Giyimde büst ne demek?

İçindekiler:

  1. Giyimde büst ne demek?
  2. Büst ingilizcede ne demek?
  3. Ücra bir köşe ne demek?
  4. Hip Size ne demek?
  5. Büst bölge neresi?
  6. TORS ne demek?
  7. Ücra bölge ne demek?
  8. Kuzine sözcük anlamı nedir?
  9. BUST neresi?
  10. Atatürk büst ne demek?
  11. Büst neden yapılır?
  12. Resimde TORS nedir?
  13. Kargo uzak bölge ne demek?
  14. Kuzine nedir ne işe yarar?

Giyimde büst ne demek?

Giyimde büst ne demek? 1. Vücudun, omuzlarla birlikte göğüsten yukarı bölümü. ... Yontu sanatında başı, göğsü, kimi zaman da omuzları içine alan yontu türü.

Büst ingilizcede ne demek?

Ingilizce-Türkçe Çeviri. İsim baş heykeli, büst. İsim göğüs. İsim göğüs ölçüsü, göğsün çevresi.

Ücra bir köşe ne demek?

(ücra:) Çok uçta, kenarda veya kıyıda köşede olan: “Oğlu savaşın birinde şehit düştü, iki kızı da evlenip ücra yerlere gittiler.” -Halikarnas Balıkçısı.

Hip Size ne demek?

Hips: Measure around the fullest part of your low hip. The tape should sit level across your backside. Kalça: Ölçüyü kalça çevresinin en geniş noktasından alınız.

Büst bölge neresi?

Büstte insan vücudunun baş ve boyun kısmıyla çeşitli oranlarda göğüs ve omuz bölgesi bulunur. Büst genellikle bir kaideyle desteklenir. Mermer, bronz ya da kil gibi çeşitli uygun malzemeden yapılabilir.

TORS ne demek?

Latince kökenli bir kelimedir. Arkeolojide baş, kol ve bacakları kopuk gövde parçası olarak bulunmuş heykellere verilen addır. ... Günümüzde ise tors heykeller resim atölyelerinde öğrencilerin desen çalışması yapmaları için model olarak kullanılmaktadır.

Ücra bölge ne demek?

Ücra bölge özellikle aynı zamanda ıssız bölge olarak da ifade edilir. İnsanın bulunmadığı ya da çok az insanın ikamet ettiği, genelde yerleşim olarak değerlendirilmeyen bölgeler olarak öne çıkar. Aynı zamanda çok uzak ve gidilmesi zorlu olan bölgeler olarak da anlatmak mümkün.

Kuzine sözcük anlamı nedir?

Hem ısıtmaya hem de üzerinde veya içinde yemek pişirmeye yarayan büyük mutfak sobası.

BUST neresi?

Büst, insan figürünün üst kısmını gösteren heykel ya da dökümdür. Büstte insan vücudunun baş ve boyun kısmıyla çeşitli oranlarda göğüs ve omuz bölgesi bulunur. Büst genellikle bir kaideyle desteklenir. Mermer, bronz ya da kil gibi çeşitli uygun malzemeden yapılabilir.

Atatürk büst ne demek?

Büst kelimesinin Türk dil kurumu açısından anlamı, vücudun omuzlar ile başlamak suretiyle göğüsten yukarı olan kısmı şeklinde anlatılmaktadır. ... Verilebilecek en güzel örnekler içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'ün okullardaki büstü olarak ifade edilebilir.

Büst neden yapılır?

Mermer, bronz polyester, kil gibi çeşitli malzemelerden yapılır. Kişi, karakteri yansıtıldığında anlam bulur. Bir büst insanlara, temsil ettiği karakterin hissini ne kadar yansıtabiliyorsa, kişiye benziyorsa, o kadar başarıya ulaşmış demektir.

Resimde TORS nedir?

Günümüzde ise tors heykeller resim atölyelerinde öğrencilerin desen çalışması yapmaları için model olarak kullanılmaktadır. Üç boyutlu sanat yapıtlarının yaygın adıdır. Heykelin diğer sanat eserlerinden farkı en, boy ve yüksekliğinin hacimli biçimde ve bu üç boyutunda görünebilmesidir. Heykel hacim sanatıdır.

Kargo uzak bölge ne demek?

Merkezlerden daha uzak olan, UPS Kargonun belirlediği bazı köy, kasaba, tatil beldeleri "UZAK GÖNDERİ" listesine girebilir. Bu Bölgeler ek ücrete tabidir. Çok istisna da olsa, bazı bölgelere ise Kargo Gönderimi yapılamamaktadır.

Kuzine nedir ne işe yarar?

Sağlıklı ve planlı olarak kurulan kuzine, tek noktada yanmasına rağmen tüm mekanı ısıtır. Fırınlı sistem olan temin edilen kuzinelerin aynı zamanda evlerde fırın olarak da kullanılması, pişirilecek börek, kek vb. gibi yiyeceklerin elektrikli fırınlarda pişirilmesini engellediği için, elektrikten de tasarruf sağlar.