Leros a nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Leros a nasıl gidilir?
  2. Leros hangi ada?
  3. Ileryoz Adası nerede?
  4. Kalymnos adası nerede?
  5. 12 adalar Akdeniz nerede?
  6. Karpathos Adası nerede?
  7. Oniki Adalar hangi sehirde?

Leros a nasıl gidilir?

Bodrum Limanı'ndan 1 saat süren feribot yolculuğu ile Kos Limanı'na ulaştıktan sonra Leros feribotuna binerek 1 saat 40 dakikada Leros Limanı'na gidebilirsiniz. Ayrıca, Turgutreis'ten haftada 2 gün gerçekleşen feribot seferleriyle Leros'a direkt gitmeniz mümkün.

Leros hangi ada?

Leros Adası (İleryoz), Yunanistan'ın 12 adası (Dodekanisos)'ndan birisi. Daha turizmle çok fazla adını duyurmamış olan ada, benim gibi gezginlerin keşfine hazır, Türk dostlarını kucaklamayı bekliyor.

Ileryoz Adası nerede?

Kalimnos'un kuzeyinde bir Yunan adası olan Leros Bodrum Yalıkavak ve Didim'in karşısındadır. Çok fazla girintili çıkıntılı bir ada olması nedeni ile küçük bir ada olmasına rağmen 71 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahiptir. Hemen her yerde birbirinden temiz, huzurlu ve sakin koy ve plajları bulunur.

Kalymnos adası nerede?

Ege Denizi'nin güneydoğusunda yer alan Kalymnos, Oniki Adalar grubunun en kuzeydeki adalarından biridir. Rodos'un yaklaşık 100 kilometre kuzeybatısında yer alır. Kuzeyde Leros adaları ve güneyde İstanköy ile birlikte Türk sahiline yakındır. Bodrum yarımadasının batısında, Kos ile Leros adaları arasında yer almaktadır.

12 adalar Akdeniz nerede?

On İki Ada, (Yunanca: Δωδεκάνησα; Dodekanesa) veya Menteşe Adaları Adalar Denizi'nde bulunan bir grup adaya verilen isimdir.

Karpathos Adası nerede?

Yunanistan'ın Karpathos Adası (Kerpe), Ege Denizi'nde Girit ve Rodos arasındadır. Kerpe adası, 300 km²'den daha geniş bir alanı kaplar ve yunan adaları içinde on iki adaların en büyük ikinci adasıdır.

Oniki Adalar hangi sehirde?

On İki Ada
On İki Ada ili
Coğrafi bölgeGüney Ege
Nüfus200.452 (2005)12.
Alan2.714 km² 18.
Nüfus yoğunluğu73,9/km²14.
5 satır daha