Ruhsatsız araba kullanılırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Ruhsatsız araba kullanılırsa ne olur?
  2. Ruhsatsız araç bağlanır mı?
  3. Ruhsat bulundurmama cezası ne kadar?
  4. Ruhsatı unuttum ne yapmalıyım?
  5. Muayenesi geçmiş aracın trafik cezası ne kadar?
  6. Tescilsiz araç kullanma ne demek?
  7. Bir günde ruhsat çıkar mı?
  8. Eski ruhsatla muayene olur mu?
  9. Muayenesi olmayan araç çekilir mi?
  10. Vize trafik cezası ne kadar?
  11. 2021 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?
  12. Yeni satın alınan araç için ruhsat nasıl çıkarılır?
  13. Araç satışında yeni ruhsat nasıl alınır?
  14. Muayeneden sonra ruhsat yenilenir mi?

Ruhsatsız araba kullanılırsa ne olur?

Ruhsatsız araç kullanma cezası 2020 yılı için 112 TL olarak ücretlendirilmektedir. Eğer 15 gün içerisinde erken ödemek isterseniz, yüzde 25 oranında indirim alabilirsiniz. İndirim aldığınız zaman da 85 TL değerinde indirim kazanabilirsiniz. Aynı zamanda ehliyetinize -10 tutarında ceza puanı yazılır.

Ruhsatsız araç bağlanır mı?

Ruhsatsız Araç Bağlanır Mı? Trafik kontrollerinde ruhsatsız araç kullanmak tespit edildiğinde güvenlik güçlerinin doğrudan aracı bağlama yetkisi vardır. Ancak araç size aitse ve bilgiler sistemden eşleşirse yetkililer sadece cezai işlem uygulamaktadır.

Ruhsat bulundurmama cezası ne kadar?

Tescil belgesini (ruhsat) bulundurmama cezası: 122 TL.

Ruhsatı unuttum ne yapmalıyım?

Araç Ruhsatı Kayıp Ne Yapmalıyım?
  1. En kısa süre içinde durumu emniyet birimlerine iletilmesi gerekiyor. Araç ruhsat kayıp dilekçe örneğini emniyet güçlerinden isteyebilirsiniz. ...
  2. Ayrıca ruhsatınızı kaybettiğinize dair gazete ilanı vermeniz, ruhsatınızın kötü amaçla kullanılması durumunda hukuki bir avantaj sağlar.

Muayenesi geçmiş aracın trafik cezası ne kadar?

ARAÇ MUAYENE CEZASI Muayenesiz araç kullanma cezası 2021 yılında 314 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Eğer bu ceza tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödenirse ceza üzerinden %25'lik bir indirim uygulanacaktır. 15 günden sonra ödenen cezalarda herhangi bir indirim uygulanmaz.

Tescilsiz araç kullanma ne demek?

Tescilsiz araç ne demek? Tescili yapılmamış, araç ruhsatı ve plakaları çıkarılmamış araçlara denilmektedir. Bu araçların trafikte kullanılmaları kanunen yasaktır.

Bir günde ruhsat çıkar mı?

Günümüzde birçok kişi, araçlarına ruhsat çıkartabilmek adına birkaç iş gününü harcamaktadır. Aslen doğru hazırlanmış bir plan ile beraber, sadece 1 iş günü içerisinde ruhsatı çıkartabilme olanakları söz konusudur. İstenen belgeleri hemen toparlayarak, aracınızın ruhsatını tarafınıza geçirebilirsiniz.

Eski ruhsatla muayene olur mu?

Farklı bir şey yapmanıza gerek yok. Muayene sonrasında, yeni muayene geçerlilik süresi artık Motorlu Araç Trafik Belgesi'ne işlenmeyecek. Bunun yerine, size TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporunda muayene geçerlilik süreniz yer alacak. Bu nedenle bu raporu artık aracınızda bulundurmanız gerekecek.

Muayenesi olmayan araç çekilir mi?

Muayenesiz yakalanılan ilk seferde aracınız size direkt olarak teslim edilir fakat eğer hala muayene yaptırmaz ve ikinciye muayenesiz olarak trafik kontrolüne takılır veya yakalanırsanız aracınız hemen olarak çekilir ve bağlanma olayı gerçekleşir.

Vize trafik cezası ne kadar?

2021 Aracı Muayene Yaptırmama Cezası Ne Kadar Oldu? 2021 yılı itibarıyla aracını muayeneden geçemeyen araç sahipleri için ceza 314 TL'ye çıkmış durumda. Yani muayene yapılmış bir araçla trafiğe çıkıldığı zaman 314 TL değerinde ceza ödemek mecburiyetinde kalınmaktadır.

2021 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir.

Yeni satın alınan araç için ruhsat nasıl çıkarılır?

Noterde Araç Ruhsatı Nasıl Alınır?
  1. satın alınan aracın devam eden trafik sigortası bulunması
  2. geçerli araç muayenesi olması
  3. araca ait herhangi bir borç ya da ceza olmaması
  4. işlem için gittiğinizde yanınızda kimlik, ehliyet ve eski ruhsatın bulunması

Araç satışında yeni ruhsat nasıl alınır?

Araç ruhsat işlemleri Emniyet Müdürlükleri Trafik Tescil Şubeleri tarafından yapılmaktadır. Vatandaşlar yaşadıkları ildeki şubelere giderek araç ruhsatı alabilir ya da yenileyebilirler. Son dönemde gelen yenilikle beraber ruhsat işlemlerinin noterliklerde gerçekleşmeye başladı.

Muayeneden sonra ruhsat yenilenir mi?

Farklı bir şey yapmanıza gerek yok. Muayene sonrasında, yeni muayene geçerlilik süresi artık Motorlu Araç Trafik Belgesi'ne işlenmeyecek. Bunun yerine, size TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporunda muayene geçerlilik süreniz yer alacak. Bu nedenle bu raporu artık aracınızda bulundurmanız gerekecek.