Uludağ Üniversitesi formasyon başvuruları ne zaman?

İçindekiler:

  1. Uludağ Üniversitesi formasyon başvuruları ne zaman?
  2. Formasyon Sertifikası Nasıl Alınır?
  3. Fen edebiyat fakültelerinde formasyon nasıl alınır?
  4. Önlisans formasyon nasıl alınır?

Uludağ Üniversitesi formasyon başvuruları ne zaman?

kayıtlar ise 13- tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt başvurusu için adayların GANO'sunun en az 2.00/4.00 olması koşulu aranmaktadır (Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi Madde 5/3).

Formasyon Sertifikası Nasıl Alınır?

Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.

Fen edebiyat fakültelerinde formasyon nasıl alınır?

Formasyon için öncelikle MEB tarafından belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alabilen bölümlerden birini okumanız veya okuyor olmanız lazım. Eğer hala okuyorsanız bu bölümde en az 2 yarıyıl bitirmiş olmanız lazım. Formasyon eğitimi alabilen bir bölümde okuyup okumadığınızı MEB'den bakabilirsiniz.

Önlisans formasyon nasıl alınır?

Formasyon alabilmek için MEB tarafından belirlenmiş pedagojik formasyon eğitimi alabilecek bölümlerden birinde okuyor ya da okumuş olmanız birincil şart! Buna ek olarak; formasyon eğitimi alabilmeniz devam ettiğiniz bölümde için en az 2 yarıyılı bitirmiş olmanız gerekiyor.