UYAP Avukat portalında neler yapılır?

İçindekiler:

  1. UYAP Avukat portalında neler yapılır?
  2. UYAP Avukat girişi nasıl yapılır?
  3. Avukat portal Bilgi Sistemi kullanim Sozlesmesinin 9 maddesi nedir?
  4. UYAP Avukat Bilgi Sistemi nedir?
  5. UYAP Avukat Portalı üzerinden online duruşma izlenir mi?
  6. UYAP Avukat portalını kimler ne için kullanır?
  7. UYAP uygulamaları için ne dağıtıldı?
  8. UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişirler?
  9. Avukat hangi bilgilere ulaşabilir?
  10. UYAP Vatandaş evrak gönderebilir mi?
  11. Uyaptan evrak gönderme nasıl yapılır?
  12. Uyap'ta neler yapılabilir?
  13. UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişir?
  14. Yeni Uyap uygulaması ile giriş nasıl yapılır?
  15. Avukat Portal Nasıl Kullanılır?

UYAP Avukat portalında neler yapılır?

Avukat Portal Nedir? Avukatlar, https://avukat.uyap.gov.tr adresinden; E-imza ve M-imza ile UYAP Avukat Portala bağlanarak on-line, dava ve icra takibi (e-takip) açabilmekte, yetkileri dâhilinde sistemdeki vekâleti bulunan açık ve kapalı dosyalarını inceleyebilmektedir.

UYAP Avukat girişi nasıl yapılır?

1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir. 3- Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve "Devam et" seçeneğine tıklanır.

Avukat portal Bilgi Sistemi kullanim Sozlesmesinin 9 maddesi nedir?

Avukat portal kullanım sözleşmesinin 9. maddesi kapsamında kullanım tespiti; ... 2- Birden fazla elektronik imzaya sahip kullanıcıların farklı lokasyon ve farklı IP blokları üzerinden aynı zaman diliminde Avukat Portala girişinin tespit edilmesi, kullanıcının 3 saat boyunca Avukat Portala girişini engeller.

UYAP Avukat Bilgi Sistemi nedir?

UYAP, Ulusal Yargı Bilişim Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın, merkez birimlerinde yer alan iş süreçlerinin hızlandırılması ve güvenilir hale gelmesi için kurumu dijital ve kağıtsız ortama taşıyan bilgi sistemidir.

UYAP Avukat Portalı üzerinden online duruşma izlenir mi?

Avukatların E-imza ve Mobil-imza aracılığı ile internet üzerinden ile UYAP Sistemi aracılığı ile bağlanarak online şekilde dava ve icra takibi (e-takip) açabildikleri, yetkileri dâhilinde sistemdeki vekâleti bulunan dosyalarını inceleyebildikleri Avukat Portal, üzerinden de online duruşmalar görülebilecektir.

UYAP Avukat portalını kimler ne için kullanır?

Baro Başkanlıkları ve ilgili adli yargı adalet komisyonu başkanlıkları tarafından avukat olarak kaydı yapılan tüm avukatlar UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemi‟ni kullanabilmektedirler.

UYAP uygulamaları için ne dağıtıldı?

70.000 kişiye hizmet verecek Merkezi Sistem UYAP uygulamaları için teknik altyapının oluşturulması amacıyla; merkez ve taşra teşkilatımızda kullanılmak üzere Masaüstü Bilgisayar, Lazer Yazıcı, Kesintisiz Güç Kaynağı, Dizüstü Bilgisayar, Laptop Yazıcı ve Tarayıcılar dağıtılmıştır.

UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişirler?

Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

Avukat hangi bilgilere ulaşabilir?

Avukatlar, vekili olmadıkları kişiler hakkında sorgulama yapabilecek ve UYAP sisteminde borç bilgileri, araç kaydı, SSK bilgilerine, banka bilgililerine rahatlıkla ulaşabilecekler.

UYAP Vatandaş evrak gönderebilir mi?

NOT: Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

Uyaptan evrak gönderme nasıl yapılır?

UYAP ekranından evrak göndermek istediğiniz dosyayı seçin. Açılan dosya bilgilerinden evrak göndermeyi seçin ve buradan göndereceğiniz dilekçe türünü ve açıklamaları girin. Bu işlemlerden sonra dilekçeniz UYAP' a yüklenmiş olacak. İşme sonundaki onay penceresinde size bir İş Emri numarası verecektir.

Uyap'ta neler yapılabilir?

UYAP Avukat Bilgi Sistemi (Avukat Portalı) sayesinde, avukatlar bürolarından internet üzerinden sistemdeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyebilmekte, bu dosyalardan suret alabilmekte; elektronik imza ve mobil imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak katabilmekte, yeni dava dosyası açabilmekte, ilamlı/ilamsız ...

UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişir?

Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

Yeni Uyap uygulaması ile giriş nasıl yapılır?

Yeni UYAP Uygulaması İle Giriş Kullanımı ise şöyle olmaktadır bu seçenek tıklandığında bilgisayara küçük bir yazılım indirilmektedir ve bunun kurulumu yapıldıktan sonra masaüstüne UYAP Giriş diye bir simge gelecektir. Artık UYAP sistemine giriş bu simge aracılığıyla kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Avukat Portal Nasıl Kullanılır?

http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” butonuna tıklanır.
  1. Açılan sayfada “E-devlet aracılığı ile giriş” seçeneği ile devam edilir.
  2. Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve “Devam et” seçeneğine tıklanır.