2 yıllık üniversitelerde hangi bölümler var?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık üniversitelerde hangi bölümler var?
  2. 2 yıllık bölümler için AYT gerekli mi?
  3. TYT 180 puanla nereye girebilirim?
  4. 2 yıllık üniversite okuyup ne olunur?
  5. Perfüzyon bölümü kaç yıllık?
  6. AÖF için AYT gerekli mi?
  7. TYT 270 puanla nereye girebilirim?
  8. TYT 145 puanla nereye girebilirim?
  9. Perfüzyon 2 yıllık mı?
  10. 4 yıllık perfüzyon ne is yapar?
  11. Lys'ye girmeden 4 yıllık tercih yapılabilir mi?

2 yıllık üniversitelerde hangi bölümler var?

2 Yıllık (Önlisans) Bölümlerin 2022 Üniversite Taban Puanları
  • Acil Durum ve Afet Yönetimi Taban Puanları (2 Yıllık)
  • Adalet Taban Puanları (2 Yıllık)
  • Ağız ve Diş Sağlığı Taban Puanları (2 Yıllık)
  • Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Taban Puanları (2 Yıllık)
  • Ambalaj Tasarımı Taban Puanları (2 Yıllık)
Daha fazla öğe...

2 yıllık bölümler için AYT gerekli mi?

Adaylar üniversitelerin lisans bölümlerini bu sınav sonucuna göre tercih edebiliyor. ... Sınava girecek adaylar, önlisans bölümü için TYT sınavına girip en az 150 barajını geçmek zorunda. Lisans bölümleri için ise AYT sınavından en az 180 puan barajını geçmek zorundalar.

TYT 180 puanla nereye girebilirim?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

2 yıllık üniversite okuyup ne olunur?

2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler.

Perfüzyon bölümü kaç yıllık?

Perfüzyon Bölümü temel bilimler ve mesleğe özgü derslerle birlikte teorik bilgi ve pratik becerilerle donanımlı birer Perfüzyonist olarak mezun olmalarını hedefleyen dört yıllık öğretim programı sunmaktadır.

AÖF için AYT gerekli mi?

4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT'de en az 150 puan, AYT'de en az 180 puan almak gerekmektedir.

TYT 270 puanla nereye girebilirim?

TYT PUAN TÜRÜNDEN 270 İLA 300 PUAN ARASINDAKİ ADAYLARIN TERCİH EDEBİLECEKLERİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ Ağız ve Diş Sağlığı (440 bin civarı sıralama ile devlette gelir.) Ameliyathane Hizmetleri (420 bin civarı sıralama ile devlette gelir.) Anestezi (430 bin civarı sıralama ile devlette gelir.)

TYT 145 puanla nereye girebilirim?

Puanı 150′tan az ise ; Adayın AYT'ye girme ve TYT puanlarıyla tercih yapma hakkı yok. Puanı 150 ve üstü ise: Aday, ön lisans programlarını tercih edebilir. programlarını tercih edebilir. Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edemez.

Perfüzyon 2 yıllık mı?

Perfüzyon Teknikerleri bölümü 2 yıllıktır.

4 yıllık perfüzyon ne is yapar?

Perfüzyon Bölümü Nedir? Kalp ve/veya büyük damarlarda yapılacak müdahalelerde ilgili uzman tabipler gözetiminde kalp akciğer makinasını kullanarak beden dışı kan dolaşımını yöneten bilim dalıdır. Bu meslek mensubuna perfüzyonist unvanı verilmektedir.

Lys'ye girmeden 4 yıllık tercih yapılabilir mi?

Sınava giren adayların yüzde 70.91' i LYS'lere girmeye hak kazandı. 350 bine yakın aday ise 150-180 puan aralığında kaldı. LYS'ye katılamayacak olan bu adaylar önlisans bölümlerini, açıköğretim bölümlerini ve yetenek sınavıyla öğrenci alan 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edebilecekler.