ZDS poliçesi ne demek?

İçindekiler:

  1. ZDS poliçesi ne demek?
  2. DASK nasıl ödeniyor?
  3. DASK internetten yapılır mı?
  4. Zorunlu deprem sigortası kaç lira?
  5. DASK nerede yapılır?
  6. DASK sigortası yenilenmezse ne olur?

ZDS poliçesi ne demek?

Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlamaktadır.

DASK nasıl ödeniyor?

Zorunlu deprem sigortası primi poliçe düzenlendiği zaman yılda 1 kez olmak üzere peşin olarak ödenir. Yıllık prim bedeli peşin ödendiğinden DASK poliçesi, aslı ödemenin yapıldığına dair makbuz yerine geçmektedir. Bu sayede ayrı bir ödenme belgesine gerek kalmaz.

DASK internetten yapılır mı?

Evet, internetten DASK poliçesi yenileme işlemi yeni bir poliçe satın alınabildiği gibi yapılır. TC Kimlik numaranız ve mevcut DASK poliçe numaranız ile online DASK yenileme işlemini yapabilirsiniz.

Zorunlu deprem sigortası kaç lira?

Deprem Sigortası Ücretleri Deprem sigortası ücretleri için son uygulanan fiyat tarifesi şu şekilde; Birinci bölge 110 TL'den, İkinci bölge 80 TL'den, Üçüncü bölge 60 TL'den, Dördüncü bölge 50 TL'den ve Beşinci bölge 40 TL'den az olmayacak.

DASK nerede yapılır?

DASK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR? Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK poliçesi yaptırmak oldukça kolay. Evinizi dolayısı ile ailenizi güvence altına almak için yapmak istediğiniz DASK sigortası için en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek sigortalarını gerekli belgelerle yapabilirler.

DASK sigortası yenilenmezse ne olur?

Zorunlu deprem sigortası yenilenmezse ne olur Haberi Doğal Afet Sigortaları Kurumu olan DASK sigortası olmayan bir taşınmazın elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvuruları da onaylanmıyor.