Oryantiring müsabakası nedir?

İçindekiler:

  1. Oryantiring müsabakası nedir?
  2. Neden Oryantiring?
  3. Türkiye Oryantiring Federasyonu ne zaman kuruldu?
  4. Oryantiring Lisansı nasıl alınır?
  5. Oryantiring varış hakemi ne yapmalı?
  6. Oryantiring kim buldu?
  7. Koşarak oryantiring nedir?

Oryantiring müsabakası nedir?

1800'lü yıllarda İsveç'te ortaya çıkan oryantiring, zaman karşı yarışan katılımcıların pusula ve harita yardımıyla hedefleri bulduğu bir spor branşıdır. Oryantiring müsabakasında amaç araziye yerleştirilmiş hedefleri en kısa sürede bulup parkuru tamamlamaktır.

Neden Oryantiring?

Amaç hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle diskalifiye edilir. Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır.

Türkiye Oryantiring Federasyonu ne zaman kuruldu?

1999'da İstanbul ve Ankara'da halka açık oryantiring grupları kurulmuş ve faaliyete başlamıştır. Türkiye'de resmi örgütlenme çalışması 2001 yılında başlamış ve 03.

Oryantiring Lisansı nasıl alınır?

Sporcu lisansı MADDE 5- (1) Oryantiring spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 7 ile 90 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il/ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya ...

Oryantiring varış hakemi ne yapmalı?

a) İl hakem kurullarının çalışmalarını denetlemek, b) İl hakem kurullarınca gönderilen teknik anlaşmazlıkları incelemek ve karara bağlamak, c) İl hakem kurulunca gönderilen il, ulusal ve uluslararası hakemlik terfi tekliflerini incelemek ve sonuçlandırmak.

Oryantiring kim buldu?

İlk resmî faaliyet 1918'de İsveç'te Albay Ernst Killander tarafından yapıldı. O tarihten sonra ilgi hızla arttı ve ülkedeki en yaygın sporlardan biri halini aldı. Uluslararası Oryantiring Federasyonu 1961 yılında kuruldu. Oryantiring günümüzde pek çok ülkeye yayılmış bir kitle sporudur.

Koşarak oryantiring nedir?

Koşarak Oryantiring (Foot Orienteering) Koşarak yapılan oryantiring disiplinidir, bu branşta koşu becerisinin yanı sıra zihinsel kabiliyet ve muhakeme yapabilmek gerekir. Oryantiring parkuru esnasında belirli bir rota yoktur.