Koltuk altı terlemesi için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Koltuk altı terlemesi için ne yapılmalı?
  2. Koltuk altı terlemesi nasıl önlenir evde?
  3. Koltuk altı pedi nerede satılır?
  4. Terin kıyafete geçmemesi için ne yapmak lazım?
  5. Koltuk altı pedi nasıl yapıştırılır?
  6. Aşırı terlemenin nedenleri nedir?

Koltuk altı terlemesi için ne yapılmalı?

Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.

Koltuk altı terlemesi nasıl önlenir evde?

Düzenli olarak, koltuk altı bölgenizi, elma sirkesi ile silebilirsiniz. Ayrıca koltuk altlarının şap veya limon suyu kullanarak akşamları ovalayarak, sabahları da durulayarak terlemeden kurtulabilirsiniz. Sabah ve akşamları düzenli birer şekilde birer bardak yeşil çay içmek terlemeyi azaltır.

Koltuk altı pedi nerede satılır?

Eczanelerden, marketlerden ve internet üzerinden kolay bir şekilde sipariş edebilir ve ulaşabilirsiniz.

Terin kıyafete geçmemesi için ne yapmak lazım?

Islaklık emici özelliğiyle talk pudrasından faydalanabilirsiniz. Evden çıkmadan koltuk altınıza bebek pudrası sürerek terlemeyi büyük oranda azaltabilirsiniz. Bu yöntemle koltuk altınız daha uzun süre kuru durur ve terin kıyafetinize geçmesini geciktirir.

Koltuk altı pedi nasıl yapıştırılır?

Koltuk altı pedleri sanıldığı gibi direkt koltuk altına uygulanmaz. Giyecek olduğunuz kıyafet ters çevrilir, kıyafetin koltuk altına denk gelen bölümüne, ürünün kendisindeki yapışkanlı kısmın koruyucu bantı çıkarılır ve sonra ürün kıyafete yapıştırılır. Aradaki ince bölüm ise kol dikişine denk getirilmelidir.

Aşırı terlemenin nedenleri nedir?

Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.