Aselsan şirketinin sahibi kim?

İçindekiler:

  1. Aselsan şirketinin sahibi kim?
  2. Aselsan nereye satıldı?
  3. Aselsan ı kuran kimdir?
  4. Aselsan Müdürü kimdir?
  5. Aselsan e nedir?
  6. ASELSAN yüzde kaçı devletin?
  7. Tskgv devletin mi?
  8. Aselsan resmi mi özel mi?
  9. Roketsan devlet kurumu mu?
  10. ASELSAN silah fabrikası nerede?
  11. Prof Haluk Görgün kimdir?
  12. Doç Dr Turan Erol Kimdir?

Aselsan şirketinin sahibi kim?

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ASELSAN/Üst kuruluşları

Aselsan nereye satıldı?

Aselsan'ın hisselerinin yüzde 85' i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme (TSK ) Vakfı'na aittir.

Aselsan ı kuran kimdir?

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ASELSAN/Kurucuları

Aselsan Müdürü kimdir?

Haluk GÖRGÜN'ün, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanında tarihinden bu yana ASELSAN Genel Müdürü olarak da görev yapmaktadır. Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Aselsan e nedir?

Askerî Elektronik Sanayi ya da kısaca ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî haber leşme ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla 1975 yılında Ankara'da kurulan savunma sanayii şirketidir.

ASELSAN yüzde kaçı devletin?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

Tskgv devletin mi?

TSKGV 5737 sayılı Vakıflar Kanununa göre faaliyet gösteren bir “özel hukuk tüzel kişisi”dir. Herhangi bir kamu kurumuyla organik bir bağı bulunmamaktadır.

Aselsan resmi mi özel mi?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir.

Roketsan devlet kurumu mu?

(ROKETSAN), ulusal roket ve füze araştırma ve üretim programlarına önderlik yapmak üzere Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla 1988 yılında kurulmuş olan savunma sanayisi şirketidir.

ASELSAN silah fabrikası nerede?

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası 17 Aralıkta üretime başlayacak. Konya'da ASELSAN Silah Sistemleri Fabrikası ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Prof Haluk Görgün kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği kurucu bölüm başkanı olan Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, 2009-2013 yılları arasında Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölüm başkanlığı görevini sürdürmüştür. Bölüm Başkanlığı süresince birçok yüksek lisans programının kuruculuğunu yapmıştır.

Doç Dr Turan Erol Kimdir?

Dr. Turan EROL Mart 2016 – Mart 2017 tarihleri arasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 19 Haziran 2020 tarihinde yapılan ASELSAN Olağan Genel Kurul Toplantısında Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir. ... Turan EROL evli ve iki çocuk babasıdır.