Karıncalardan nasıl kurtulunur kesin çözüm?

İçindekiler:

  1. Karıncalardan nasıl kurtulunur kesin çözüm?
  2. Mutfaktaki karıncalar için ne yapılabilir?
  3. Evdeki karıncaların gelmemesi için ne yapmalı?
  4. Karıncayı yok etmek için ne yapmalı?
  5. Karınca evde neden cikar?

Karıncalardan nasıl kurtulunur kesin çözüm?

Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.

Mutfaktaki karıncalar için ne yapılabilir?

1 su bardağı limon suyuyla 4 su bardağı ılık suyu büyük bir kapta karıştır. Sonra, bu karışımda ıslattığın temizlik beziyle mutfak tezgâhını, vitrinlerin ve dolapların içini, buzdolabının üzerini, mutfak penceresinin etrafını ve karıncaların dolaşabileceği diğer tüm yüzeyleri temizle.

Evdeki karıncaların gelmemesi için ne yapmalı?

Pudra şekeri ve kabartma tozunu karıştırarak bir toz karışım elde edin. Karınca yuvalarına bu karışımı dökün. İki maddeye karşı hassas olan karıncalar, pudra şekeri ve kabartma tozunun kokusunu aldıktan sonra bir daha evinize gelmeyecektir.

Karıncayı yok etmek için ne yapmalı?

Evde kimyasallardan uzak bir şekilde temizlik yapmak için sık sık başvurulan o sirke, karıncalardan kurtulmanın da en kesin ve temiz yollarından. Sirkeli su hazırlayın ve karıncaların uzun ince şeritler halinde giriş yaptığı alanlara bu suyu ister püskürterek isterseniz de bir bez yardımıyla sürün.

Karınca evde neden cikar?

Karıncaların evinizde olmasına sebep olabilecek en önemli üç neden yiyecek, nem ve bitkilerdir. ... Bu nedenle, yerlerde şekerli yiyeceklerin ve diğer yiyecek maddelerinin bulunmaması ve temiz tutulması çok önemlidir.