Dünüre ne demek?

İçindekiler:

  1. Dünüre ne demek?
  2. Dünür kime denir?
  3. Düğür ne demek TDK?
  4. Yenge diye kime denir?
  5. Sermaye ne anlama gelir?
  6. Dünür nereden gelir?
  7. Eşinin abisi senin neyin olur?
  8. Damadin erkek kardesi Gelinin neyi oluyo?
  9. Yenge nasıl olunur?
  10. Sermaye ne demek ornek?
  11. Öz sermaye ne demek?
  12. Enişte nereden türemiştir?
  13. Bacanak nereden türemiştir?
  14. Erkek kardeşin karısı neyin olur?
  15. Damadın abisine ne denir?
  16. Kocanın abisi senin neyin olur?
  17. Yenge kim oluyor?

Dünüre ne demek?

[1] (aile) Gelinin anne veya babası ile, damadın anne veya babasının birbirlerine hitap tarzı. [2] (halk ağzı) Kız istemeye giden kimse, görücü, elçi.

Dünür kime denir?

Dünür, eşlerin baba ve analarının birbirlerine göre durumudur. Kız istemeye giden erkek tarafındaki kimselere de dünür denmektedir.

Düğür ne demek TDK?

Dünür Kelimesinin TDK sözlük Anlamı Nedir? Dünür kelimesinin TDK sözlük anlamı, eşlerin baba ve annelerinin birbirlerine göre durumu demektir.

Yenge diye kime denir?

Abimizin, amcamızın, dayımızın ve ailedeki diğer erkeklerin eşlerine "yenge" deriz. ... Öte yandan amcanın, dayının eşletide yenge dir. Arkadaş eşleri se gililerinede yenge denir.

Sermaye ne anlama gelir?

1. Sermaye Kavramı: Sermaye, işletmeyi kuranlar tarafından, işletmeye konulan para, mal ve emek. Bir iş ya da işletme için yapılan toplam yatırım, üretim araçlarının tümü, kullanılmaya hazır para ve varlıklar olarak tanımlanabilir.

Dünür nereden gelir?

Eski Türkçe tüŋür sözcüğünden evrilmiştir.

Eşinin abisi senin neyin olur?

sen erkeksen eşinin kız kardeşi baldızın, erkek kardeşi kayınbirader in olur.yok sen bayansan eşinin kız kardeşin görümcen erkek kardeşi kayının olur.

Damadin erkek kardesi Gelinin neyi oluyo?

Kayın, valide veya kaynana: Gelin için damadın, damat için de gelinin annesidir. Kayınbirader, kayın: Gelinin erkek kardeşi damada, damadın erkek kardeşi de geline kayınbirader olur. Elti: İki erkek kardeşin karıları bir birlerinin eltisi olur.

Yenge nasıl olunur?

Bir kişinin halası, teyzesi ya da kız kardeşinin eşi o kişinin eniştesidir. Bir kişinin dayısının veya amcasının eşi, yengesi olur. Ayrıca erkek kardeşler de birbirlerinin eşlerine yenge derler.

Sermaye ne demek ornek?

Ekonomide sermaye, değeri olan ve işe gelir getiren herhangi bir maddi miktar anlamına gelir. Örneğin bir balıkçı için balıkçı teknesi sermayedir. Coca Cola'nın gizli formülü sermayedir. McDonalds'ın palyaçosu ticari markası olması ve kendisi ile özdeşleşmiş olması nedeniyle sermayesidir.

Öz sermaye ne demek?

Öz sermaye(=Öz Kaynak= Özvarlık) ; bir işletme sahibinin ya da sahiplerinin kendi kullanımına ayırdıkları sermayedir. İşletmenin kredi almadığı, piyasa borcunun olmadığı varsayımında, öz sermaye toplam varlıklara eşit olur.

Enişte nereden türemiştir?

Enişte kelimesinin kökeni nedir? Ağırlıkta olan görüş “enişte” sözcüğünün, “Zengin çiftçi, kodaman” anlamlarına gelen Farsça “anguşte” sözcüğünden türetildiği yönünde… ... Günümüzde “hala ve teyze eşlerine” de “enişte” dense de eski Türkçede bunun için kullanılan sözcükler “yezge” ya da “yezde”…

Bacanak nereden türemiştir?

Bir erkek, kendi bacanağının aynı zamanda bacanağıdır. Sözcük Türkçe "bacı" (kız kardeş) kökünden gelir. Çağatay Türkçesinde "bacı" sözcüğü "baca" hâlindedir.

Erkek kardeşin karısı neyin olur?

İki erkek kardeşin eşleri birbirlerinin eltisi olur. Bir kişinin halası, teyzesi ya da kız kardeşinin eşi o kişinin eniştesidir. Bir kişinin dayısının veya amcasının eşi, yengesi olur. Ayrıca erkek kardeşler de birbirlerinin eşlerine yenge derler.

Damadın abisine ne denir?

kayınbirader.

Kocanın abisi senin neyin olur?

sen erkeksen eşinin kız kardeşi baldızın, erkek kardeşi kayınbirader in olur.yok sen bayansan eşinin kız kardeşin görümcen erkek kardeşi kayının olur.

Yenge kim oluyor?

Yenge kim oluyor? 1) erkek kardesin karisi.