LPG'li Araç muayenesinde sızdırmazlık raporu isteniyor mu?

İçindekiler:

  1. LPG'li Araç muayenesinde sızdırmazlık raporu isteniyor mu?
  2. Gaz sızdırmazlık raporu ne kadar geçerli?
  3. Gaz sızdırmazlık raporu nereden alınır?
  4. Gaz sızdırmazlık raporu almak zorunlu mu?
  5. LPG'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?
  6. LPG tankı 10 yılı dolduran muayeneden geçer mi?
  7. LPG tankı 10 yılı geçerse ne olur?
  8. Sızdırmazlık belgesi nasıl alınır?
  9. LPG etiketi zorunlu mu?
  10. LPG tankı 10 yıl mı 15 yıl mı?
  11. LPG tankı kaça değişir?
  12. LPG tankı kaç yılda bir değişmeli?
  13. LPG'li Araç muayenesinde nelere bakılır?
  14. LPG çalışmayan araç muayeneden geçer mi?
  15. Tüp tankı muayeneden geçer mi?
  16. LPG dolum kapağı olmazsa muayeneden geçer mi?

LPG'li Araç muayenesinde sızdırmazlık raporu isteniyor mu?

LPG/CNG Gaz Sızdırmazlık Raporu yürürlülükten kaldırılmıştır. Hiçbir durumda Gaz Sızdırmazlık Raporu talep edilmemektedir. LPG/CNG yeni takıldığı zaman Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile yetkili mühendis tarafından çizilen tadilat projesi ve hesapları talep edilecektir.

Gaz sızdırmazlık raporu ne kadar geçerli?

Rapor için artık süre şartı aranmıyor. tarihine kadar sızdırmazlık raporu süresi özel araçları için 2 yıl ticari araçlar için de 1 yıl geçerliydi. tarihinden sonra yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte sızdırmazlık raporu için süre şartı aranmıyor.

Gaz sızdırmazlık raporu nereden alınır?

Otogaz montaj ve tadilat işlemlerinden sonra Mmo Makine Mühendisleri odasından ve TSE araç kontrol merkezlerinden alınan sızdırmazlık raporu artık yetkili Otogaz dönüşüm servisleri tarafından verilecek ..Yeni uygulamanın ne zaman başlanacağı ve uygulama ile ilgili tüm detaylar videomuzda..

Gaz sızdırmazlık raporu almak zorunlu mu?

Sızdırmazlık raporunun zorunlu olduğu nedenlerden bahsedecek olursak araca lpg sistemi yeni takılmışsa lpg sızdırmazlık araporu almak zorunludur. Araçta tüv türk kontrolleri esnasında her hangi lpg kaçağı veya takılı olan sistemde aksağam ve montaj sorunuyla karşılaşılırsa Lpg sızdırmazlık belgesi almak zorunludur.

LPG'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?

Her araç için istenen standart belgeler; Ruhsat, trafik sigortası ve muayeneye götürdüğünüz araç sizin değilse Vekalet Belgesi'dir.

LPG tankı 10 yılı dolduran muayeneden geçer mi?

LPG tanklarındaki 10 yıllık garanti süresi o tankın üretildiği yıldan itibaren başlıyor. Araç sahipleri de LPG tankının ne zaman üretildiğini bilmediği için o tankı yeni taktırmış olsa dahi araç muayene istasyonlarında 'bu tank 10 yılını tamamlamış değiştirmeniz gerekir' diye vize vermiyorlar.

LPG tankı 10 yılı geçerse ne olur?

Kurt, "LPG tankının ömrü 10 yıl, bu süre dolduğunda değişmesi lazım. Değişim olmazsa patlama ve kaçak riski bulunuyor. ... LPG'li araçların, 10 bin kilometrede bir bakımının yapılması gerektiğini aktaran Kurt, vatandaşların küçük kontrollerle büyük masrafların önüne geçebileceğini belirtti.

Sızdırmazlık belgesi nasıl alınır?

LPG Sızdırmazlık Raporu Nasıl Alınır?
  1. Öncelikle montajı yapan yerden faturanızı alın.
  2. Makine mühendisleri odasının web sitesinden sızdırmazlık raporu için randevu alın.(Randevu alımı ile ilgili yazıda bilgi verdik.)
  3. Randevu günü gittiğinizde aracınızın gaz sızdırmazlığı kontrol edilecek ve tarafınıza belge verecektir.
BE

LPG etiketi zorunlu mu?

LPG'li araçlarda eskiden LPG işaretinin olması ve camda görünür yere yapıştırılmış olması gerekiyordu. Şimdi ise bu işaretin olması gerekmiyor. Yani aracında LPG işareti olmayan bir sürücü sorunsuz bir şekilde muayeneden geçebiliyor.

LPG tankı 10 yıl mı 15 yıl mı?

Kurt, "LPG tankının ömrü 10 yıl, bu süre dolduğunda değişmesi lazım. Değişim olmazsa patlama ve kaçak riski bulunuyor. Ancak sadece LPG tankı ile iş bitmiyor. Sistemin diğer parçalarının da bakım ve değişimi zamanında yapılmalı." diye konuştu.

LPG tankı kaça değişir?

Lpg tankının değişim maliyeti, aracınızda bulunan tankın boyutu ve şekline göre değişiklik gösterecektir. Ancak ortalama olarak 6₺ arasında bir maliyeti vardır. Gaz tankı değişimi takribi 2 – 3 saat sürmektedir. Belgelerin teslimi ise bazı durumlarda ertesi güne sarkabilmektedir.

LPG tankı kaç yılda bir değişmeli?

Kurt, "LPG tankının ömrü 10 yıl, bu süre dolduğunda değişmesi lazım. Değişim olmazsa patlama ve kaçak riski bulunuyor. Ancak sadece LPG tankı ile iş bitmiyor.

LPG'li Araç muayenesinde nelere bakılır?

LPG'li Araç Muayene Şartları Neye Göre Belirler? LGP tanklarına sahip araçlarda yakıt sisteminin sızdırma yapmaması gerekir. Tüm ünitelerin doğru ve güvenli bir şekilde takılmış olması, ayrı olarak tip onayları bulunması da istenir. Çalışamaz durumda olan hiçbir parçanın olmaması da gereklilikler arasındadır.

LPG çalışmayan araç muayeneden geçer mi?

LPG'li Araç Muayeneleri Yerine getirilmeyen şartlara bağlı olarak araçların muayeneden geçmeleri söz konusu olmamaktadır. Böyle bir durumda muayenesiz araçlar için gecikme ücretleri bulunmakla birlikte çok daha ağır yaptırımları da mevcuttur.

Tüp tankı muayeneden geçer mi?

Araç sahipleri de LPG tankının ne zaman üretildiğini bilmediği için o tankı yeni taktırmış olsa dahi araç muayene istasyonlarında 'bu tank 10 yılını tamamlamış değiştirmeniz gerekir' diye vize vermiyorlar. ... Yani LPG tankını kullanmadığınız dönem dahi kullanılmış gibi kabul edilir. Çünkü garanti süresi bitmiştir.

LPG dolum kapağı olmazsa muayeneden geçer mi?

Makine Mühendisleri Odası, sızdırmazlık istasyonunda yapılan kontrollerde, istasyonda gaz dolumu yapılan otomobilin, dolum kapağının kapatılmaya unutulduğu veya bu kapağın bulunmadığı tespit edildi. ... Buradan LPG'li aracına 'sağlam' raporu alamayan otomobillerin muayenesi yapılmıyor.