Engelli aracı almak için yüzde kaç?

İçindekiler:

  1. Engelli aracı almak için yüzde kaç?
  2. Engelli otomobili alırken araç fiyatı nasıl hesaplanır?
  3. 44 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?
  4. 98 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?
  5. ÖTV nasıl hesaplanır 2021?
  6. %40 engelli raporu ile alınan aracı kimler kullanabilir?
  7. 93 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?

Engelli aracı almak için yüzde kaç?

YÜZDE 40 ÜSTÜ ENGEL DURUMUNA GÖRE Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır.

Engelli otomobili alırken araç fiyatı nasıl hesaplanır?

 ve üzerinde engel derecesine sahip vatandaşların elde edeceği indirim miktarını hesaplamak için şu şekilde bir örnek verilebilir:
  1. Vergiler dahil satış fiyatı 300.000 TL olan bir araç alacağınızı farz edin.
  2. Satış fiyatı üzerinden  KDV bedelini hesaplayıp miktardan düşün (300.000 / 1..237 TL KDV'siz fiyat).
Daha fazla öğe...

44 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?

Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.

98 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?

Eğer engelli raporunda ki kesinleşen oran %90'ın üzerinde ise ÖTV ödemeyeceksiniz. KDV oranı ise %18'den %15,254'e düşecektir. Fakat, engelli raporunuzda ki engelli oranı %90'ın altında ise ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz ama ödememe gibi bir durum söz konusu değildir. Bu da %26,30 gibi bir orana denk gelmektedir.

ÖTV nasıl hesaplanır 2021?

Öncelikle aracın vergisiz fiyatına, motor silindir hacmine göre belirlenen ÖTV ekleniyor. Daha sonra ise ulaşılan toplam fiyatın %18 KDV'si alınıyor. Örneğin 100 bin TL'lik bir aracın ÖTV ile fiyatı 150 bin TL oluyor. Daha sonra KDV'si alınıp üzerine 24 bin TL ekleniyor ve fiyat yaklaşık 174 bin TL oluyor.

%40 engelli raporu ile alınan aracı kimler kullanabilir?

H sınıfı ehliyetle alınan %40 altı engelli vatandaşların araçları ise sadece engelli vatandaşın kendisi tarafından kullanılması zorunludur, başka birisi kullanamaz.

93 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?

Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır. Engelli vatandaşlar sıfır araç almak isterseler, devletin düzenlemiş olduğu ÖTV indiriminden yararlanabilirler.