Kitap eş anlamı var mı?

İçindekiler:

  1. Kitap eş anlamı var mı?
  2. Kalem kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Hediye kelimesi eş anlamlısı nedir?
  4. Mısra kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Hediyenin eş anlamlısı nedir hediye?
  6. Irmakkelimesinin eş anlamlısı nedir?
  7. Çay eş sesli anlamı nedir?
  8. Siyah Kara eş anlamlı mıdır?
  9. Kolay sözcüğünün eş anlamlısı zor mudur?
  10. Vatan ve yurt eş anlamlı mı?
  11. Dize ile mısra eş anlamlı mıdır?
  12. Siyah siyahın eş anlamlısı nedir?

Kitap eş anlamı var mı?

Kitap Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Eser ve yapıt kelimeleri, kitap kelimesinin eş anlam bakımından karşılıklarıdır.

Kalem kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kalem kelimesinin eş anlamlısı yazar, çeşit ve tür olarak ifade ediliyor. Bu kelimeler kalem kelimesinin en sık tercih edilen eş anlamlıları arasında yer alıyor. Kalem kelimesinin eş anlamı olan kelimeler tür, yazar ve çeşit olarak öne çıkıyor.

Hediye kelimesi eş anlamlısı nedir?

Hediye kelimesinin eş anlamlısı 'armağan' olarak karşımıza çıkıyor. Her iki kelime de bir insana maddi manevi bir mutluluk sunmak anlamı taşımaktadır. Amaca uygun olarak armağan kelimesini hediye sözcüğünün yerine cümle içerisinde geçirebilirsiniz.

Mısra kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu dörtlüklerin oluşturduğu her bir yapıya ise mısra denmektedir. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu açısından ise mısra kelimesi için, 'dize' sözcük karşılığı eş anlamlı olarak değerlendirilmektedir.

Hediyenin eş anlamlısı nedir hediye?

Hediye kelimesinin Türkçe kökenli bir karşılığı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre; Hediyenin eş anlamlısı Armağandır.

Irmakkelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında Irmak kelimesinin anlamlısı 'nehir' şeklinde karşımıza çıkıyor. Farklı yazılmalarına rağmen aynı anlam üzerinden bu iki kelimeyi de cümle içerisinde ya da tek başına kullanabilirsiniz. Irmak kelimesinin anlamlısı TDK ya göre 'nehir' olarak öne çıkıyor.

Çay eş sesli anlamı nedir?

Sözcüklerden biri olarak da çay kelimesi öne çıkıyor. Yani saç çay sözcüğü sesteş eş sesli bir kelimedir. İlk anlamı ile beraber çay kelimesi bir içecek şeklinde ifade edilir. Aynı şekilde ikinci anlama üzerinden ise çay kelimesi dere anlamına gelmektedir.

Siyah Kara eş anlamlı mıdır?

Bahr-ı Esved, Karadeniz anlamına gelir. Karanlık ve umutsuz manasına gelen kasvet sözcüğü de ''esved'' ile aynı kökten gelir. Kara kelimesi de siyah gibi hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır.

Kolay sözcüğünün eş anlamlısı zor mudur?

Kolay Eş Anlamlısı Kolay kelimesi ile aynı anlam barındıran ve bu sebeple eş anlamı olan kelimeler ise asan, basit, hafif, emeksiz, zahmetsiz kelimeleridir.

Vatan ve yurt eş anlamlı mı?

Vatan kelimesinin eş anlamlısı olarak iki adet eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Vatan kelimesinin eş anlamlı kelimelerinden ilki "Yurt" kelimesidir. Yurt kelimesi aynı zamanda vatan da demektir.

Dize ile mısra eş anlamlı mıdır?

Bu dörtlüklerin oluşturduğu her bir yapıya ise mısra denmektedir. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu açısından ise mısra kelimesi için, 'dize' sözcük karşılığı eş anlamlı olarak değerlendirilmektedir. Mısra Eş Anlamlısı Nedir?

Siyah siyahın eş anlamlısı nedir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan esved sözcüğü, seved kökünden türetilmiştir. Bahr-ı Esved, Karadeniz anlamına gelir. Karanlık ve umutsuz manasına gelen kasvet sözcüğü de ''esved'' ile aynı kökten gelir. Kara kelimesi de siyah gibi hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır.