Allık rengi nasıl seçilir?

İçindekiler:

  1. Allık rengi nasıl seçilir?
  2. Toz allık nasıl sürülür?
  3. Allık bronzer Highlighter nasıl kullanılır?
  4. Blusher nereye sürülür?
  5. Contour nereye sürülür?
  6. Highlighter allık nasıl kullanılır?
  7. Buğday tenlilere hangi allık yakışır?
  8. Mercan rengi allık kimlere yakışır?
  9. Aydınlatıcı nasıl kullanılır?
  10. Pudra nereye sürülür?
  11. Allık Highlighter nereye sürülür?
  12. Allık fırçasıyla bronzer sürülür mü?
  13. Kontür Stick nasıl kullanılır?
  14. Kontür ne işe yarar?
  15. Highlighter hangi bölgelere uygulanır?

Allık rengi nasıl seçilir?

Cildi solgun gösteren ya da çok turuncu tonlar hiçkimse için doğru allık tonu değildir. Eğer cildiniz çok beyazsa, içerisinde kahverengi tonları barındırmayan pembe allıkları tercih etmelisiniz. Açık tenliyseniz, cildinizin alt tonuna göre sıcak ya da soğuk tonda pembeleri tercih edebilirsiniz.

Toz allık nasıl sürülür?

Toz allıklar cilde mat bir görünüm verir. Fazla pratik değildir ama gün boyu kalıcılığını sürdürür. Nasıl uygulayacağına gelince… Büyük allık fırçanı toz allığının üzerine sürüp, fazlalığını hafifçe silkeledikten sonra, elmacık kemiklerine uygula.

Allık bronzer Highlighter nasıl kullanılır?

Bronzer nasıl sürülür?: Bronzer yanaklarından yukarı doğru sürülür. Yüzünü ısıtmak için bronzer kullanıyorsan yuvarlak ve büyük bronzer fırçası kullan. Fırçanın üzerindeki fazla ürünü üfle ve yanaklarına bronzerı dağıtarak uygula. Bronzerın doğal görünmesi için yuvarlak hareketlerle sürmelisin.

Blusher nereye sürülür?

Yumuşak ve geniş bir makyaj fırçası kullanarak,yüzüne sıcak bir dokunuş sağlayabilirsin. En doğal görünümü elde etmek için yüzüne ışığın düştüğü bölgelere kullanman gerekir. Yani alnına, elmacık kemiklerinin üzerine ve çene çizgine uygulayabilirsin.

Contour nereye sürülür?

Alın dibine ve saç diplerinin olduğu bölgelere sürüp eşit miktarda dağıtmalısınız. 4.Elmacık kemiklerinin alt kısmına sürerek yüzünüzün şekillenmesini sağlayabilirsiniz.

Highlighter allık nasıl kullanılır?

Aydınlatıcı yüzün hangi bölümüne uygulanır? Aydınlatıcı yani highlighter, göz altlarına, göz pınarlarına, kaş altına, elmacık kemiklerinin üzerine ve burun çizgisine uygulanmaktadır. Ten makyajı ve kontür işlemleri yapıldıktan sonra sürülmelidir. Aksi durumda etkisini kaybeder.

Buğday tenlilere hangi allık yakışır?

Buğday/Orta tenliler Sarı alt tonlu bir buğday tene sahipseniz kırmızı-turuncu bir allık sizde muhteşem duracaktır! Bunun yanı sıra ten renginizden daha koyu bir bronzlaştırıcıyı da rahatlıkla allık olarak kullanmanız mümkün.

Mercan rengi allık kimlere yakışır?

Kimlere yakışır?: Canlı mercan rengini biz en çok açık tenlilere yakıştırıyoruz. Ama soğuk alt tona sahip buğdaylar da canlı mercan rengini çok iyi taşıyacaklardır.

Aydınlatıcı nasıl kullanılır?

Aydınlatıcıyı öncelikle yelpaze şeklindeki aydınlatıcı fırçana al. Elmacık kemiklerinden başlayarak C harfi çizerek aydınlatıcını kaş altına kadar dağıt. Daha kusursuz bir görünüm için aydınlatıcını dudak üzerine, çene ucuna ve kaş üzerine de sürmelisin.

Pudra nereye sürülür?

Pudra, fondöteninizin ve kapatcınızın üzerine uyguladığınızda cildinizi daha pürüzsüz gösteren bir kozmetik ürünüdür. Aynı zamanda cildinize uyguladığınız ürünlerin kırışıklıklara dolmasını engeller. Teninizi matlaştırır ve makyajınızı sabitler.

Allık Highlighter nereye sürülür?

Küçük ve eğik bir makyaj fırçası ile likit veya toz aydınlatıcını elmacık kemiklerinin yüksek kısımlarına, kaş kemiğine ve dudak üstünün ortasına uygulayabilirsin. Böylece cildine doğal görünen bir ışıltı katmış olursun.

Allık fırçasıyla bronzer sürülür mü?

Ten rengiyle uyumlu bir bronzer, allık olarak da rahatlıkla kullanılabildiği için tek bir ürünle iki farklı makyaj uygulamasını cildine taşıyabilirsin. Allık formundaki ürünleri geniş ve dolgun bir fırça ile elmacık kemiklerinin üzerine uygulayabilirsin.

Kontür Stick nasıl kullanılır?

Stick kontür saç çizgisi boyunca, elmacık kemiklerine, çene kemiği altına ve alın bölgesine minik noktalar halinde uygulanabilir. Fırça yardımıyla sürdüğün tabakaları yumuşak ve dairesel hareketlerle cildine dağıtabilirsin. Yüz kontürü nedir ve ne işe yarar? Yüz kontürleme aydınlatma ve gölgelendirme işleminden oluşur.

Kontür ne işe yarar?

Kontür, aydınlatıcı olarak da bilinen highlighter ve kapatıcı olarak da bilinen bronzer/concealer ile yapılan bir makyaj hilesidir. Yüzün belirli kısımlarını aydınlatıp, belirli kısımlarını ise gölgelendirerek yüz hatlarını belirginleştirme, küçültme, öne çıkarma ya da geri plana itme işlemine yüz kontürleme denir.

Highlighter hangi bölgelere uygulanır?

Aydınlatıcı yüzün hangi bölümüne uygulanır? Aydınlatıcı yani highlighter, göz altlarına, göz pınarlarına, kaş altına, elmacık kemiklerinin üzerine ve burun çizgisine uygulanmaktadır.