Eğitimde disiplin nedir?

İçindekiler:

  1. Eğitimde disiplin nedir?
  2. Düzenleyici Disiplin Nedir?
  3. Aşağıdakilerden hangisi kural ihlallerinin nedenlerini bulup ortadan kaldırmayı temel alan disiplin yaklaşımıdır?
  4. Önceden tanımlanmış sıralanmış birbirini tamamlayan tekrarlı bedensel ve düşünsel çabalara ne ad verilir?
  5. Çalışanların kural ve düzenlemeleri ihlal etmemesi için önceden yönlendirilmesi anlamına gelen disiplin yaklaşımı nedir?
  6. Eğitim ve Geliştirme Nedir?
  7. Eğitim ve Gelişim Yönetimi Nedir?
  8. Iş gören eğitimi nedir?
  9. Eğitimde yetiştirme nedir?
  10. Yetiştirme ve Geliştirme Nedir?
  11. Asenkron öğretim nedir?
  12. Senkron uzaktan eğitim ve asenkron uzaktan eğitim arasındaki farklar nelerdir?
  13. Senkron ve asenkron programlama nedir?
  14. Hibrit eğitim nasıl yapılır?
  15. Üniversitelerde hibrit eğitim modeli nedir?
  16. Hibrit eğitim zorunlu mu?
  17. Hangi bölümler hibrit eğitim?

Eğitimde disiplin nedir?

Eğitimde disiplin ise; öğrenciye hangi davranışların istenilir olduğunu gösterip öğretmek, bu davranışı sergileyip sergilemediğini izlemek, davranışı beklenenden daha iyi sergilediğinde onu ödüllendirmek, iyi sergilenemediğinde cezalandırmaktır. Disiplinin iki boyutu bulunmaktadır.

Düzenleyici Disiplin Nedir?

2 )Düzenleyici disiplin: Personelin zaman zaman kuralları ihlal eden davranışlarda bulunduğunda uygulanan disiplindir. Bu disiplinin uygulama biçimlerinden biri kademeli disiplindir. Personelin ilk hatasında hafif bir ceza uygun görülürken, bu hata tekrarlandıkça verilen cezanın şiddeti artar.

Aşağıdakilerden hangisi kural ihlallerinin nedenlerini bulup ortadan kaldırmayı temel alan disiplin yaklaşımıdır?

Yanıt Açıklaması: Tekrarlanan kural ihlalleri için her defasında daha şiddetli cezalar verilmesini öngören disiplin yaklaşımına "düzeltici disiplin" adı verilir.

Önceden tanımlanmış sıralanmış birbirini tamamlayan tekrarlı bedensel ve düşünsel çabalara ne ad verilir?

Aşağıdaki kavramlardan hangisi "önceden tanımlanmış, sıralanmış, birbirini tamamlayan, tekrarlı, bedensel ve düşünsel çabalar"ı ifade eder? Yanıt Açıklaması: Görev; önceden tanımlanmış, sıralanmış, birbirini tamamlayan, tekrarlı, bedensel ve düşünsel çabalardır.

Çalışanların kural ve düzenlemeleri ihlal etmemesi için önceden yönlendirilmesi anlamına gelen disiplin yaklaşımı nedir?

Çalışanların kural ve düzenlemeleri ihlal etmemesi için önceden yönlendirilmesi anlamına gelen disiplin yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir? Yanıt Açıklaması: Önleyici disiplin adından da anlaşılacağı gibi çalışanların kural ve düzenlemeleri ihlal etmemesi için önceden yönlendirilmesi anlamına gelir.

Eğitim ve Geliştirme Nedir?

Eğitimin asıl amacı, belli bir işi yapan veya görevi yerine getirmeye çalışan bireyin o işi yaparken kullandığı becerileri geliştirmektir. Geliştirme ise, personelin yaptığı işi ve örgütü daha kapsamlı bir bakışla görebilmesini sağla- maktadır. Geliştirme eğitim gibi kısa vadeli olarak düşünülmez.

Eğitim ve Gelişim Yönetimi Nedir?

Eğitim ve Gelişim Yönetimi; bankanın performans artışına katkı sağlamak ve %80'i Y kuşağından oluşan çalışanların gelişim ihtiyaçlarını ortak bir platformda buluşturup tamamlamak amacı ile kariyer yolculuğunda çalışanları destekler.

Iş gören eğitimi nedir?

adayı işe alma kararı verdikten sonra adayın örgütün yeni bir işgöreni olarak işe başlayabilmesi için yapılan eğitimdir. Bu eğitimde işgörenin örgütü benimsemesi sağlanır.

Eğitimde yetiştirme nedir?

EĞİTİM YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME Yetiştirme ise daha çok yeni işe girmiş personeli içine alır. İşin gereklerine göre yeni nitelikler kazandırılması, bireyin gerekli olan bilgi ve beceri düzeyine ulaşabilmesi için yürütülen eğitim faaliyetidir.

Yetiştirme ve Geliştirme Nedir?

yüklendikleri veya ileride yüklenecekleri görevleri daha etkin ve verimli yapabilmeleri için, onların mesleki ufuklarını genişleten düşünce, rasyonel karar alma, davranış veya tutum, alışkanlık ve anlayışlarında olumlu değişimler amaçlayan bilgi, görgü ve becerileri arttıran eğitsel eylemlerin tümüdür.

Asenkron öğretim nedir?

Asenkron olarak da bilinen bu model, bilginin önceden üretildiği ve depolandığı, daha sonra öğrencilerin dilediği zaman ve dilediği sayıda tekrarda erişebildiği bir uzaktan eğitim-öğretim şeklidir.

Senkron uzaktan eğitim ve asenkron uzaktan eğitim arasındaki farklar nelerdir?

Uzaktan Eğitimde eğitmen ve öğrenci aynı anda etkileşime girerlerse buna senkron uzaktan eğitim zaman gecikmeli olarak etkileşime girerlerse buna asenkron uzaktan eğitim denir. Karma öğrenim kısaca yüz yüze eğitim (senkron eğitim) ve asenkron eğitimin karışımıdır.

Senkron ve asenkron programlama nedir?

Senkron programlama, yazılımda her bir işlemin sıra ile yapılmasıdır. ... Asenkron programlama; işlemlerin birbirini beklemeden , bağımsız olarak gerçekleşmesidir. Süpermarket örneğinden devam edecek olursak, Asenkron programlama; her müşterinin sıra beklemeden istediği kasadan ödeme yapabilmesini sağlamaktadır.

Hibrit eğitim nasıl yapılır?

Hibrit modelde yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada veriliyor. Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülüyor. Ders saatlerinin 20 saat olması gündemde. Matematik, Türkçe ve Fen gibi temel dersler okulda yüz yüze eğitim ile verilecek.

Üniversitelerde hibrit eğitim modeli nedir?

Üniversitelerde hibrit eğitim modeli nasıl uygulanacak, Hibrit eğitim verecek üniversitelerHİBRİT EĞİTİM NEDİR? ... Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.

Hibrit eğitim zorunlu mu?

Hibrit eğitimde her gün okula gitme zorunluluğu yoktur. ... Coğrafya, beden eğitimi, tarih, hayat bilgisi, sanat gibi dersler ise uzaktan eğitim olacak. Bir grup pazartesi, çarşamba, cuma bir diğer grup ise salı, perşembe, cumartesi günleri okula gidecek.

Hangi bölümler hibrit eğitim?

Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Spor Bilimleri, Fen- Edebiyat Fakültelerinin Fen Bölümleri, Konservatuvarlar, Veterinerlik ve Ziraat Fakülteleri hibrit eğitimin uygulanacağı bölümler.