Bol pantolon adı ne?

İçindekiler:

  1. Bol pantolon adı ne?
  2. Bol paça pantolon ne demek?
  3. Kısa paça pantolon kimlere yakışır?
  4. Rahat pantolona ne denir?
  5. Esnek kumaş pantolona ne denir?
  6. Erkek pantolon modelleri nelerdir?
  7. Regular kalıp ne demek?
  8. Culotte pantolon nasil kombinlenir?
  9. Geniş paça pantolona ne denir?
  10. Kaç çeşit kumaş vardır?
  11. Pantolon kalıpları nelerdir?
  12. Erkek kısa pantolona ne denir?
  13. Regular ne demek giyimde?
  14. Regular ölçü nedir?
  15. Armut tipli kadınlar nasıl pantolon giymeli?
  16. Baseni olanlar hangi pantolon giymeli?

Bol pantolon adı ne?

İspanyol paça pantolonlar: Paçaları dize kadar düz inip sonrasında üçgen şekilde bollaşan pantolonlardır.

Bol paça pantolon ne demek?

İspanyol paça, dizden itibaren genişleyen pantolon paçası ve bu tarzdaki pantolonlara verilen addır. Avrupa'da ve Amerika'da özellikle 1960'lar ve 1970'lerde moda olmuştur. Türkiye'de genellikle 70'ler modası ile özdeşleştirilir.

Kısa paça pantolon kimlere yakışır?

Kısa boylu, uzun boylu, orta boylu, zayıf ya da kilolu olan herkes rahatlıkla boru paça pantolon modellerini giyebilmektedirler. Herkese yakışan bu pantolon modeli, en çok rahatına düşkün ve giyinirken risk almayı sevmeyen kadınlar ve erkekler tarafından tercih edilmektedir.

Rahat pantolona ne denir?

Relaxed Jeans Rahat kesim olarak bilinirler. Eskilerin modası olan relaxed kesim, günümüzde çok sık olmasa da geçerliliğini korumaktadır.

Esnek kumaş pantolona ne denir?

Kelime anlamı olarak Türkçeye "dar kot pantolon" olarak çevrilebilir. Skinny jean'lerde kullanılan kumaşın özelliği tamamıyla sert kot kumaş olmamasıdır. Kot kumaşına esneklik kazandırılabilmesi için kumaşın bir kısmı elastan kumaş diye tabir edilen esnek bir kumaş türünden oluşur.

Erkek pantolon modelleri nelerdir?

Erkek Pantolon Türleri İsimleri – 6 Tip Pantolon!
  • #1. Chino Pantolon.
  • #2. Kargo Pantolon.
  • #3. Jean Pantolon.
  • #4. İplikli Pantolon.
  • #5. Yün Pantolon.
  • #6. Kadife Pantolon.

Regular kalıp ne demek?

Regular fit kıyafetin sıradan, standart kesimi anlamına gelen bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Regular fit ile slim fit arasındaki en önemli farkı biraz daha bolluk payı verilerek kesilir nitelikte olmasıdır. Bu bolluk ise giysinin içerisinde kişinin daha rahat bir şekilde hareket etmesine olanak sağlar.

Culotte pantolon nasil kombinlenir?

Culotte Pantolonları Crop top üstlerle yani kesik üstlerle kombinleyebilirsiniz. Beyaz Culotte Pantolonunuzu yine beyaz bir üstle tamamlayarak tam bir yaz kombini oluşturabilirsiniz. Culotte Pantolon kombininizi beyaz-toprak tonlarında da oluşturabilirsiniz. Çizgili Culotte Pantolonlar tercih edebilirsiniz.

Geniş paça pantolona ne denir?

eskilerin modası olan relaxed kesim, günümüzde çok sık olmasa da geçerliliğini korumaktadır. bir nev-i baba pantolonu diyebileceğimiz tarzdır. komple geniş olan paçaları bol bol olan genellikle kilolu dönemlerde giyilen tercih edilen hayat kurtaran bir pantolondur.

Kaç çeşit kumaş vardır?

Giyimde Kullanılan Kumaşlar: Amerikan Bezi, Atlas, Basma, Coolmax, Denim, Divitin, Diyagonal, Emprime, Feretiko, Gabardin, Jarse, Kadife, Kaşmir, Moher, Muslin, Müflon, Orlon, Patiska, Pazen, Penye, Pike, Poplin, Saten ve Tafta kumaş çeşitleridir.

Pantolon kalıpları nelerdir?

öncelikle şunu bilmeliyiz ki; 5 çeşit kot pantolon vardır:
  • skinny: vücuda yapışık olan dapdar diye tarif edilen kalıp.
  • slim fit: dar kalıp.
  • regular: standart normal kalıp.
  • relaxed: adı üzerinde rahat kalıp.
  • loose: yani geniş kalıp...

Erkek kısa pantolona ne denir?

Erkek bilek pantolon olarak dilimize çevrilen italyan paça erkek modası görenlerin gözlerini acıtıyor gerçekten. ... Dar ve kısa olarak kullanılan pantolon paçaları ceketlerle, şık takımlarla ve stil ayakkabılarla kombin yapıldığında gayet güzel duruyor aslında.

Regular ne demek giyimde?

Regular fit kıyafetin sıradan, standart kesimi anlamına gelen bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Regular fit ile slim fit arasındaki en önemli farkı biraz daha bolluk payı verilerek kesilir nitelikte olmasıdır. Bu bolluk ise giysinin içerisinde kişinin daha rahat bir şekilde hareket etmesine olanak sağlar.

Regular ölçü nedir?

İngilizce regular kelimesinin Türkçe karşılığı, ilk akla gelen biçimiyle “düzenli” demektir. ... Ayrıca boyut veya ölçü anlamında bir Türkçe karşılığı da vardır. “Standart ölçüde” anlamında, ölçü ve boyut manası kazanır. Bu anlamıyla, kıyafetlerin standart kalıp olduğunu belirtmek amacıyla da kullanılır.

Armut tipli kadınlar nasıl pantolon giymeli?

Özellikle fileli pantolonlar, skinny pantolonlar ve dar kesim pantolonlar armut tipi vücutlar için uygun değildir. Kalçayı örten vatkalı blazerlar armut tipli vücutlar için kurtarıcı olabilir. Üste oturan ve altı daha düz kesimli elbiseler, kruvaze elbiseler armut tipli vücutlar için uygundur.

Baseni olanlar hangi pantolon giymeli?

Geniş basenli kadınlar nasıl pantolon giymeli? Yüksek bel pantolonlar belinizin olduğundan daha ince gözükmesini sağlar bu yüzden yüksek bel pantolonlar ya da etekler tercih etmenizi öneririz. Ayrıca yüksek bel pantolonları boru paça olarak da tercih edebilirsiniz.