Kara delik ve solucan deliği nedir?

İçindekiler:

  1. Kara delik ve solucan deliği nedir?
  2. Kara delik hareket eder mi?
  3. Kara Delik ne kadar büyük?
  4. Karadelikler ışık yayar mı?

Kara delik ve solucan deliği nedir?

Solucandeliği ya da Einstein-Rosen köprüsü, Nathan Rosen ve Albert Einstein tarafından ileri sürülmüştür. Solucandeliği aslında uzayzamanın nokta tasarımı ve zamanda bir kısayol olan kuramsal topolojik bir vasfıdır. Genel olarak beyaz delikler ve kara delikler arasındaki bağlantıya solucan deliği denmektedir.

Kara delik hareket eder mi?

Kara delikten uzaktaki bir parçacık herhangi bir yönde hareket edebilir. O yalnız ışık hızıyla sınırlıdır. Kara deliğe yaklaştıça uzayzaman onu deforme etmeye başlar. Olay ufkunun içinde tüm yollar parçacığı kara deliğin merkezine sevk eder.

Kara Delik ne kadar büyük?

40 milyar km çapıyla Dünya'dan üç milyon kat daha büyük olan dev kara deliği bilim insanları "canavar" olarak tanımladı. Dünya'dan 500 milyon trilyon km (500 kentilyon km, yaklaşık 53 milyon ışık yılı) uzaktaki kara deliğin fotoğrafını çekmek için dünyanın farklı bölgelerinde yer alan 13 teleskop kullanıldı.

Karadelikler ışık yayar mı?

Kara delikler yakınlarındaki yıldızlardan kopan parçaları yutarak büyürler. Kara delikler, enerjisi biten büyük yıldızların şiddetle patlaması sonucu oluşan ve aşırı yoğunluğu nedeniyle büyük bir çekim gücüne sahip kozmik cisimlerdir. ... Işığı bile yuttuğu ve hiç ışık yaymadığı için 'kara delik' adı verilmiştir.