Hüzünlü ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Hüzünlü ne demek TDK?
  2. HUZN ne demek?
  3. Bedel ödemek ne demek TDK?
  4. Sille ne demek TDK?
  5. Dost ne demek TDK?
  6. Peder bey kime denir?
  7. Hırsa kapılmak deyiminin anlamı nedir?
  8. Kanı ne demek TDK?
  9. Şamar nedir sözlük anlamı?
  10. Sille yemek ne demek?
  11. Dostluk kelimesi ne demek?
  12. Dost dostun anlamı nedir?
  13. Peder bey nereden gelir?
  14. Peder hangi anlama gelir?
  15. Gönül vermek bir deyim midir?
  16. Bedelini ödemek deyim mi?
  17. Kanı ne demek örnek?
  18. Edebiyatta kanı ne demek?

Hüzünlü ne demek TDK?

Hüzün Kelimesinin Anlamı: İçsel duyguların gönül üzgünlüğü, iç kapanıklığı ya da üzüntü anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır.

HUZN ne demek?

Klasik sözlüklerde çoğunlukla "istenmeyen bir durumun başa gelmesinden veya geçmişteki bir kayıptan duyulan keder, üzüntü" şeklinde tanımlanan hüzün (hüzn), sürûr ve ferah kelimelerinin karşıtı olarak gösterilir (Lisânü'l-ʿArab, "ḥzn" md.; et-Taʿrîfât, "el-ḥüzn" md.; Tâcü'l-ʿarûs, "ḥzn" md.).

Bedel ödemek ne demek TDK?

Bedel ödemek ne demek TDK? Bedel ödemek deyiminin anlamı ve açıklaması 1. Bir şeyin maddi karşılığını vermek.

Sille ne demek TDK?

Elin iç yüzüyle vurulan tokat: “Adam keçinin gerisine hafif bir sille indirdi.” -N. Cumalı. Baklagillerden burçağa benzer bir bitki. Semerin üzengi yerine takılan ve yük altına gelen ip.

Dost ne demek TDK?

Dostluk, paylaşmak demektir. Acılarını, üzüntülerini, mutluluğunu, sevdiklerini, düşüncelerini, paranı, eşyanı, hiç düşünmeden vermek demektir.

Peder bey kime denir?

Peder sözcüğü ise "baba" anlamına gelir. Papaz bazı Hristiyan kiliselerinde piskopos ile diyakoz arasında yer alan din adamıdır.

Hırsa kapılmak deyiminin anlamı nedir?

Bir kişinin bir şeyi başarabilmesinin yolu istek ve iradeden geçer. Fakat hırsa kapılmak bir tehlikedir. İnsanın herhangi bir konuda hırsa kapılması o konunun sonucunda kazanç getirmez. Kişi elde ettiği şeyler ile yetinmeyip a fazlasının peşinden koşarak elde ettiğinden çok daha fazla zarara uğrar.

Kanı ne demek TDK?

kanı a. İnanç, düşünce, kanaat: “Ahlakın da iyiliğe değil, güce dayandığı kanısındadır.” -S.

Şamar nedir sözlük anlamı?

1. Elin iç kısmı ile yapılan vuruş: Pantolonlulardan birine attığı şamarla adam bir ayağının üzerinde mâcuncu fırıldağı gibi döndü (Ahmed Midhat Efendi).

Sille yemek ne demek?

Sille anlamı, tanımı: Sille tokat : Döverek, tokatlayarak. Kazık. Feleğin sillesini yemek : Büyük bir yıkıma uğramak.

Dostluk kelimesi ne demek?

Dostluk, zevklerin ve düşüncelerin uyuşmasıdır. Dostluk kişisel çıkar karşısında kurulan bir ilişki değildir. Hiç beklenmedik bir anında kalbine doğan sıcacık bir duygudur dostluk. Sevinçtir, üzüntüdür, anlamaktır, hatırlanmaktır, sonsuza dek olan arkadaşlıktır.

Dost dostun anlamı nedir?

Sevilen, güvenilen, yakın arkadaş, gönüldaş, iyi görüşülen (kimse), düşman karşıtı. İyi geçinen, aralarında iyi ilişki bulunan.

Peder bey nereden gelir?

Farsça padar veya pidar پدر/پدر "baba" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Eski Farsça ve Avesta (Zend) dilinde aynı anlama gelen pitar sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde aynı anlama gelen yazılı örneği bulunmayan *pəter- biçiminden evrilmiştir.

Peder hangi anlama gelir?

Peder sözcüğü ise "baba" anlamına gelir. Papaz bazı Hristiyan kiliselerinde piskopos ile diyakoz arasında yer alan din adamıdır.

Gönül vermek bir deyim midir?

DeyimDüzenle [1] Sevmek, âşık olmak.

Bedelini ödemek deyim mi?

Bedel ödemek bir deyim olarak günümüzde Türkçede kullanılan kelime gruplarından biridir. Bu bağlamda anlamına bakıldığı zaman ise, 'Bir şeyin maddi karşılığını vermek,' biçiminde anlatılmaktadır. Günümüzde sadece maddi değil aynı zamanda bazı manevi noktada mecazi olarak da bu deyimin kullanıldığını ifade etmek mümkün.

Kanı ne demek örnek?

''Kanmak'' kökünden türetilmiş olan kanı kelimesi, düşünce, idea ve fikir anlamına gelir. ... Örnek: ''Bu kanıya tam olarak nasıl vardın?'' Günümüzde sıklıkla kullanılan kanaat kelimesi de kanı sözcüğünden türetilmiştir. İki kelime aynı anlama geldiği için cümle içinde birbirinin yerine kullanılabilir.

Edebiyatta kanı ne demek?

Kanı: Doğruluğuna güvenilen, inanılan yeterli görülen düşünce,kanaat…………..