E-tebligat sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E-tebligat sorgulama nasıl yapılır?
  2. UETS e-tebligat nasıl alınır?
  3. PTT a ş Ulusal Elektronik Tebligat Online Kayıt Sistemi Nedir?
  4. Adıma gelen mahkeme tebligatı nasıl öğrenebilirim?
  5. PTT UETS kimler başvurabilir?
  6. Eve gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?
  7. E-tebligat nasıl kullanılır?
  8. PTT UETS şifresi nasıl alınır?
  9. PTT UETS kimler için zorunlu?
  10. UETS tebligat kimler başvurabilir?

E-tebligat sorgulama nasıl yapılır?

​Kayıtlı Elektronik Posta Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir. E-Apostil sistemine https://www.eapostil.gov.tr​/ adresinden erişebilirsiniz.

UETS e-tebligat nasıl alınır?

  1. Ulusal Elektronik Tebligat Sisteminden (UETS) E-Tebligat Adresi Nasıl Alınır? ...
  2. 2- http://www.etebligat.gov.tr sayfasına girilir. ...
  3. 3- Başvuru sekmesi altında yer alan ONLİNE BAŞVURU seçilir.
  4. 4- Bu seçim sonrasında karşınıza çıkan ekranda BİREYSEL sekmesini seçmelisiniz. ...
  5. 5- İletişim bilgileriniz otomatik olarak gelecektir.
Daha fazla öğe...

PTT a ş Ulusal Elektronik Tebligat Online Kayıt Sistemi Nedir?

7201 sayılı Tebligat Kanunu değiştirilen 7/a maddesi ve 06.12.2018 tarihinde yayınlanan 30617 sayılı Elektronik Tebligat Yönetmeliğine uyarınca yapılan elektronik tebligat işlemlerini yürütmek amacıyla PTT A.Ş tarafından kurulan, işletilen ve güvenliği sağlanan sistem Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) olarak ...

Adıma gelen mahkeme tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

PTT UETS kimler başvurabilir?

UETS E-Tebligat sistemine, kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel ve özel herkes üye olabilir. Daha önce geçerli olan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi üzerinden yapılan elektronik tebligatlar artık geçerli olmayacak, sadece UETS üzerinden gelen tebligatlara cevap verebilmek için kullanılacaktır.

Eve gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

E-tebligat nasıl kullanılır?

E-tebligat Nasıl Çalışır?
  1. Sisteme Giriş Kullanıcı Panelinden; kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza veya mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek PTT UETS hesabına giriş yapılır.
  2. İleti Hazırlama. Gönderici tarafından UETS iletisi hazırlanır ve elektronik imza ile imzalanır.
  3. Delil Oluşturma.

PTT UETS şifresi nasıl alınır?

UETS Hesabı olan müşteri TC Kimlik Numarası ile ilk girişlerinde Şifremi Unuttum/Yeni Şifre Al butonuna tıklar. Yeni Şifre Al seçeneği işaretlendikten sonra TC Kimlik No ve doğrulanmış Cep Telefonu girilir. İleri butonuna tıklanır. Şifre oluşturulur ve sisteme yeni şifre ile giriş yapılır.

PTT UETS kimler için zorunlu?

Gerçek kişiler ve diğer tüzel kişiler elektronik tebligattan isteğe bağlı olarak yararlanır. Bu hüküm gereği, tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin(anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin) KEP hesap sahibi olması zorunludur.

UETS tebligat kimler başvurabilir?

UETS Sistemi hakkındaki ilişkin Usul ve Esaslar en kısa zamanda yayınlanacaktır. (1) Tebligatın elektronik yolla yapılması zorunluluğu bulunmayan gerçek veya tüzel kişiler, elektronik tebligat adresi almak için PTT'ye başvurabilir. ... UETS adresleri ücretsiz olarak verilecektir.