Adele ne demek?

İçindekiler:

  1. Adele ne demek?
  2. Aforoz nedir nedir?
  3. Yapı sözcüğünün anlamı nedir?
  4. Müteessir olmak ne demektir?
  5. Adele ne demek tıp?
  6. Ön Adele çekmesi nedir?
  7. Hristiyanlıkta aforoz ne demek?
  8. Tarihte Enterdi ne demek?
  9. Bina demek ne demek?
  10. Sözcük anlamı nedir?
  11. Münhal Kadro Ne Demektir?
  12. Mutaassıp nedir anlami?
  13. Sporda Adele ne demek?
  14. Adale çekmesine ne iyi gelir?
  15. Ön adale çekmesi nasıl geçer?
  16. Arka bacak çekmesine ne iyi gelir?
  17. Hristiyanlıkta günah itirafı nedir?
  18. Aforoz ne demek din kültürü?
  19. Enter ve aforoz ne demek?
  20. Dinden çıkarma ne denir?

Adele ne demek?

Adele (ayrıca Adèle veya Adelle diye telaffuz edilebilir) İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyancada kullanılan kadınlara verilen bir ad. Asil, nazik, hassas anlamı taşımaktadır.

Aforoz nedir nedir?

Aforoz, dini bir topluluğa mensubiyetten mahrum etme ya da çıkarılma anlamında kullanılan dini bir kınama şekli. Kelime tam olarak “herhangi bir kimseyi iletişimin, toplumun dışına çıkarma” anlamına gelir. Bazı dinlerde, aforoz grup ya da bir üyenin manevi kınamasını da içerir.

Yapı sözcüğünün anlamı nedir?

Yapı kelimesi aşağıdaki anlamlara gelebilir: * Yapı, toplumda organize olmuş ilişkiler bütünüdür. * Yapı, bütünün bir araya getirilişinde uyulan dizge, strüktür. * Yapı, ögeleriyle somut bağımlılığı olan bütün. * Yapı, barınmak veya başka amaçlarla kullanılmak için yapılmış her türlü mimarlık eseri, bina.

Müteessir olmak ne demektir?

1. Üzüntülü, kederli, üzgün: Vâlide daha ziyâde müteessir görünerek beni kucakladı (Muallim Nâci).

Adele ne demek tıp?

Adale en basit karşılığı ile kas demektir. Kas kelimesinin eş anlamlısı adaledir.

Ön Adele çekmesi nedir?

Adale çekilmesi ya da zedelenmesi/incinmesi, zarar gören kasın üzerine aşırı yük bindirme sonucu meydana gelen rahatsızlıktır. Adale çekilmesi, rahatsızlanan bölgeyi fazla germekten veya o bölgeye aşırı yüklenmekten kaynaklanır. Güç kaybı yaşanmaz fakat aşırı bir ağrı meydana gelir.

Hristiyanlıkta aforoz ne demek?

Aforoz'un dilimizde 2 farklı anlamı vardır. Birinci anlamı "Hıristiyanlıkta kilisece verilen, din kardeşleri arasından ve kiliseden kovma cezası." demektir. Dilimizdeki diğer bir anlamı ise "Biriyle, darılıp görüşmeyi kesmek." demektir.

Tarihte Enterdi ne demek?

Enterdi, Papa'nın Hristiyan bireyleri, grupları, Tanrı'dan aldığı hak ile dinden çıkarmasıdır. Orta Çağda enterdiye sıkça rastlanır. Enterdi olan bir ülkede; Halk yaşamaktan memnun değildir ve çok haksızlık vardır.

Bina demek ne demek?

Bina; içinde barınmak veya başka amaçlarla kullanmak üzere dayanıklı malzemelerden inşa edilen, kapalı ve genellikle çok bölmeli yapı.

Sözcük anlamı nedir?

Bir kelimenin sözlükteki ilk anlamına gerçek anlam denir. Bir kelimenin, sözlük anlamıyla bağlantılı olarak sonradan kazandığı anlam, yan anlam olarak adlandırılır. Sözcüklerin, sinema, felsefe, edebiyat ve bilim gibi alanlarda ''kavram'' olarak kullanılmasına ise terim anlam denir.

Münhal Kadro Ne Demektir?

Boş olan, açık bulunan (memuriyet vb.), boş, açık.

Mutaassıp nedir anlami?

(ﻣﺘﻌﺼّﺐ) sıf. ve i. (Ar. ta'aṣṣub'dan muta'aṣṣib) Benimsediği fikir ve inanışa aşırı derecede bağlı olup başka düşünce ve inanca hak tanımayan, yenilikleri kabul etmeyen, taassup sâhibi (kimse), bağnaz, fanatik: Cordano Bruno ile birlikte bir dehrî-i mutaassıp olarak Tevrat ve İncil'i yaktı (Cenap Şahâbeddin).

Sporda Adele ne demek?

Adale Ne Demek? Adale en basit karşılığı ile kas demektir. Kas kelimesinin eş anlamlısı adaledir. Kas kelimesi söylenmesi kolay olduğundan her daim daha çok tercih edilmektedir.

Adale çekmesine ne iyi gelir?

Zedelenmenin ardından ilk 24 saatte, ağrılı bölgeye buz veya soğuk kompres uygulanmalıdır. Daha sonra sıcak bir banyo yapılmalıdır. Öte yandan zedelenen kası yüksekte tutmak ve elastik bandaj kullanmak şişmeyi önlemeye yardımcı olmaktadır.

Ön adale çekmesi nasıl geçer?

Egzersiz öncesi uygun ısınma hareketleri yapmak ve zayıf kasın güçlendirilmesini sağlamak, adele çekilmesini önlemektedir. Hindistan cevizi ve papatya yağları ile sarı kantaron gibi kas gevşetici bitkiler kullanılarak adele çekilmeleri önlenebilmektedir.

Arka bacak çekmesine ne iyi gelir?

Tedavi İçin Ne Yapmalı? Diğer sportif sakatlıklar gibi RICE protokolü ( istirahat-buz-kompres-yüksekte tutma) sakatlığın ilk evrelerinde uygulanması istenmektedir.) Kasta zorlanma yapan aktiviteye hemen son verilmelidir. Kasta çekme olduktan sonra hemen ağrılı bölgeye 10-15 dk. buz uygulanmalıdır.

Hristiyanlıkta günah itirafı nedir?

İtiraf sakramenti halk arasında "Günah çıkarma" olarak bilinen Katolik ve Ortodoks Kiliselerinde kabul edilen 7 Temel Sakramentlerden biridir. Vaftizden sonra kişinin Ağır günah veya Hafif günahlarının bütününün, kişinin pişman olması sonunda bir papaza günahlarını itiraf etmesidir.

Aforoz ne demek din kültürü?

Aforoz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Aforoz: Hıristiyanlıkta kilise tarafından verilen “cemaatten kovulma” cezası. ... Hristiyanlığın ilk dönemlerinden beri uygulanan bu ceza; dinden ayrılanlara, büyük günah işleyenlere, kilisenin dogmalarına karşı gelenlere ve bilim adamlarına verilmiştir.

Enter ve aforoz ne demek?

AFOROZ: İnanca ters düşen eylem ve işlemlerde bulunan kişinin, Katolik Kilisesi ile bir bağının olmadığının kilise tarafından ilanıdır. ✓ ENTERDİ: Papa'nın Hristiyan bir ülkeyi halkı ile beraber dinden çıkarmasıdır.

Dinden çıkarma ne denir?

Dinden çıkma, dinden dönme ya da irtidad, bir insanın dininden ayrılmasıdır.