Sarımsaklı Şeytan Sofrası nerede?

İçindekiler:

  1. Sarımsaklı Şeytan Sofrası nerede?
  2. Şeytan Sofrası nasıl?
  3. Ayvalık Cunda Adası Şeytan Sofrası nerede?
  4. Şeytan Sofrası kimin?
  5. Şeytan Sofrasında denize girilir mi?
  6. Şeytan Sofrası ücretli mı?
  7. Şeytan Sofrası neden denilmiş?
  8. Ayvalık'tan Cunda ya nasıl gidilir?
  9. Şeytan Sofrası'nın hikayesi nedir?
  10. Şeytan Sofrası adı nereden geliyor?
  11. Ayvalıkta denize girilir mi?
  12. Patriça koyu nasıl gidilir?
  13. Neden Şeytan Sofrası deniliyor?
  14. Şeytan Sofrası nda denize girilir mi?
  15. Istanbuldan Cunda ya nasıl gidilir?
  16. Ayvalık merkezden sarımsaklı'ya nasıl gidilir?
  17. Şeytanın ayak izi nerededir?
  18. Ekimde Ayvalıkta denize girilir mi?
  19. Ayvalıkta denize nereden girilir?
  20. Pateriça Köyü nerede?

Sarımsaklı Şeytan Sofrası nerede?

Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir.

Şeytan Sofrası nasıl?

Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini andırır. Demir kafes içine alınan ayak izine benzeyen şekil turistlerin özellikle uğradığı yerlerden biridir.

Ayvalık Cunda Adası Şeytan Sofrası nerede?

Ayvalık İlçe Merkezinin yaklaşık 10 km güney batısında olup Cunda Adasının ise güneyinde yer almaktadır. Ayvalık merkezden Sarımsaklı istikametine doğru gidilir. Yan tarafınızda bulunan denizin (aslında Şeytan sofrası Lagünü de deniyor) dönüş yaptığı yerde bir kavşak var. Burada Şeytan Sofrası tabelasını göreceksiniz.

Şeytan Sofrası kimin?

Bölgede yaşayan Rumlardan biri olan Penelope isimli bir adam, kiliseye karşı gelmiş ve cezalandırılmış. Kilise tarafından Şeytan diye nitelendirilip, kovulan Penelope gidecek yer bulamayınca bugün Şeytan Sofrası olarak adlandırılan tepeye yerleşmiş.

Şeytan Sofrasında denize girilir mi?

Tepenin sahip olduğu seyir terasından, denizi, koyları ve 20'den fazla adacığı panoramik bir şekilde seyir imkânı bulunmaktadır. Şeytan Sofrası, gün batımı saatlerine doğru oldukça popülerleşmektedir.

Şeytan Sofrası ücretli mı?

Şeytan Sofrası için herhangi bir giriş ücreti ödemiyorsunuz. Şeytan Tepesi'ne arabalarınız için otopark bulunuyor, 5TL alıyorlar. Park ücreti ödemek istemiyorsanız, tepeye varmadan, görünmeyecek bir noktaya da bırakabilirsiniz aracınızı.

Şeytan Sofrası neden denilmiş?

Bu tepe, eski bir lav birikintisinden oluşmuş ve yuvarlak bir görüntüsü olduğu için sofraya benzetilmiş. Buraya gelenlerin ziyaret etmeden geçemediği yer ise şeytanın ayak izi şeklindeki çukur. ... Kaçarken bıraktığı ayak izlerinden birinin Şeytan Sofrası'nda olduğuna inanılır.

Ayvalık'tan Cunda ya nasıl gidilir?

Ayvalık merkezden her 30 dakikada bir hareket eden Ayvalık Belediyesi'ne ait otobüsler, sabah 06.30 ile gece 01.00'a kadar Cunda ile Ayvalık arasında karşılıklı seferler düzenliyor. Aynı şekilde 07.00-01.00 saatleri arasında taksi dolmuş ve taksi seçenekleriyle de Ayvalık'tan Cunda Adası'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Şeytan Sofrası'nın hikayesi nedir?

Bu hikâyeye göre; Zeus'un İda adındaki süt annesi, şeytanın Zeus'a zarar vereceğini düşünür ve bundan korkarak şeytanı kovar. Bu şeytanın 3 ayaklı olduğuna inanılır. Kaçarken bıraktığı ayak izlerinden birinin Şeytan Sofrası'nda olduğuna inanılır. Diğerleri ise İda dağlarının eteğinde ve Midilli Adası'ndadır.

Şeytan Sofrası adı nereden geliyor?

Bu şeytanın 3 ayaklı olduğuna inanılır ve kaçarken bıraktığı ayak izlerinden bir tanesi İda dağının eteklerinde, bir tanesi Midilli Adasında ve bir diğeri de Şeytan Sofrasındadır. Burayı ziyarete gelen kişilerin ilgisini çeken bu hikaye tepenin bu ismi almasını sağlamıştır.

Ayvalıkta denize girilir mi?

Ayvalık, deniz tatili yapmak isteyenler için cennet yerlerden biri. Her isteğe göre plaj bulmak mümkün. Kalabalık uzun sahiller, sakin plajlar, kendi kendinize kalabileceğiniz koylar…

Patriça koyu nasıl gidilir?

Koya ulaşım için Ayvalık'tan önce Lale Adası'na gelmeniz, daha sonra Türkiye'nin ilk boğaz köprüsünden geçerek Alibey Adası'na geçmeniz gerekiyor. Buradan sonra Eski Yolu takip ederek, Patriça Burnu tabelaları izliyorsunuz. Çataltepe mevkiini geçtikten sonra Patriça'ya gelmiş oluyorsunuz.

Neden Şeytan Sofrası deniliyor?

Bu tepe, eski bir lav birikintisinden oluşmuş ve yuvarlak bir görüntüsü olduğu için sofraya benzetilmiş. Buraya gelenlerin ziyaret etmeden geçemediği yer ise şeytanın ayak izi şeklindeki çukur. ... Bu şeytanın 3 ayaklı olduğuna inanılır. Kaçarken bıraktığı ayak izlerinden birinin Şeytan Sofrası'nda olduğuna inanılır.

Şeytan Sofrası nda denize girilir mi?

Tepenin sahip olduğu seyir terasından, denizi, koyları ve 20'den fazla adacığı panoramik bir şekilde seyir imkânı bulunmaktadır. Şeytan Sofrası, gün batımı saatlerine doğru oldukça popülerleşmektedir.

Istanbuldan Cunda ya nasıl gidilir?

Eğer İstanbul'dan gelecekseniz ve deniz yolunu kullanmak istiyorsanız, İDO feribotları ile Bandırma'ya gelip oradan Ayvalık ve Cunda'ya ulaşabilirsiniz. Eğer kendi aracınızla gelecekseniz Ayvalık'a ulaştıktan sonra, yaklaşık 8 kilometre daha gidip boğaz köprüsünü kullanarak Cunda'ya ulaşabilirsiniz.

Ayvalık merkezden sarımsaklı'ya nasıl gidilir?

Sarımsaklı'ya Nasıl Gidilir? Ayvalık merkeze varıldığında buradan özel araçla Sarımsaklı'ya yaklaşık 8 km'lik bir yoldan devam edilebileceği gibi Ayvalık'ın merkezinden taksi ya da gece geç saatlere kadar mevcut olan minibüslerle Sarımsaklı'ya ulaşmak mümkün.

Şeytanın ayak izi nerededir?

Ayvalık Şeytan Sofrası, Ayvalık Merkezinden yaklaşık olarak 8 kilometre uzaklıkta bulunmakta olan bir tepedir. Bu tepe, orada bulunan Şeytanın Ayak İzi isimli çukur ve Şeytan Sofrası Efsanesi sayesinde ünlenmiştir. Aynı zamanda çok güzel bir manzaraya ve gün batımı görüntüsüne de sahiptir.

Ekimde Ayvalıkta denize girilir mi?

Diğer yerlere göre nispeten daha soğuk olabilecek tek yer Ayvalık. Biraz daha kuzeyde olduğu için hava sıcaklığına bağlı olarak denize girebiliyorsunuz. Eğer hava güneşliyse deniz suyu zaten sıcak.

Ayvalıkta denize nereden girilir?

Her plajın nerede olduğunu nasıl gidilebileceğini anlatmaya çalıştık.
  • Ayvalık Sarımsaklı Plajı Yaz tatilinize büyük keyif katacak plajlardan biri Sarımsaklı Plajı'dır. ...
  • Cunda Pateriça Koyu. ...
  • Ayvalık Badavut Plajı ...
  • Cunda Duba Plajı (Belediye Plajı) ...
  • Ayvalık Çataltepe Plajı ...
  • Cunda Ortunç Plajı ...
  • Cunda Ada Camping Plajı

Pateriça Köyü nerede?

Patriça Koyu (Pateriça Koyu), Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey Adası olarak da bilinen Cunda Adası'nın kuzey ucunda yer alıyor. Pateriça aslında terk edilmiş durumdaki eski bir Rum köyü. Burada yer alan Patriça Koyu (Patricia Koyu), tertemiz denizi, sakinliği ve huzurlu atmosferiyle tam bir kaçamak yeri.