TC kimlik numarası nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. TC kimlik numarası nasıl yazılır?
  2. Bir kişinin TC kimlik numarası nasıl öğrenilir?
  3. Tc'nin kime ait?
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği nereden alınır?
  5. Atatürk'ün TC kimlik numarası var mı?

TC kimlik numarası nasıl yazılır?

DOĞRU YAZIMI. Gelenekleşmiş olan T.C. ( Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

Bir kişinin TC kimlik numarası nasıl öğrenilir?

Vatandaşlar T.C Kimlik numarasını öğrenebilmesi için www.nvi.gov.tr sitesini ziyaret edebilir ya da ilçe nüfus müdürlüklerine başvuru yapabilir. T.C. Kimlik Numarası 11 basamaktan oluşan bir numaradır. Son iki rakamı doğrulama sayısıdır.

Tc'nin kime ait?

Sisteme kayıtlı ilk TC kimlik numarası Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. 10000000146 nolu kimlik numarasının neye göre verildiğini kısaca şu şekilde anlatabiliriz.

Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği nereden alınır?

Vukuatlı nüfus kayıt örneği nasıl alınır? Diyorsanız E-Devlet ve Nüfus Müdürlüklerinden alabilirsiniz. Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile E-Devlet iş birliği sayesinde vukuatlı nüfus kayıt örneği E-Devlet üzerinden kolayca alınabiliyor.

Atatürk'ün TC kimlik numarası var mı?

Bonus: Mustafa Kemal Atatürk' ün TC Kimlik numarası İlk TC Kimlik Numarası olduğu için '100000001' numarası verilmiştir. Doğrulama teknikleri ile 10. ve 11. rakamlar hesaplanarak bulunan '10000000146' Atatürk'ün TC Kimlik numarası olarak kayıtlara geçmiştir.