Dr Baran PKK kimdir?

İçindekiler:

  1. Dr Baran PKK kimdir?
  2. Bağlarbaşı katliamını kim yaptı?
  3. Başbağlar hangi ile bağlı?
  4. Erzincan Başbağlar Katliamı kaç yılında oldu?
  5. Doktor Baran kimdir nerelidir?
  6. Doktor lakaplı terörist kimdir?
  7. Kemaliye de Alevi var mı?
  8. Başbağlar katliamı kimler öldü?
  9. Başbağlar Katliamı ne zaman oldu?
  10. Ibrahim Baran nereli?
  11. Terörist Doktor Hüseyin kimdir?
  12. Doktor Hüseyin nereli?
  13. Kemaliye Erzincan Alevi mi?
  14. Sivas katliamı kim yaptı?
  15. Barın Katliamı nedir?
  16. Sivas Katliamı ne zaman oldu?
  17. Ibrahim Baran hangi hastanede?

Dr Baran PKK kimdir?

pkk nın dersim bölge komutanıyken örgüt içinde hızla sivrilmesinden ötürü abdullah öcalanın talimatıyla 1994 te öldürülen dersimli şahsiyet.infazının çok tepki çekmesi istenmediği için intihar ettiği iddia edilmiştir. ' de apo' ya muhaleffetten dolayı örgüt içi infaz ile gebertilmiştir. ...

Bağlarbaşı katliamını kim yaptı?

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 33 kişi katledildi.

Başbağlar hangi ile bağlı?

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993'te teröristlerce katledilen 33 sivil, katliamın 28. yılında törenle anıldı.

Erzincan Başbağlar Katliamı kaç yılında oldu?

Erzincan. Kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe verdi.

Doktor Baran kimdir nerelidir?

Baran, aslen Rizeli'dir ancak 9 Temmuz 1992 tarihinde İstanbul'da doğdu. Doğuş Üniversitesi Ekonomi ve Finans bölümünden mezunu oldu.

Doktor lakaplı terörist kimdir?

Bahoz Erdal (asıl adı: Fehman Hüseyin) (d. 1969), PKK'nın üst düzey yöneticilerinden biri olan Suriyeli militan. Şam'da tıp eğitimi aldı.

Kemaliye de Alevi var mı?

Kemaliye ilçesi ise Sünni Türk nüfusunun ağırlıklı olduğu bir ilçedir. Merkezde ve köylerde Sünni Türk nüfusu ağırlıktadır. Türk-Türkmen ağırlığı olan ilçede Türkmen Alevi nüfusu genelde köylerde yaşamaktadır.

Başbağlar katliamı kimler öldü?

Başbağlar Katliamı, 5 Temmuz 1993'te, Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından 33 sivilin öldürülüp köyün ateşe verildiği katliam. PKK lideri Abdullah Öcalan olaydan habersiz olduğunu ve olayın sorumlusunun Dr.

Başbağlar Katliamı ne zaman oldu?

5 Temmuz 1993 Başbağlar Katliamı/Başlangıç tarihleri

Ibrahim Baran nereli?

İbrahim BARAN 23.02.1967 tarihinde Nevşehir'in Kozaklı İlçesinde dünyaya gelmiştiri. İlk ve ortaokulu Bursa'da tamamlamış. 1982 yılında Türkiye 54. sü olarak İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nde lise eğitimine başlamıştır. 19 yıllarında TÜBİTAK liselerarası bilgi yarışmasında Kimya dalında 2 kez birinci olmuştur.

Terörist Doktor Hüseyin kimdir?

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır, dün Milli İstihbarat Teşkilatı'mızın kahramanları tarafından etkisiz hale getirildi.

Doktor Hüseyin nereli?

Fehman Hüseyin
Bahoz Erdal
DoğumFehman Hüseyin 1969 (51-52 yaşında) Suriye
MilliyetKürt
Diğer ad(lar)ıDr. Bahoz Erdal
MeslekDoktor
2 satır daha

Kemaliye Erzincan Alevi mi?

Erzincan'da Türkmen-alevi nüfusunun bulunduğu tek ilçe Kemah, Refahiye ve Kemaliye dir. bu ilçelerde toplamda yaklaşık 15 köy kadar Türkmen – Alevi nüfusu mevcuttur. ... Refahiye , İliç ve Kemaliye'de Kurmanc grubundan Kürt Aleviler Çoğunluktur. yinede tüm ilçelerde zaza (kırmanc) ve kurmanc Alevi Kürt nüfusu mevcuttur.

Sivas katliamı kim yaptı?

Sivas Katliamı, Sivas Olayları, Madımak Katliamı ya da Madımak Olayı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin Radikal İslamcı bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak ...

Barın Katliamı nedir?

Çin'in başlattığı tek taraflı ve orantısız bu savaş, bölge halkından birçok gencin katılmasıyla milli kurtuluş savaşına dönüşmüştür, durumun gittikçe aleyhine geliştiğini gören Çin yönetimi bölgeye silahlı asker, tanklı birlik, helikopter ve uçakları sevk ederek bölgeyi ablukaya almış ve 20 bin nüfusu olan ...

Sivas Katliamı ne zaman oldu?

2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı/Başlangıç tarihleri

Ibrahim Baran hangi hastanede?

İbrahim Baran,Medicana Bursa Hastanesi'nde hizmet vermektedir.