E-Arşiv faturası e-fatura sistemine düşer mi?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv faturası e-fatura sistemine düşer mi?
  2. E-Arşiv mükellefine e-fatura kesilir mi?
  3. E-Arşiv Nedir Kimler zorunlu?
  4. E-Arşiv fatura kime kesilir?
  5. E-Arşiv Fatura sisteme ne zaman düşer?
  6. E-Arşiv Fatura kaç gün içinde iptal edilebilir?
  7. E-Arşiv hangi durumlarda kesilir?
  8. Telefondan e fatura kesilir mi?
  9. Kimler e-arşiv fatura kesmek zorunda 2020?
  10. E-arşiv fatura kalktı mı?
  11. E-arşiv hangi durumlarda kesilir?
  12. E-arşiv fatura neden kesilir?
  13. E-Arşiv fatura müşteriye nasıl ulaşır?
  14. E-Arşiv fatura iadesi nasıl olur?
  15. E-arşiv faturası nasıl iptal edilir?
  16. E-arşiv iptal nasıl yapılır?
  17. E-Fatura yerine e-arşiv kesilirse ne olur?
  18. E-arşiv Fatura yanlış kesilirse ne olur?
  19. E-Fatura sisteme ne zaman düşer?
  20. 2021 e-faturaya kimler geçecek?

E-Arşiv faturası e-fatura sistemine düşer mi?

e-Fatura kullanıcısı olan birine düzenlenen e-Arşiv faturası, e-Faturanın yerini tutamayacağı gibi geçerli de sayılamaz. Böyle bir durumla alıcı olarak karşılaşırsan karşı taraftan e-Arşiv faturayı iptal edip e-Fatura düzenlemelerini talep edebilirsin.

E-Arşiv mükellefine e-fatura kesilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.

E-Arşiv Nedir Kimler zorunlu?

Kimler e-Arşiv kullanmak zorundadır? VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

E-Arşiv fatura kime kesilir?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-Arşiv Fatura sisteme ne zaman düşer?

1. 1/1/2019 itibariyle e-arşiv rapor gönderimleri, aynı günün gecesinde otomatik olarak gönderilecektir. Gün içinde sistemimize düşen tüm e-Arşiv faturalar gece 00:00'dan sonra rapor haline getirelerek Gelir İdaresi Başkanlığının sistemine iletilecektir.

E-Arşiv Fatura kaç gün içinde iptal edilebilir?

e-Arşiv Fatura ve e-SMM belgelerinin iptal işlemlerinde 8 günlük sürenin tespiti e-belgenin alıcıya iletilme tarihinden itibaren başlar. İptal işlemi her durumda 8 günlük süre içinde yapılmalıdır.

E-Arşiv hangi durumlarda kesilir?

'yi aşan faturalar ile vergi mükellefi olmayan fatura kesilen kişi, firma ya da kuruma düzenleyeceğiniz KDV DAHİL 30.000,00 (otuzbin) TL' yi aşan faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı https://ebelge.gib.gov.tr/ adresinden (interaktif vergi dairesi şifresi ile verilecek bir şifre ile ) e-arşiv fatura olarak kesilmesi ...

Telefondan e fatura kesilir mi?

GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) e-Arşiv Fatura Portalı web sitesi üzerinden fatura kesmek isteyen mükelleflerin cep telefonundan kolayca ve ücretsiz olarak e-Arşiv Fatura kesmesini sağlayan mobil uygulamadır.

Kimler e-arşiv fatura kesmek zorunda 2020?

e-Arşiv fatura kesmesi zorunlu olan kişiler/firmalar şu şekilde özetlenebilir: 2020 yılı içerisinde yıllık cirosu 5 milyon TL'yi aşanlar, 1 Temmuz 2020 itibariyle e-Arşiv ve e-fatura sistemine geçen ve e-defter uygulaması kullanan firmalar e-Arşiv fatura kesmelidir.

E-arşiv fatura kalktı mı?

2022 yılı e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu. ... 2020 yılında cirosu 5 milyon TL'yi aşan ve 1 Temmuz 2021'de e-fatura ve e-arşiv sistemine geçen firmaların tarihinde e-defter uygulamasına geçmeleri zorunlu hale geldi.

E-arşiv hangi durumlarda kesilir?

'yi aşan faturalar ile vergi mükellefi olmayan fatura kesilen kişi, firma ya da kuruma düzenleyeceğiniz KDV DAHİL 30.000,00 (otuzbin) TL' yi aşan faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı https://ebelge.gib.gov.tr/ adresinden (interaktif vergi dairesi şifresi ile verilecek bir şifre ile ) e-arşiv fatura olarak kesilmesi ...

E-arşiv fatura neden kesilir?

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.

E-Arşiv fatura müşteriye nasıl ulaşır?

e- arşiv fatura alıcılarına, e-mail gibi yollarla elektronik ortamda iletir. Bireysel müşterilerine, dilerse e-mail gibi elektronik ortamda, müşteri isterse kağıt çıktısını alarak ve kaşeli imzalı bir şekilde iletir.

E-Arşiv fatura iadesi nasıl olur?

e-Fatura ve e-arşiv fatura, tıpkı tüm ticari faturalar gibi gönderildikten 7 gün sonra iptal edilebilir. Dolayısıyla alıcının da e-fatura ya da e-arşiv faturayı, faturanın resmileştiği tarihten itibaren 7 gün içinde reddetme hakkı saklıdır. Eğer bu süreyi aşarsa, yeni bir e-fatura oluşturarak müşteriye göndermelidir.

E-arşiv faturası nasıl iptal edilir?

E-faturalar, faturayı gönderen kişi ya da kurum tarafından iptal edilemezler. E-faturaları iptal edebilmek için, faturanın gönderildiği kişi ya da kurumun e-faturayı reddetmesi gereklidir. Alıcı e-Faturayı reddettikten sonra ilgili fatura, e-Fatura İptal Portalı üzerinden kolaylıkla iptal edilebilir.

E-arşiv iptal nasıl yapılır?

Başarılı bir şekilde gönderilmiş ve imzalandı statüsündeki e-Arşiv faturalarınız iptal edilebilmektedir. Kullanmış olduğunuz muhasebe programı üzerinde ilgili faturanın üzerinde sağ tıklayarak iptal et dedikten sonra oluşan e-Arşiv iptal faturanızı conenctten hazırla-paketle-gönder diyerek göndermeniz gerekmektedir.

E-Fatura yerine e-arşiv kesilirse ne olur?

Genel Tebliği ile 1.1.2020'dan itibaren 350 TL) Türk lirasından aşağı olmamak üzere bu belgelere yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının %10'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.

E-arşiv Fatura yanlış kesilirse ne olur?

Hatalı E-Arşiv Faturalar İptal Edilebilir Mi? E-Arşiv faturalar eğer hatalı oluşturulduğu düşünülüyorsa bu faturalar iptal edilebilir. Yeni düzenlenen e-arşiv faturalarda olduğu gibi iptal edilen e-arşiv faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) rapor edilir.

E-Fatura sisteme ne zaman düşer?

E-fatura, fatura numarası devamlılığında sistem numaraları otomatik atar. E-faturaya geçiş süreci oldukça kolaydır. Birfatura ile çalışıyorsanız ortalama 48 saatte geçişiniz tamamlanır.

2021 e-faturaya kimler geçecek?

Komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle iştigal eden mükellefler, 2021 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren, işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.