Araba antifiriz nasıl konulur?

İçindekiler:

  1. Araba antifiriz nasıl konulur?
  2. Motor soğutma suyu nasıl eklenir?
  3. Motor suyuna sadece antifiriz konur mu?
  4. Hangi renk antifiriz kullanılmalı?
  5. Antifriz ne kadar sulandırılır?
  6. Kırmızı antifiriz ömrü ne kadar?
  7. Motor sıcakken su konur mu?
  8. Yazın motor suyuna antifiriz konur mu?
  9. Organik antifiriz hangi araçlarda kullanılır?
  10. Yeşil renk antifiriz hangi araçlarda kullanılır?
  11. Antifriz su oranı ne olmalı?
  12. Motor su seviyesi nerede olmalı?
  13. Antifiriz kaç dereceye kadar dayanır?
  14. Antifiriz yoksa ne olur?
  15. Antifriz konulmazsa ne olur?
  16. Motor hararet yaparsa ne olur?

Araba antifiriz nasıl konulur?

Antifriz koyarken otomobilinizin soğuduğundan emin olarak işe başlamanız gerekir. Kaputun altındaki radyatör bölmesinin tahliye kapağını açıp içindeki tüm suyu boşalttıktan sonra kapağı sıkıca kapatmalısınız. Ardındansa radyötörün içine antifrizi yavaşça dökebilirsiniz.

Motor soğutma suyu nasıl eklenir?

Radyatör kapağı açıkken motoru çalıştırın ve motoru yaklaşık 10 dakika çalışır durumda bırakın. Sonra kaloriferi sıcak konumuna getirerek açın. Bu, soğutma suyunun devir-daimini sağlayacak ve sıkışan havayı dağıtacaktır. Hava dışarı bırakıldıktan sonra biraz daha soğutma suyu ekleyin.

Motor suyuna sadece antifiriz konur mu?

Birçok sürücü motor suyunu boşaltıp yerine de tamamen antifiriz ile doldurmaktadır. ... Cam suyunda eğer cam suyu sadece su olur ise özellikle kışın donma sıkıntısı göstereceği için kesinlikle cam suyunu kullanamayacağından antifiriz ile karıştırılması gerekmektedir.

Hangi renk antifiriz kullanılmalı?

En çok kullanılan, en iyi antifriz olarak bilinen kırmızı antifrizin özellikleri: · Daha düşük donma noktasına sahiptir. · Kış mevsiminin sert geçtiği bölgelerde daha çok tercih edilir. · Dizel motorlu ve LPG'li araçlar için özellikle tavsiye edilir.

Antifriz ne kadar sulandırılır?

Bununla birlikte, sıvı üreticileri yüzde 70'den fazla antifriz kullanılmasına tavsiye ederken, sıcak iklime sahip yerlerde ise bu oran yüzde 60'a kadar düşebilmektedir. Fakat antifriz üreticilerinin çoğu ideal olarak yüzde 50 su ve yüzde 50 antifriz oranını tavsiye etmektedir.

Kırmızı antifiriz ömrü ne kadar?

Antifriz raf ömrü ise yaklaşık 5 yıldır.

Motor sıcakken su konur mu?

Motor ısınması durumunda; Çok sıcak motora rölantide çalışırken ılık ve kireçsiz su konur. ... Motor çok sıcakken radyatöre soğuk su konursa silindir kapağı ve blok çatlayabilir. Çok sıcak bir motorda radyatör kapağı ıslak bir bezle tutulup hafifçe gevşetilir ve buhar tamamen atılınca radyatör kapağı açılır.

Yazın motor suyuna antifiriz konur mu?

Kışın soğutma sisteminin donmasını engellerken, yazın da aracın hararet yapmasını önler, soğutmaya katkıda bulunur. Suyun hem donmasını hem de kaynamasını engeller. Bu sebeple sadece kışın değil 4 mevsim antifriz kullanmalısınız. ... Antifriz kullanımı sayesinde sirkülasyon pompasının ve motorun ömrü uzar.

Organik antifiriz hangi araçlarda kullanılır?

OAT yani organik bazlı asit ile üretilen antifrizler kırmızı renkte olur. Toyota, Nissan, Honda, Hyundai, Kia gibi Uzakdoğu araç markalarında kırmızı renkte antifriz kullanılır. Mercedes-Benz, Audi, VW, Ford gibi Avrupa menşeili araçlarda da kırmızı renkli antifriz kullanılır.

Yeşil renk antifiriz hangi araçlarda kullanılır?

Yeşil Renk Ne İfade Eder? İnorganik, demir ve alüminyum koruyucu içermektedir. Demir motor bloklu araçlarda kullanılır ve sirkülasyon pompası alüminyum olan araçları korur.

Antifriz su oranı ne olmalı?

Bununla birlikte, sıvı üreticileri yüzde 70'den fazla antifriz kullanılmasına tavsiye ederken, sıcak iklime sahip yerlerde ise bu oran yüzde 60'a kadar düşebilmektedir. Fakat antifriz üreticilerinin çoğu ideal olarak yüzde 50 su ve yüzde 50 antifriz oranını tavsiye etmektedir.

Motor su seviyesi nerede olmalı?

Motor soğutma suyu seviyesini kaputun altında bulunan deposunun üzerindeki seviye göstergesine bakarak kolayca anlaşılabilir ancak seviye okuma işlemi yapılırken motorun soğuk olması ve aracın düz bir zeminde durması gerekmektedir. Soğutma suyu seviyesi Min çizgisinin altına veya Max çizgisinin üzerinde olmamalıdır.

Antifiriz kaç dereceye kadar dayanır?

Örneğin sahil şeridinde -15-20 derecelik antifriz iş görebilirken doğu ve dağlık yüksek kesimlerde -50 derece sorunsuz bir kış geçirmek için idealdir.

Antifiriz yoksa ne olur?

Motor suyunun donmasıyla, araç motoru çalışamaz durumda oluyor. Çalışsa bile motor, soğuması için gerekli olan suyu alamadığı için blok çatlatabiliyor. Antifriz olmazsa aracınızın motor suyu donabilir. Motor suyu donarsa, aracınızın motorunu yenilemek zorunda kalabilirsiniz.

Antifriz konulmazsa ne olur?

Antifriz, özellikle otomobil motorları için olmazsa olmaz bir kimyasaldır. Antifiriz konulmazsa ne olur, sorusuna gelmeden evvel motorun çalışma prensiplerine değinmek gerekiyor. ... Antifriz olmazsa aracınızın motor suyu donabilir.

Motor hararet yaparsa ne olur?

Motor Hararet Yaparsa Ne Yapmalı?
  1. 1- Aracı gölge bir yere çekip kontağı ve klimayı kapatın. ...
  2. 2- Su kaybını kontrol etmek için radyatör kapağını açın. ...
  3. 3- Su kaybından dolayı arabanız hararet yapmışsa su ekleyin.
  4. 4- Su seviyesi normalse bir tamirci çağırmanız ya da arabanızı en yakın tamirciye götürmeniz gerekir.