Kek kalıbına kek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kek kalıbına kek nasıl yapılır?
  2. Tavada kek pişer mi?
  3. Tencerede sunger kek nasil yapilir?
  4. Granit tencerede kek olur mu?
  5. Kek kalıbına sıvı yağ sürülür mü?
  6. Granit kek kalıbına yağ sürülür mü?
  7. Teflon tavada kek pişer mi?
  8. Tavada çikolatalı kek nasıl yapılır?
  9. Keke su konur mu?
  10. Çelik tencerede kek nasıl yapılır?
  11. Fırında tencerede kek pişer mi?
  12. Kekin kalıba yapışmaması için ne yapmalı?
  13. Yapıştıran kek kalıbına ne yapılır?
  14. Fırın olmadan kek nasıl pişirilir?
  15. Tavada Islak kek nasıl yapılır?
  16. Kek yaparken sıcak su konur mu?
  17. Kek yaparken süt yerine su kullanılır mı?

Kek kalıbına kek nasıl yapılır?

Kek hamurunu önceden yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırına verin. Kekiniz kabarana kadar fırının kapağını hiç açmayın. 40 dakika kadar pişirdikten sonra keke kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.

Tavada kek pişer mi?

Orta boylarda ve yanmaz yapışmaz kapaklı bir tencereyi güzelce yağlayın. Ardından kenarları da yüksek kalacak şekilde iki tane üst üste yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı tavaya aktarın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte ocağınızın üzerinde pişmeye bırakın. Ortalama 25-30 dakika kadar pişirin.

Tencerede sunger kek nasil yapilir?

Tencerede Kakaolu Sünger Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kek hamurumuz için yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak güzelce çırpılır.
  2. Daha sonra sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Son olarak kakao ilave edilir, karıştırılır.
Daha fazla öğe...

Granit tencerede kek olur mu?

Granit Tencerede Kek Tarifi Yapılışı Yumurta ile şeker 5 dk çırpın ,sonra en son un diğer bütün malzemeleri ekleyin. Unu da ekledikten sonra tencereye sıvı yağı döküp kek malzemesini dökün, kısık ateşte kontrollü 55 dk pişmeye bırakın. ... Granit Tencerede Kek 19.03.2017 12:17 tarihinde yayınlandı.

Kek kalıbına sıvı yağ sürülür mü?

TEPSİ VE KEK KALIPLARINI NASIL YAĞLAMALISINIZ? Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir.

Granit kek kalıbına yağ sürülür mü?

Keklerinizi granit kaplarda pişirirken yağlı kağıt kullanmalı, bolca yağlamalı ve unlamalısınız ki yapışma riski ortadan kalksın.

Teflon tavada kek pişer mi?

Teflon Tavada Kek Tarifi Nasıl Yapılır? ... Pilavlık teflon tavayı margarinle iyice yağlayıp karışımımızı tavaya ekliyoruz. Kapağını kapatıp varsa üstündeki deliği de tıkayıp ocağın büyük gözünde kısık ateşte 30 dk pişmesini bekliyoruz. Tam 30 dk da pişiyor zaten.

Tavada çikolatalı kek nasıl yapılır?

Tavada Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
  1. Tavada kekim için, yumurta ile şekeri iyice çırpın.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpıcıyla iyice çırpılır.
  3. Süzgeçten un, kakao, kabartma tozu ,vanilya elenerek eklenir ve spatula ile karıştırın.
  4. Sonra damla çikolatasını ekleyin.
  5. Tavamızın her tarafını yağlayın ve kek harcını dökün.
Daha fazla öğe...

Keke su konur mu?

Kek harcına su herhangi bir lezzet katmıyor. ... Suyla hazırladığınız keklere; limon kabuğu, portakal, çikolata, kakao, vanilya kullanmak şahane bir lezzet katacaktır. Sulu Kek Tarifi. Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları.

Çelik tencerede kek nasıl yapılır?

Çelik Tencerede Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta şekerle çırpılır, sıvı yağ eklenir, çırpılır.
  2. Un ve su, kabartma tozu, vanilya eklenir. ...
  3. Başka büyük bir tencereye su konulur, kaynatılır.
  4. Kek olan tenceremiz sıcak suya oturtulur. ...
  5. Ocağın en kısık tarafında pişirilir.
Daha fazla öğe...

Fırında tencerede kek pişer mi?

Kek hamuru bilindiği üzere çırpılır, un elenerek eklenir. İyice yağlanmış tencerede fırına verilerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirilir.

Kekin kalıba yapışmaması için ne yapmalı?

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.

Yapıştıran kek kalıbına ne yapılır?

Keklerin Kalıba Yapışmasını Önlemek En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir. İyice yağlanan kalıbı, bir elinizle tutup, diğer elinizle bir tutam un alınız. Elinizdeki unu, kalıba doğru serpiniz.

Fırın olmadan kek nasıl pişirilir?

Kek kalıbının sığabileceği geniş bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki koymadan önce altını kısın. Kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin, üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin. 45 dakika sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizi kontrol edin.

Tavada Islak kek nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam 26 yada 28 santimlik teflon yada granit bir tavayı margarin ile yağlayıp üzerine kek hamurunu dökün. Ocağın orta gözüne 4 kat katlanmış alüminyum folyoyu serin tavayı üzerine oturtun en kısık ateşte üzeri kapalı 35-40 dakika pişirin.

Kek yaparken sıcak su konur mu?

Kabartma tozu veya karbonat bayat olursa kek kabarmaz. Karbonat veya kabartma tozu ilave edilince de yavaş yavaş karıştırmalıdır. Kabartma tozu veya karbonatın üzerine mutlaka limon sıkılmalıdır. Kek malzemesini karıştırdıktan sonra içine 1 yemek kaşığı sıcak su konulursa kek çok güzel kabarır.

Kek yaparken süt yerine su kullanılır mı?

Ancak canımız kek yapmak isteyip evde süt ya da yoğurdun bulunmadığı durumları da sıkça yaşamışızdır. Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.