Regaip Kandili nedir ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Regaip Kandili nedir ne anlama gelir?
  2. Regaip Kandili gecesinde ne oldu?
  3. Regaip ne demek sözlük anlamı?
  4. Regaip Kandilinin diğer adı nedir?
  5. Regaip Kandili Peygamber efendimiz ne yapardı?
  6. Regaip kandili nedir önemi Diyanet?
  7. Regaib Kandilinin anlam ve önemi nedir?
  8. Peygamberin ana rahmine düştüğü gece hangisi?
  9. Berat Kandili Nedir ve Niçin Kutlanır?
  10. Regaip Kandili fazileti nedir?
  11. Peygamber Efendimiz Regaip Kandilinde nasıl dua ederdi?
  12. Regaip Kandili gecesi neler yapılır?
  13. Berat Kandilinin anlam ve önemi nedir?
  14. Regaip Kandilinin anlamı ve önemi nedir?
  15. Hz Muhammed anne rahmine ne zaman düştü?
  16. Regaip Kandili Nedir ana rahmine?
  17. Berat Kandili nedir fazileti nelerdir?

Regaip Kandili nedir ne anlama gelir?

Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. "Recep ayının ilk Cuma gecesine Regaip gecesi denir. Regâip, Arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be" kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarfetmek demektir.

Regaip Kandili gecesinde ne oldu?

REGAİP KANDİLİNDE NE OLMUŞTUR? ... Peygamber'in Regaib gecesinde ana rahmine düştüğü, receb ayının ilk perşembe günü oruç tutup gecesinde Regaib namazı adıyla bir namaz kılmanın sevap olduğu ve bu gecenin birçok faziletinin bulunduğu yönündeki rivayetlerin asılsız olduğu hadis alimlerince belirtilmiştir.

Regaip ne demek sözlük anlamı?

(ﺭﻏﺎﺋﺐ) i. (Ar. raġіbe “rağbet edilen şey, hediye”nin çoğul şekli reġā'ib) Hz. Muhammed'in ana rahmine düştüğü gece olarak kabul edilen recep ayının ilk cuma gecesi.

Regaip Kandilinin diğer adı nedir?

Regaip Kandili ya da Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece.

Regaip Kandili Peygamber efendimiz ne yapardı?

Sevgili Peygamberimiz (sas), Regaib Gecesi'nin içinde bulunduğu Recep ayında çok dua eder, namaz kılar, oruç tutar, iyiliklerin her çeşidini yapar, sadaka vermeye özen gösterirdi.

Regaip kandili nedir önemi Diyanet?

REGAİP KANDİLİ ANLAMI NEDİR, REGAİP KANDİLİ İBADETLERİ Regaib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur.

Regaib Kandilinin anlam ve önemi nedir?

Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

Peygamberin ana rahmine düştüğü gece hangisi?

Regaib, Hz. Muhammed'in ana rahmine düştüğü gece imiş. Bu nedenle kandil kutlaması yapılıyormuş. Bunun ne Kur'an'da yeri var ne de Nebevî uygulamada.

Berat Kandili Nedir ve Niçin Kutlanır?

Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. ... Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Regaip Kandili fazileti nedir?

Receb'in ilk cuma gecesi Regaib Gecesi'dir. Bu geceye Regaib Gecesi ismini meleklerin verdiği söylenir. Allah Teâlâ, bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan duaların kabul olduğu, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevapların verildiği söylenir.

Peygamber Efendimiz Regaip Kandilinde nasıl dua ederdi?

Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı kerim okumalı. Peygamber efendimiz (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu. Ya Rabbi!

Regaip Kandili gecesi neler yapılır?

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir.

Berat Kandilinin anlam ve önemi nedir?

BERAT KANDİLİ ANLAMI NEDİR? ... İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle “Leyle-i Mübâreke” denir, Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de “Leyle-i rahme” ve rahmet gecesi denir.

Regaip Kandilinin anlamı ve önemi nedir?

Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

Hz Muhammed anne rahmine ne zaman düştü?

Dolayısı ile Mefhara-i Kâinat Efendimiz'in annesinin rahmine teşrif ettiği ilk gece, 571 yılı itibariyle o zamanki Arapların bir ay öne aldıkları için Receb ayının ilk Cuma gecesi olarak görünmekle beraber, hakikat-i halde Cemâziyelâhir'in ilk Cuma gecesi olmaktadır.

Regaip Kandili Nedir ana rahmine?

Regaib, Hz. Muhammed'in ana rahmine düştüğü gece imiş. Bu nedenle kandil kutlaması yapılıyormuş. Bunun ne Kur'an'da yeri var ne de Nebevî uygulamada.

Berat Kandili nedir fazileti nelerdir?

İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle “Leyle-i Mübâreke” denir, Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de “Leyle-i rahme” ve rahmet gecesi denir. Ayrıca bu geceye “Leyle-i Berâe” denir.