Süratli kelimesinin zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Süratli kelimesinin zıt anlamı nedir?
  2. Delil ve kanıt eş anlamlı mı?
  3. Yüzyıl kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Hızlı süratli eş anlamlı mıdır zıt anlamlı mıdır?
  5. Delil manası nedir?
  6. Kanıt ne anlama gelir?
  7. 100 yılın eş anlamlısı nedir?
  8. Yüz yıl anlamlısı nedir?
  9. Hızlı eş sesli mi?
  10. Hızlı zıt nedir?
  11. Geniş kelimesinin zıt anlamı nedir?
  12. Dinde deliller ne demek?
  13. Delil nedir kaça ayrılır?
  14. Ereklilik kanıtı nedir?
  15. Kanıt kelimesinin kökü nedir TDK?

Süratli kelimesinin zıt anlamı nedir?

1. sıfat Hızlı olmayan, ağır, çabuk karşıtı: Yavaş bir yürüyüş.

Delil ve kanıt eş anlamlı mı?

- Anlaşmazlık konusu olan durumda yargıcın kanılarını oluşturan şey. - Sonurguya ulaşan bir uslamlamanın dayandığı gerçek, delil. Kanıt kelimesinin anlamı dışında onunla aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler bulunmaktadır. Kanıt kelimesinin anlamlıları delil, iz, istidlal kelimeleridir.

Yüzyıl kelimesinin eş anlamı nedir?

Yüzyıl kelimesinin eş anlamlısı nedir sorusunun cevabı asır kelimesidir. Asır kelimesi dilimizde yüzyıl ile değer yani eş anlam olarak kullanılmaktadır. Yüzyıl kelimesinin bir diğer anlamı ise çağ kelimesidir. Bu kelimeler Türkçede sıklıkla birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Hızlı süratli eş anlamlı mıdır zıt anlamlı mıdır?

Bu kapsamda hızlı ile eş anlamlı kullanılabilecek sözcükler çabuk, süratli ve çapkın olarak sıralanmaktadır. Hızlı, sürat belirtmek için kullanıldığında zıt anlama sahiptir. Sürat ifade etmek amacıyla kullanılan hızlı kelimesinin zıt anlamları ise yavaş ve aheste olarak kabul edilmektedir.

Delil manası nedir?

İlk kelâm âlimlerine göre delil, herhangi bir konuda gerçeğe veya kanıtlanması istenen hususa ulaştıran şeydir. ... Gazzâlî delili, "yeni bir bilgi meydana getiren yani sonuca ulaştıran iki öncülün birleşmesi" (el-İktisâd, s. 14) şeklinde tarif ederken Seyfeddin el-Âmidî "delil mantıkî bir kıyastır" demiştir.

Kanıt ne anlama gelir?

Bir şeyin doğruluğu, gerçekliği konusunda kanıverici belge, delil. Sonurguya ulaşan bir uslamlamanın dayandığı gerçek, delil. Kanıverici öğe, anlaşmazlık konusu olan şeyde, yargıcın kanılarınıoluşturan şey.

100 yılın eş anlamlısı nedir?

Hem Roma rakamı hem de dünyaca sayılan bilindik rakamlar ile insanlık tarihi belli bir zaman dilimi içerisinde ifade edilir. Bu zaman dilimi ise 100 yıl olarak bilinmektedir ve yüzyıl kelimesi üzerinden anlatılır. Bu doğrultuda yüzyıl kelimesinin aynı zamanda asır sözcüğü üzerinden kullanabilirsiniz.

Yüz yıl anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre yüzyıl sözcüğünün eş anlamlısı “asır” kelimesidir.

Hızlı eş sesli mi?

Hızlı kelimesi Türkçede çok sık değerlendirilen en önemli sözcüklerden biridir. Bu sözcük için Türk Dil Kurumu eş anlamlı olarak 'çabuk ya da seri' kelimelerini sunuyor.

Hızlı zıt nedir?

1- Yavaş: Örnek Cümle: Bu kadar yavaş hazırlanırsan davete gecikeceğiz.

Geniş kelimesinin zıt anlamı nedir?

Geniş kelimesinin zıt anlamı ise; dardır. Geniş ile dar kelimeleri birbirinin zıt anlamlarıdır.

Dinde deliller ne demek?

İslamda dinî hükümlerin dayandığı kaynaklara edille-i şer'iyye denir. ... Edille-i şer'iyye, veya şer'î deliller, en genel anlamda İslâm hukukunun kaynaklarını teşkil eder. Diğer bir ifadeyle edille-i şer'iyye, hüküm çıkarmada başvurulan esaslar olarak da ifade edilir.

Delil nedir kaça ayrılır?

Selef âlimlerine göre delil şer'î, naklî ve aklî olmak üzere üç gruba ayrılır. Kelâm âlimlerince yapılan taksimin aksine şer'î delil naklî delilden ayrıdır.

Ereklilik kanıtı nedir?

3-Ereksel (teleolojik) kanıt: Burada dünyadaki ereklilik ve düzenden, bu erek ve düzenleri koyan bir us varlığı olduğu sonucu çıkarılır. 4- Ahlaksal kanıt: İçimizdeki ahlak yasasının varlığı olgusundan ve dünyadaki ahlak düzeninden, bunların nedeni olan yüksek bir istencin varlığı çıkarılır.

Kanıt kelimesinin kökü nedir TDK?

Kanıt kelimesinin kökü nedir TDK? Arapça byn kökünden gelen bayyinat بيّنة "delil, kanıt" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça bāna "beyan oldu, apaçık ve belli oldu" fiilinden türetilmiştir.