Tam sayılarla çıkarma işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tam sayılarla çıkarma işlemi nasıl yapılır?
  2. Çarpma işleminin özellikleri nelerdir?
  3. Rasyonel sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?
  4. Negatif sayılarda çıkarma işlemi nasıl yapılır?
  5. Tam sayılarla çarpma işleminin özellikleri nelerdir?
  6. Çarpma işlemine göre tersi nasıl bulunur?
  7. Rasyonel sayılar nasıl ters çevirme?
  8. Köklü sayılarda çarpma işlemi nasıl yapılır?
  9. Negatif ve pozitif sayılar nasıl toplanır?
  10. Negatif ve pozitif nasıl toplanır?

Tam sayılarla çıkarma işlemi nasıl yapılır?

Tam Sayılarla Çıkarma İşlemleri A - B = C şeklinde yazabiliriz. Not: Çıkarma işlemi yaparken unutmamamız gereken en önemli husus, çıkan sayının işaretinin değişeceğidir. Böylece çıkarma işlemi toplama işlemine dönüştürülür ve işlem yapılır.

Çarpma işleminin özellikleri nelerdir?

Çarpma İşleminin Özellikleri
  • Çarpmanın değişme özelliği: Çarpanların sırasını değiştirmek, çarpımı değiştirmez. ...
  • Çarpmanın birleşme özelliği: Çarpanların gruplamasını değiştirmek, çarpımı değiştirmez. ...
  • Çarpmada etkisiz eleman özelliği: 1 ile herhangi bir sayının çarpımı, o sayının kendisidir.

Rasyonel sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?

Bölme işlemi yapılırken, ilk rasyonel sayı olduğu gibi durur ikinci rasyonel sayı ters çevrilir. Yani bu ters çevrilme durumunda pay kısmı paydaya yazılır. Daha sonra ise rasyonel sayılar birbiri ile çarpılır. Bölme işleminin sonunda da bir çarpma işlemi yapılmalıdır.

Negatif sayılarda çıkarma işlemi nasıl yapılır?

Negatif sayılarla çıkarma işlemi Negatif bir sayıyı çıkarmak, o sayının tersini toplamakla aynıdır. Not: Her iki örnekte de, çıkarmayı toplama olarak değiştirdik ve ikinci sayının işaretini ters işarete çevirdik.

Tam sayılarla çarpma işleminin özellikleri nelerdir?

Tam Sayılarda Çarpma ve Bölme İşlemi Tam sayılarda çarpma işlemlerinin yapılması sırasında bu sayıların mutlak değerleri çarpılmaktadır. Eğer aynı işarete sahip olan iki tam sayı çarpılırsa sonuç pozitif olacaktır. Ters işareti olan iki tam sayı çarpıldığı zaman ise sonuç negatiftir.

Çarpma işlemine göre tersi nasıl bulunur?

Bir sayıyı hangi sayı ile çarparsak sonuç 1 çıkar sorusunun cevabı, çarpma işlemine göre tersi işlemini ortaya çıkarıyor. ... 'Çarpımları 1 olan iki rasyonel sayının birbirine göre tersine, çarpma işlemine göre tersi' denir. Böylece iki rasyonel sayı üzerinden yapılan işlem sonucunda, daima sonuç 1 çıkar.

Rasyonel sayılar nasıl ters çevirme?

1) Ters Çevir Çarp Yöntemi Bu yöntemde birbirine bölünen iki kesirden ilk (yani bölünen) kesir aynen yazılır, ikinci kesir (yani bölen) kesir ters çevrilerek ilk kesirle çarpılır. (çarpma işlemine göre ters çevirme). Bu aşamadan sonra Rasyonel sayılarda çarpma işleminde öğrendiğimiz şekilde çarpmayı yaparız.

Köklü sayılarda çarpma işlemi nasıl yapılır?

Kareköklü sayılarda çarpma işleminde öncelikle sayılar karekök içerisine alınır ve çarpılır. Örneğin; √5 ile √6 çarpımında √5.6=√30 olur. - Kareköklü sayılarda bölme işlemi ise kareköklü sayıların her biri kök içerisine alınır ve bölünür. Örneğin, √70 / √10 = √70/10= √7 olur.

Negatif ve pozitif sayılar nasıl toplanır?

Pozitif iki tam sayı çarpılırken,sayıların mutlak değerleri çarpılır ve elde edilen sonuca + işareti verilir. Negatif iki tam sayı çarpılırken, sayıların mutlak değerleri çarpılır ve elde edilen sonuca + işareti verilir.

Negatif ve pozitif nasıl toplanır?

İki tane pozitif sayı çarpılıyorsa sonuç pozitif çıkar. Çarpılan iki sayının biri pozitif diğeri negatif ise sonuç negatif çıkar.