Basketbol Türkiye'ye kaç yılında gelmiştir?

İçindekiler:

  1. Basketbol Türkiye'ye kaç yılında gelmiştir?
  2. Basketbol oyunu ne zaman kuruldu?
  3. Basketbol nasıl icat edildi?
  4. NBA All Star seçilen ilk Türk basketbolcu kimdir?
  5. Türkiyenin en iyi basketbolcusu kim?
  6. Basketbol nedir nasıl oynanır?
  7. Basketbol nedir uzun bilgi?

Basketbol Türkiye'ye kaç yılında gelmiştir?

1920 yılında Genç Hıristiyanlar Birliği (YMCA) teşkilatının Türkiye'de temsilcilik açması ile basketbol sporu daha bilinçli yapılmaya ve daha geniş kitlelere ulaşmaya başlarken, bunun sonucunda da ülkemizdeki ilk ciddi basketbol karşılaşması tarihinde Cağaloğlu Öğretmen Okulu bahçesinde Amerikalılar ile ...

Basketbol oyunu ne zaman kuruldu?

1936 Yaz Olimpiyatlarında Basketbol/İlk etkinlik tarihi

Basketbol nasıl icat edildi?

1500 yılları arasında hüküm sürmüş Maya Uygarlığı'nın oynadığı bir oyuna dair kalıntılar bulunuyor. Bu oyunun adının Tlahiotenie olduğu da kalıntılardan edinilen bilgiler arasında. Bu oyun, bugünkü basketbol oyununu andırıyor.

NBA All Star seçilen ilk Türk basketbolcu kimdir?

Mehmet Okur, Batı Konferansı'nda daha önce All-Star'a seçilen ancak sakatlığı nedeniyle oynayamayan Allen Iverson'un yerine kadroya girerek, NBA tarihinde All-Star maçına çıkan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Türkiyenin en iyi basketbolcusu kim?

1. Hidayet Türkoğlu: Hidayet Türkoğlu ismini Efes Pilsen takımıyla beraber tanıdık. Efes Pilsen'in başarılarında önemli rol oynayan Hidayet Türkoğlu'nun, 1999-2000 sezonundaki başarısı onu en iyi beşe taşıdı ve böylece NBA'nın yolları Hidayet'e açılmış oldu.

Basketbol nedir nasıl oynanır?

Sadece el ile oynanmaktadır. Basketbol topunun ayak ile temas etmemesi gerekir. Oluşturulmuş takımlar belli kurallar çerçevesinde topu hareket ettirerek ve arkadaşına pas atarak potaya gitmeye çalışır. Üçlük veya ikilik şeklinde atılan atışlar ile sayı kazanmak amaçlanmıştır.

Basketbol nedir uzun bilgi?

Takım halinde oynanan bir spor olan basketbol, eğlence amaçlı bireysel olarak da oynanabilmektedir. Topla ve elle oynanan basketbolda, beşer kişilik takımlar oluşturulmaktadır. 3,05 metre yükseklikteki potaya topu sokmak, basketbolun amacıdır.