Hangi üniversiteler aile danışmanlığı sertifikası veriyor?

İçindekiler:

  1. Hangi üniversiteler aile danışmanlığı sertifikası veriyor?
  2. Aile danışmanı ne kadar maaş alıyor?
  3. Aile danışmanlığı sertifikasını hangi bölüm mezunları alabilir?
  4. Aile Danışmanlığı sertifikası ne kadar?
  5. Aile Danışmanlığı Sertifikası Uzaktan Eğitim geçerli mı?
  6. Aile danışmanı nerede çalışır?
  7. Aile danışmanlığı için sertifika gerekli mi?
  8. Aile Danışmanlığı Eğitimi ne kadar sürer?
  9. Aile Danışmanlığı sertifikası mezun olmadan alınır mı?
  10. Aile Danışmanlığı Eğitimi nereden alınır?
  11. Aile Danışmanlığı Eğitimi kaç ay sürüyor?
  12. Aile Danışmanı nasıl atanır?
  13. Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı ne iş yapar?
  14. Aile Danişmani ne yapar?
  15. Aile Danışmanlığı Eğitimi kimden alınır?
  16. Aile danışmanlığı uzmanlık sertifikası nereden alınır?

Hangi üniversiteler aile danışmanlığı sertifikası veriyor?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Veren Üniversiteler 2021
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi.
  • KTO Karatay Üniversitesi.
  • İstanbul Gedik Üniversitesi.
  • İstanbul Aydın Üniversitesi.
  • Yüksek İhtisas Üniversitesi.
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi.
  • Balıkesir Üniversitesi.
  • Marmara Üniversitesi.
Daha fazla öğe...

Aile danışmanı ne kadar maaş alıyor?

Aile danışmanı maaşları 3000 TL ila 4000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak aylık ortalama maaş ile alınacak olursa, 3500 TL gibi bir miktarın ön plana çıktığını söylemek mümkün. Tabii kamu kuruluşları ya da özel sektöre bağlı olarak maaşlar farklılık gösterebilmektedir.

Aile danışmanlığı sertifikasını hangi bölüm mezunları alabilir?

Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin tarihli sayısında yayımlandı. Bu eğitime başvurabilecek meslek grupları Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji Mezunlarıdır.

Aile Danışmanlığı sertifikası ne kadar?

Sosyoloji mezunlarına da aile danışmanı olma yolu açan yönetmeliğe göre 300 saati teorik, 120 saati uygulamalı eğitim, 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplamda 450 saatlik eğitim süresi resmileşerek kesinlik kazandı.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Uzaktan Eğitim geçerli mı?

YÖK'e, MEB'e veya üniversitelere bağlı olan özel ya da devlet kurumlarında uzaktan eğitim ile verilen aile danışmanlığı sertifikası geçerlidir.

Aile danışmanı nerede çalışır?

Buna göre aile danışmanlık sertifikası sahip bireyler “kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, “aile mahkemelerinde bilirkişi danışman olarak, rehabilitasyon merkezlerinde, mesai saatleri dışında uzmanlık hizmeti sunabilir veya bakanlıkların il merkez müdürlüklerinde yani kamuda da çalışma imkanı yakalayabilirler.

Aile danışmanlığı için sertifika gerekli mi?

Aile danışmanlığı sertifikası almak isteyen kişilerin her şeyden önce verilen eğitimleri almaları gerekmektedir. Eğitimsiz hiç kimse size sertifika vermeyecektir. ... Bunu da ancak profesyonel anlamda eğitim almış ve sertifikaya sahip olan kişiler gerçekleştirebilecektir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi ne kadar sürer?

Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra ...

Aile Danışmanlığı sertifikası mezun olmadan alınır mı?

Aile danışmanlığı sertifikası için kimler başvurabilir? Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji lisans programlarından mezun olanlar aile danışmanlığı sertifika programına katılabilirler.

Aile Danışmanlığı Eğitimi nereden alınır?

Aile Danışmanlığı Eğitimine kaydolup sertifikanızı Boğaziçi Enstitüsünden alabilirsiniz. Türkiye'nin her yerinden katılabileceğiniz Aile Danışmanlığı Eğitimi sayesinde üniversite onaylı sertifika sahibi olabiliir ve aile danışmanı unvanını alabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi kaç ay sürüyor?

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Eğitimi 3.5 ay sürecektir. Her katılımcının eğitim alabileceği esnek saat uygulaması olacaktır. Eğitim sonunda MEB gözetiminde sınav yapılarak başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacaktır.

Aile Danışmanı nasıl atanır?

Madde 14 diyor ki: “Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek öğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üçyüz ...

Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı ne iş yapar?

Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlık, aile ve aileyi oluşturan fertlerin kendi aralarında ve sosyal yaşamlarında iletişimlerinin daha mutlu ve sağlıklı kurulmasına yardımcı olan profesyonel yardımdır.

Aile Danişmani ne yapar?

Aile Danışmanlığı aileyi oluşturan bireylerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında çocuklarla ve aile ile ilgili bireysel ya da bireyler arasındaki sorunların üstesinden gelinmesine yardımcı olan bir danışmanlık hizmetidir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi kimden alınır?

Psikoloji, sosyal hizmet sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar Aile Danışmanlığı Sertifikası alabilir.

Aile danışmanlığı uzmanlık sertifikası nereden alınır?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Nereden Alınır? Aile danışmanlığı yapabilmeniz için gerekli aile danışmanlığı eğitimi ve sertifikasını Kursevim 'den alabilirsiniz. Türkiye'nin her yerinden katılabileceğiniz uzaktan eğitim ile yapılan, Aile danışmanlığı sertifika programı ile sizde aile danışmanı olabilirsiniz.