Kimyager hangi alanda yüksek lisans yapmalı?

İçindekiler:

  1. Kimyager hangi alanda yüksek lisans yapmalı?
  2. Yüksek lisansa nasıl başvurulur ITÜ?
  3. Bilgi Teknolojileri yüksek lisans nedir?
  4. Kimyagerler hangi alanlarda çalışabilir?
  5. Kimyagerler biyokimya uzmanı olabilir mi?
  6. ITÜ yüksek lisans için ne gerekli?
  7. Tezsiz yüksek lisans 2 dönemde biter mi?
  8. Yüksek lisans amacı nedir?
  9. Bilişim Teknolojileri alanı neleri kapsar?

Kimyager hangi alanda yüksek lisans yapmalı?

Yüksek kimyager olmanız için Fen Edebiyat Fakültelerinin Kimya bölümünü bitirmeniz ön şart olarak kabul edilir. Kimya bölümü mezunu olduktan sonra, yine aynı alanda yüksek lisans yapmanız gerekir, böylece yüksek kimyager unvanı ile istihdam edilirsiniz.

Yüksek lisansa nasıl başvurulur ITÜ?

Başvurular İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bağlı başvuru programına elektronik ortamda belge yüklemek yoluyla gerçekleştirilir. Elden veya posta ile evrak teslim etmek yoluyla başvuru yapılamamaktadır.

Bilgi Teknolojileri yüksek lisans nedir?

Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans Programı, bilgi teknolojileri (BT) disiplininde temel araştırma, uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmalarının nasıl tasarlanacağını ve uygulamaya konulacağını öğretir ve bu konularda katılımcıların becerilerini geliştirir.

Kimyagerler hangi alanlarda çalışabilir?

Kimyagerler petrol endüstrilerinde, sabun ve deterjan gibi temizlik maddeleri üretimi yapan fabrikalarda, polimer, plastik ve kimyasal madde üretimi yapan fabrikalarda, ilaç fabrikalarında, boya endüstrisinde, gıda üretimi yapan fabrikalarda, demir-çelik fabrikalarında, selüloz ve kağıt üreten fabrikalarda, cam, ...

Kimyagerler biyokimya uzmanı olabilir mi?

Kimyagerlerin TUS sınavına girme hakkı bulunmaktadır.'' Veteriner, Eczacı ve Kimyager''lerden oluşan Temel Bilim Kökenli Meslekler, Tıp Dışı Meslekleri oluşturmaktadır. Tus'u kazanıp 4 yıllık uzmanlık eğitiminden sonra özel veya kamu hastanelerinde Biyokimya Uzamanı olarak çalışabilirsiniz. ...

ITÜ yüksek lisans için ne gerekli?

Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Başvuran adayların lisansı Mühendislik alanında olmalı. ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Yüksek Lisans ortalaması minimum 3.0 /4.0 (76.66/100) olmalıdır.

Tezsiz yüksek lisans 2 dönemde biter mi?

Ders döneminde ya da tez döneminde başarısız olan öğrenciye 2 yarıyıl daha ek süre verilir. 6 yarıyıllık süre sonunda başarısız olan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezsiz yüksek lisans eğitim süresi ise 2 yarıyıldır, yani 1 yıl sürer.

Yüksek lisans amacı nedir?

Tezli yüksek lisans programının amacı, öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. ... Tezsiz yüksek lisans programının amacı, öğrenciye mesleki konuda derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir.

Bilişim Teknolojileri alanı neleri kapsar?

Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir.