin kapagi kapatilir mi?

Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız. Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır. ... Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır.

Koyu reçel nasıl Cıvıtılır?

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.