CETRYN 10 mg ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. CETRYN 10 mg ne işe yarar?
  2. CETRYN ilacı niçin kullanılır?
  3. Cetirizin ne işe yarar?
  4. Diafuryl ilaç ne işe yarar?
  5. Cetryn günde kaç kere kullanılır?
  6. Iburamin hap ne işe yarar?
  7. Cetirizin ADGC ne için kullanılır?
  8. MOTILIUM nedir nasıl kullanılır?
  9. Debridat nedir ne işe yarar?
  10. Lopermid ilaç ne işe yarar?
  11. Cetryn şurup nasıl kullanılır?
  12. Deloday kaç saatte bir alınır?
  13. Iburamin Cold kaç yaş için uygundur?
  14. Iburamin Zero nedir ne işe yarar?
  15. Rupafin nedir ve ne için kullanılır?
  16. Zyrtec hangi ilaçlarla kullanılmaz?
  17. Alerjik rinit için hangi ilaç?

CETRYN 10 mg ne işe yarar?

CETRYN; erişkinler ile 6 yaş ve üzeri çocuklarda : Alerjik rinitin nazal ve oküler semptomlarının tedavisinde ve kronik idiopatik ürtikerin semptomlarının tedavisinde endikedir.

CETRYN ilacı niçin kullanılır?

1. CETRYN nedir ve ne için kullanılır? CETRYN, beyaz renkli, iki yüzü çentikli, oblong, film kaplı tabletler. Her kutuda 20 ve 30 tablet bulunur. CETRYN, alerjik nezle, müzmin nedeni bilinmeyen kurdeşen ve kaşıntıların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Cetirizin ne işe yarar?

Zyrtec (setirizin) özellikle üst solunum yollarını etkileyen alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Burun akıntısı, hapşırık, göz sulanması, kaşıntı gibi alerjik nezle belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.

Diafuryl ilaç ne işe yarar?

İnvaziv olmayan (genel durum bozukluğu, ateş, enfeksiyon veya toksisite belirtilerinin görülmediği) bakteriyel kökenli olduğu düşünülen akut diyare tedavisinde, rehidratasyona (su kaybının giderilmesine) ek olarak kullanılır.

Cetryn günde kaç kere kullanılır?

6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Günde iki kez 5 mg (günde iki kez 5 ml şurup (günde iki kez bir tam kaşık)). 12 yaş üstü adölesan ve erişkinlerde: Günde bir kez 10 mg (günde bir kez 10 ml şurup (günde bir kez 2 tam kaşık)). Uygulama şekli: CETRYN ağızdan kullanım içindir.

Iburamin hap ne işe yarar?

Genişleyen kan damarları burun tıkanıklığına sebep olur. İBURAMİN COLD; soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen ateş, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı içeren belirtilerin giderilmesinde kullanılır.

Cetirizin ADGC ne için kullanılır?

PAKET BÜYÜKLÜĞÜ TAVSİYE EDİLEN SATIŞ FİYATI20 film tablet (N1) 2,70 Euro50 film tablet (N2) 5,59 Euro100 film tablet (N3) 9,96 EuroENDİKASYONLARI:Lora-ADGC antihistaminikler grubuna ait olup, alerjikkaynaklı nezlede (örneğin saman nezlesi) ve kronikidyopatik ürtikerde (sebebi bilinmeyen kurdeşen) ortayaçıkan ...

MOTILIUM nedir nasıl kullanılır?

MOTILIUM erişkinlerde ve çocuklarda en düşük etkili dozda kullanılmalıdır. Günde üç veya dört kez 1 ile 2 tablet. Günlük en yüksek doz 8 tablettir (80 mg). Günde üç veya dört kez 0.25 – 0.5 mg/kg.

Debridat nedir ne işe yarar?

ishalken bağırsaklardaki su emilimini arttıran, zçamazken de emilimi azaltan ve bu çift yönlü karakteriyle akıllara durgunluk veren mucizevi ilaç.

Lopermid ilaç ne işe yarar?

etken maddesi loperamid olan ilaç. sanıldığı gibi bağırsak antiseptiği değildir, tıpkı lomotil gibi bağırsak peristalzimini yavaşlatarak tuvalete çıkma sayısını azaltır dolayısıyla bağırsak içeriğinin geçiş süresi uzar ve sıvı ve elektrolit kaybının artmasını engellemeye yardımcı olur.

Cetryn şurup nasıl kullanılır?

6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Günde iki kez 5 mg (günde iki kez 5 ml şurup (günde iki kez bir tam kaşık)). 12 yaş üstü adölesan ve erişkinlerde: Günde bir kez 10 mg (günde bir kez 10 ml şurup (günde bir kez 2 tam kaşık)). Uygulama şekli: CETRYN ağızdan kullanım içindir.

Deloday kaç saatte bir alınır?

Erişkinler ve ergenler (12 yaş ve üzeri): Günde bir kez 1 tane DELODAY 5 mg alınız.

Iburamin Cold kaç yaş için uygundur?

12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde günde 3 – 4 kez 1 – 2 ölçek kullanılır. 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz. İstenmeyen etkiler, semptomları kontrol altına almak için gerekli olan en düşük etkin dozun en kısa sürede kullanılması ile en aza indirilebilir.

Iburamin Zero nedir ne işe yarar?

klorfeniramin maleat içeren süspansiyondur. Soğuk algınlığı, grip ve viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının varlığında ateş düşürücü olarak kullanılır. KV hastalık risk faktörlerini taşıyan hastalarda risk daha yüksek olabilir.

Rupafin nedir ve ne için kullanılır?

RUPAFN etkin madde olarak rupatadin fumarat içerir. RUPAFIN 12 yaş ve üzeri hastalarda mevsimsel (aralıklı/intermitan) veya yılboyu süren (sürekli/persistan) alerjik rinitin hapşırma, burun akıntısı, göz ve burun kaşıntısı gibi belirtilerini giderir.

Zyrtec hangi ilaçlarla kullanılmaz?

Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı: ZYRTEC®'in diğer ilaçlarla bilinen klinikte anlamlı bir etkileşimi yoktur. ZYRTEC®'in alkol veya diğer santral sinir sistemi depresanları (baskılayıcıları) (örn. benzodiazepin, valproat, topiramat) ile eşzamanlı kullanımı, uyanıklıkta azalmaya ve performans bozukluğuna yol açabilir.

Alerjik rinit için hangi ilaç?

Alerjik rinit tedavisinde antihistaminler, kortizonlu spreyler (kortikosteroid) ve tuzlu su kullanılabilir. Burunda tıkanıklık fazla olduğu takdirde, ilk etapta dekonjestanlar kısa süreli kullanılabilir. Burunda çok fazla akıntı olduğu takdirde ise ipratropium burun spreyleri yarar sağlayabilir.