Türkiyeden Ukrayna'ya gitmek için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Türkiyeden Ukrayna'ya gitmek için ne gerekli?
  2. Ukrayna istanbul ucakla ne kadar?
  3. Ukraynaya uçuşlar ne zaman açılacak?
  4. Ukrayna'ya gitmek için aşı şart mı?
  5. Ukrayna ile pasaport kalktı mı?
  6. Ukrayna giriş için ne gerekli?

Türkiyeden Ukrayna'ya gitmek için ne gerekli?

a) Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında imzalanan Vize Muafiyeti Anlaşması kapsamında Türk vatandaşları, geçerli pasaport veya yeni nesil çipli ve fotoğraflı T.C. Kimlik Kartlarıyla vizesiz olarak Ukrayna'ya seyahat edebilmektedirler.

Ukrayna istanbul ucakla ne kadar?

İstanbul ile Ukrayna Arası Uçakla 1 saat 11 dakika sürmektedir. İstanbul - Ukrayna arasındaki uçuş mesafesi 839 km dir. 839 kilometrelik yol direkt uçuş ile ortalama olarak 700 km/h hızla giden bir yolcu uçağı ile yaklaşık 1 saat 11 dakika zaman almaktadır. Aktarmalı uçuşlarda bu süre biraz daha artabilmektedir.

Ukraynaya uçuşlar ne zaman açılacak?

Öte yandan, Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Vyaçeslav Homenko, Ukrayna ile Türkiye arasındaki uçuşların 1 Temmuz 2020'de başlayacağını belirterek, Ukraynalıların tatil rotasında bu yaz da üst sıralarda Türkiye'nin yer alacağını kaydetti.

Ukrayna'ya gitmek için aşı şart mı?

Dışişleri Bakanlığı Kiev Büyükelçiliği. 1. Ukrayna makamlarınca alınan karar doğrultusunda, 9 Haziran 2021 tarihinden itibaren yabancıların Ukrayna'ya girişlerinde aşağıdaki belgelerden birini ibraz etmeleri gerekmektedir. 12 yaşından küçük çocuklar test ve aşı gereksiniminden muaftır.

Ukrayna ile pasaport kalktı mı?

Evet, vizesiz seyahat gibi pasaportsuz seyahat de mümkün. Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var. "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Gürcistan" Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

Ukrayna giriş için ne gerekli?

Ukrayna'ya seyahat etmek için vizeye gerek yoktur. Yeni T.C. kimlik veya Pasaportunuz ile giriş yapabilirsiniz. (*Ülke sınır kuralları gereği sınır polisi vizesiz olsa dahi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir.)